Anklager går efter fængselsstraf til Messerschmidt

Nu kan offentligheden få indblik i anklageskriftet og altså de konkrete anklager, som Morten Messerschmidt vil blive tiltalt for.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Morten Messerschmidt, næstformand, Dansk Folkeparti
Bagmandspolitiet kræver Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, idømt en fængselsstraf for svindel med EU-midler og dokumentfalsk.

Det afslører anklageskriftet i Meld og Feld-sagen.

Morten Messerschmidt er nu officielt tiltalt i sagen, efter at Folketinget ophævede hans immunitet i sidste uge.

Villedende eller urigtige

Sagen handler om brug af EU-støttekroner fra det europæiske parti Meld.

Ifølge anklagemyndigheden kan det bevises, at Morten Messerschmidt har givet "villedende eller urigtige" oplysninger i Meld- og Feldsagen. Dansk Folkepartis næstformand har angiveligt afgivet oplysningerne for at få 98.835 EU-støttekroner til en Meld-konference i Skagen, der aldrig fandt sted.

Også Morten Messerschmidts tidligere assistent er tiltalt - dog kun for delen om dokumentfalsk.

Strafferammen for svindel med EU-midler er op til halvandet års fængsel, mens dokumentfalsk kan give op til to års fængsel.

Sommergruppemøde på Skagen

Sagens omdrejningspunkt er som nævnt Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Skagen i august 2015. Her skulle Morten Messerschmidt angiveligt have brugt EU-støttekronerne på aktiviteter, der ikke er "tværnationale europapolitiske aktiviteter", hvilket ellers er et krav.

Morten Messerschmidt blev anmeldt til politiet i august 2016 og har været undersøgt af EUs kontor til bekæmpelse af svig, Olaf. I oktober 2019 blev sagen overdraget til Bagmandspolitiet.

Morten Messerschmidt nægter sig skyldig og har tidligere sagt, at han ikke forventer, at tiltalen vil få betydning for fremtiden i Dansk Folkeparti.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Højt at flyve dybt at falde, hvad det ender med ved ingen, men godt er det ikke for MM og DF

Nu har vi i mange år hørt fra Pia Kjærsgaard, at Dansk Folkeparti var et "lov og orden parti", nu har hun så fået en næstformand som er anklaget for svindel og dokumentfalsk. Det bliver spændende at se hvad hun nu vil gøre for at holde lov og orden i Dansk Folkeparti. Der sker nok ikke så meget, hun startede jo selv som afløser i folketinget for en kriminel. Mogens Glistrup fik en dom på 3½ år for økonomisk kriminalitet (skattesvig) og det var ham hun afløste i 1983.

Annonce