Anmeldelse: Mit liv med Spies, Sjakalen og Scarface

Danske Inger Weile beretter om sit vilde livs op- og nedture blandt berømte og berygtede kendisser og kriminelle i ny bog.
Da Inger Weile i september 1974 spiste en middag med sin kæreste Johnnie den aften anede hun ikke, at han var den internationale terrorist Sjakalen, som samme dag havde udført et bombeangreb på et fransk stormagasin. Faktisk var hun også bare taget til Paris for at få lidt fred og ro efter at have været Simon Spies’ kæreste i nogle år.

Hun er i dag 65 år gammel, og har udgivet erindringsbogen ”Mit liv med Spies, Sjakalen og Scarface” om hendes liv. Inger Weile er et af den slags mennesker, som man drømmer om at sidde ved siden af til et middagsselskab. Fyldt med gode historier fra et liv, der har været mere usædvanligt end de flestes.

Rejste verden rundt med Spies

Eventyret begyndte tidligt. Som 17-årig fik hun et forhold til den 33 år ældre rejsekonge Simon Spies. Et forhold som (selvfølgelig!) kommer i stand, fordi Spies opdager den unge, kønne pige, der arbejder på Richmond-hotellet, som han ejer.

Inger Weile er et af den slags mennesker, som man drømmer om at sidde ved siden af til et middagsselskab

Inger og Simon bliver kærester, og de næste år oplever hun et liv på første klasse. Både i Danmark og rundt i verden, når Spies bruger et af sine charterfly til at tage på jordomrejse. Det var alligevel blevet efterår og derfor lavsæson i charterbranchen, og så kunne man jo lige så godt bruge flyet til noget fornuftigt, ræsonnerede Spies.

Man fornemmer ægte kærlighed i forholdet til den meget ældre Simon Spies, men også en rastløshed hos rejsekongen, der til sidst betyder at forholdet til Inge slutter. For at slikke sårene tager hun på kokkeskole i Paris og bor her sammen med en veninde i en lille lejlighed. Der er lagt op til et helt almindeligt liv i en helt almindelig lejlighed i Paris.

Kæreste med både topterrorist og mafia-boss

Helt almindeligt bliver det dog ikke, for Ingers nabo Johnnie er voldsomt charmerende, meget interesseret i den unge, danske kvinde. De bliver kærester, og selv om Inger aldrig rigtigt kan gennemskue, hvad det er Johnnie og hans ven André egentlig arbejder med, tager hun det ikke så tungt.

Inger er blevet callgirl for overklassen i Los Angeles

Så det er først, da FBI en dag banker på døren i hendes lejlighed i Los Angeles, at det går op for hende at Johnnie i virkeligheden er Carlos, også kendt som Sjakalen, også kendt som den mest eftersøgte terrorist i verden i 1970’erne. Skyldig i en række mord, herunder en bombe smidt i et stormagasin nogle få timer før, han og Inger skal ud at spise.

Men da er forholdet til Carlos allerede forbi. Inger er blevet callgirl for overklassen i Los Angeles og er på vej ud i et hastigt accelererende kokainmisbrug. Hendes kliché af en alfons med farverigt tøj, en kæmpe amerikanerbil og hurtige løsninger gør hende ikke noget godt, og hun ender i Miami, hvor hun bliver kæreste med den cubanske mafiaboss Scarface. Det ender galt.

Bogen er nemlig også en fortælling om vovemod, om en enorm appetit på livet

Enorm appetit på livet

Det er faktisk det meste af det, Inger Weile kaster sig ud i, der ender galt. Men bogen er ikke kun en fortælling om dårlige beslutninger, stofmisbrug og menneskelig undergang, selv om alle tre dele indgår i rigt mål. Bogen er nemlig også en fortælling om vovemod, om en enorm appetit på livet. Og en fortælling om en tid 70’erne og 80’erne, hvor man på godt og ondt ikke tænkte så meget over alt det, der kunne ende helt helt galt. Og gjorde det.

Men hvad blev der egentlig af Inger Weile? Efter Simon Spies, efter Sjakalen, tiden som callgirl og forholdet til narkogangsteren i Miami? Hun lagde det hele på hylden og endte med at blive taxachauffør, hvor hun kørte folk og fæ rundt i et par årtier.

Nu er hun kommet op i årene, og har sammen med sin gamle ven fra Spies-dagene Carl Bjerredahl skrevet en bog om sit livs eventyr. Bogen er fantastisk underholdende og en påmindelse til alle os funktionærtyper om, at man skal kaste sig lidt ud i eventyret. Ikke lige så meget som Inger Weile, men lidt.  

Inger Weile og Carl Bjerredahl: Mit liv med Spies, Sjakalen og Scarface. Udkommet på People’s Press oktober 2018.

Henrik Andersen er cand.scient.pol. Han har i en årrække arbejdet i krydsfeltet mellem politik, analyser og rådgivning og har siden 2016 været tilknyttet Netavisen Pio som klummeskribent og anmelder. Han er desuden kredsformand for Socialdemokratiet i Gladsaxe.

Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Det er virkelig en fantastisk historie, hudløs ærlig og skøn og dertil meget velskrevet. En bog man ikke kan lægge fra sig før den er læst.

Annonce