Annonce

Anmeldelse: Space Force letter ikke fra affyringsrampen

Holdet bag 'The Office' løber alt for hurtigt for jokes i satire om USA's nye rumforsvar.
En af den amerikanske præsident Donald Trumps mange latterlige påfund som præsident, har været ideen om at oprette et selvstændigt forsvarsværn for rummet kaldet `Space Force`.

Det er den slags politiske beslutninger, der påkalder sig at blive lavet satire om.

Og det er blevet til tv-serien `Space Force`, der lige nu kan ses på Netflix. Ideen til serien er meget sjov, men det virker som om, at man desværre lynhurtigt er løbet tør for jokes og sjove vinkler.

Det er en komedieserie, som lider af den meget store udfordring, at den ikke er sjov.

Allerede i afsnit to, hvor plottet er at man skal få en abe til at reparere en ødelagt satellit. Det er helt igennem usjovt og på den måde utrolig symptomatisk for serien, som idemæssigt havde fungeret bedre som en fem-minutters sketch på `Saturday Night Live`.

placeholder

Det er ellers rigtigt gode folk, der står bag serien.

Bag `Space Force` står nemlig skuespiller Steve Carrell og manuskriptforfatter og producer Greg Daniels, der i sin tid også var med til at lave den amerikanske udgave af `The Office` og også står bag den rigtigt morsomme `Parks and Recreation`.

Steve Carrell spiller hovedrollen som flyevåben-general Mark Naird, der får opgaven med at opbygge Space Force.

Mark Naird minder på mange måder om netop Michael Scott, den vanvittige chef fra `The Office` og så den retarderede vejrmand Brack Tamland fra Anchorman-filmene. Det føles som en gentagelse og det er ærgerligt, for Steve Carell har jo igen og igen bevist at han kan meget mere - senest som Donald Rumsfeld i filmen om Dick Cheney.

John Malkovich har seriens anden store hovedrolle, som Space Forces videnskabelige chef, Dr. Adrian Mallory. John Malkovich har valgt at køre den ind med rutinen, og spiller rollen som han altid gør, med den der diabolske, halv psykotiske side. Sådan lidt en mellemting mellem den kriminelle mastermind Cyrus the Virus fra `Con-Air` og CIA-agenten Oxbourne Cox fra Coen-brødrenes ‘Burn After Reading’.

I de øvrige biroller ses blandt andre Lisa Kudrow (Phoebe fra `Venner`), Jane Lynch (idrætslæreren fra `Glee`) og Noah Emmerich (Stan Beeman fra `The Americans`). Det er gode og dygtige folk, men det er ikke nok til at redde `Space Force` for at være en fuser.

Det sjoveste ved Space Force er møderne i generalstaben - Joint Chiefs  of Staff - hvor Mark Naird sidder og mundhugges med cheferne for flåden, hæren, flyvevåbnet, marinekorpset og kystvagten. Deres indbyrdes "mit værn er bedre end dit værn og alle hader kystvagten"-jokes er en af de få steder, hvor jeg grinte.

`Space Force` er desværre ikke værd at bruge sin tid på.

Space Force af Steve Carell og Greg Daniels. USA. 10 afsnit. Kan streames på Netflix.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet