Ansat hos Cepos optræder som agent provocateur

Lod i lukket Facebook-gruppe som om han var forarget over, at en dreng viste fuck-fingeren på Mette F.-klassebillede: "Det var for at sende en prøveballon ud for at se, hvad folk er villige til"
Foto: regeringen.dk
Ansat hos den borgerlige Tænketank, Cepos, Mads Korsholm, optræder som agent provocateur i den lukkede Facebook-gruppe “Vi støtter Mette Frederiksen”. Cepos’ direktør, Martin Ågerup, vil ikke blande sig i, hvad hans medarbejder foretager sig som privat-person.

I et opslag - illustreret med et foto af Mette Frederiksen, der besøger en 9. klasse i Faxe Kommune, hvor en dreng i en grå hoodie bag Mette Frederiksen giver statsministeren fuckfingeren - skriver Mads Korsholm, der er ansat som kommunikationskonsulent hos Cepos:

Hans forældre er sikkert blå. Måske de også skulle have et besøg

“Det hører bare ingen steder hjemme. Hvad er det for en opførsel over for statsministeren? Den dreng burde smides ud af skolen. Vi står faktisk midt i en global pandemi, og denne opførsel er ikke just en hjælp til personalet på landets sygehuse. Hans forældre er sikkert blå. Måske de også skulle have et besøg.”

 

Ville fremprovokere reaktioner

På Twitter erkender Cepos-kommunikationskonsulent Mads Korsholm, at han ikke mente, hvad han skrev. Og at han alene skrev opslaget for at se, hvilke reaktioner fra Mette Frederiksen-støtter hans konstruerede forargelse ville afstedkomme.

Over for Netavisen Pio oplyser Mads Korsholm, at hans opslag affødte voldelige reaktioner over for drengen, der viste fuckfingeren.

Korsholm henviser til en reaktion, der lyder: “Han skulle have et par flade, den hvalp”. En anden foreslår at drengen skal smides ud af skolen. Mens en tredje skriver, at drengen sikkert har psykiske diagnoser.

Han skulle have et par flade, den hvalp

Mads Korsholm, du skriver det her opslag, hvor du angiver at være forarget over den her unge mand, der viser fuckfingeren på billedet af Mette Frederiksen. Hvad var ideen med dét opslag?

“Det var for at sende en prøveballon ud for at se, hvad folk er villige til at være med på. Og det var folk så også.”

Kan man ikke sige, at du her optræder som agent provocateur? At det er dig der fremprovokerer de her reaktioner?

“Nej, det synes jeg egentlig ikke. Jeg ytrer en holdning.” 

Men det er jo ikke din holdning. Det er jo ikke det, du mener, det som du skriver…

“Det kan du for så vidt ikke vide.”

“Kald det agent provocateur, muldvarp, eller hvad du vil” 

Jo, det kan jeg godt. Du skriver jo på Twitter, at der er tale om ironi, så du mener ikke, hvad du skriver. Men hvordan skal folk vide, at du ikke mener, hvad du skriver?

“Det kan de ved at slå intellektet til. Nogle gange er udtalelser så voldsomme, at i stedet for at hoppe med på dem, så burde man i stedet tage afstand. Men det gør man jo gang på gang ikke i sådanne grupper. Og det er et demokratisk problem. Og så kan du kalde det for agent provocateur, muldvarp, eller hvad du vil.”

Har du clearet med din arbejdsgiver, Cepos, at du kan agere agent provocateur - for at se hvor langt folk er villige til at gå?

“Jeg er udmærket godt klar over, at din vinkel er, at jeg er ansat i Cepos. Men hvad jeg foretager mig privat har intet med Cepos at gøre.”

Men hvad jeg foretager mig privat har intet med Cepos at gøre

Ved Cepos at du foretager sådanne ting privat? At du f.eks. optræder som agent provocateur i en lukket Facebook-gruppe? Er det i orden, at du gør den slags set med Cepos’ briller?

“Jeg kan ikke se hvad mit arbejdsforhold har at gøre med, hvad jeg foretager mig privat.”

Har nogen i Cepos’ ledelse henvendt sig til dig om din adfærd på “Vi støtter Mette Frederiksen”-Facebook-gruppen?

“Det synes jeg sådan set ikke kommer Pio ved."

Er det en del af din job-beskrivelse hos Cepos at optræde som agent provocateur, at optræde som trold på de sociale medier?

“Helt klart nej. Jeg er ansat hos Cepos for at varetage en funktion som kommunikationsmedarbejder.”

Du kritiseres på de sociale medier for at have mistet dit moralske kompas?

“Jeg er helt og aldeles uden moral. Jeg har ikke blot mistet mit moralske kompas, jeg har faktisk aldrig haft det. Samtidig vil jeg gerne takke Netavisen Pio for fremragende artikler. Så er det op til dig at vurdere, om jeg igen er ironisk.”

Mads Korsholm oplyser, at han vil fortsætte med at “lave sjov” engang imellem via sin private Facebook-profil.

Mads Korsholm er nu smidt ud af Facebook-gruppen. Og hans opslag er slettet.

Cepos: Vi blander os ikke i, hvad ansatte foretager sig privat

Direktør hos Cepos, Martin Ågerup, understreger over for Netavisen Pio, at han ikke blander sig i, hvad menige medarbejdere hos Cepos foretager sig som privatpersoner:

“Han (Mads Korsholm, red.) er jo ikke talsmand for Cepos. Han er jo ikke analyse-medarbejder.”

 Han er kommunikationskonsulent hos Cepos… 

“Jeg går ud fra, at han har anvendt sin private profil.” 

Har Cepos nogen kritik af en sådan agent provocateur-adfærd, som Mads Korsholm her anvender?

Det er et ledende spørgsmål

“Det er et ledende spørgsmål. Du anser det for at være agent provocateur-virksomhed?”

Ja, for jeg har lige talt med Mads Korsholm. Han fortæller mig og skriver på Twitter, at han ikke mente det han skrev i Facebook-gruppen “Vi støtter Mette Frederiksen”. Det var ikke hans mening. Det var for sjov, men han ville gerne se de reaktioner, der kunne fremkomme. Det er at sammenligne med agent provocateur-virksomhed…

“At benytte ironi. Det er da helt normal virksomhed på sociale medier.”

Ikke en metode Cepos ville anvende 

Så lad mig spørge på en anden måde: Er det her en metode, som Cepos ønsker at anvende?

 “Nej, det er det ikke. Det betyder dog ikke, at vi ikke kunne finde på at anvende ironi.” 

Hvorfor er det ikke en metode, som Cepos vil anvende?

“Fordi vi er en analytisk baseret tænketank, som gerne vil formidle analyser. Det er ikke en afstandtagen fra, hvad Mads Korsholm gør fra en privat profil. Det skal han have lov til. Det er noget andet, hvis det var Mads Lundby Hansen (Vicedirektør og cheføkonom hos Cepos, red). Han er jo talsperson for Cepos.”

Det skal han have lov til

Har du haft en snak med Mads Korsholm om, det han har foretaget sig i Facebook-gruppen “Vi støtter Mette Frederiksen”?

“Jeg hører først om sagen fra dig, så det har jeg ikke talt med Mads Korsholm om.”

Vil du - nu du er gjort bekendt med sagen - nu tage en snak med Mads Korsholm om hans ageren?

“Hvad jeg taler - eller ikke taler - med mine medarbejdere om om private forhold kommer ikke offentligheden ved,” lyder det fra Cepos-direktør Martin Ågerup.

Opdateret kl. 22/3 kl. 16 med to yderligere spørgsmål til Mads Korsholm og tilhørende svar fra Korsholm

Billede udskiftet 23/3 2021 kl. 14:55 efter opfordring fra 9. klasse-drengens familie

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Drenge er drenge. Små drenge som store drenge. Hvor langt kan man gå med mor. Mormor. Farmor. Øjentjenere. Indtil de en dag får magt. Så spiller andre faktorer ind. Hvilke kort har du på hånden. Hvad tror du den anden eller de andre sidder med. Pokerface. Indtil masken falder. Boys Will be boys. Også på klassebilleder. Opdragelse er en kompliceret affære. Cepos ville gerne fjernstyre landets politikere drenge som piger. Fra vugge til grav. Pædagogikken skal passe på alle livets faser. Der er langt fra en Morten Østergaard til en Marianne Jelved.. Eller en Frank Jensen til en Mette Frederiksen.

Mads Korsholms logik og argumentation går på, at han gerne må agere provocateur som privatperson. Han glemmer bare, at han har job som kommunikationsmedarbejder i virksomheden og dybest set vel er forpligtet til at levere varen - dvs. placere Ceposi det bedst mulige og mest troværdige lys - i arbejdstiden og udenfor. Sådan er det i alle brancher, tænker jeg. Man kan vel ikke løbe rundt stagvissen i sin fritid og te sig i offentligheden, hvis man f.eks. er skolelærer ell. lign. Ironi er altid velkommment - så måske han skulle søge som skribent på Rokoposten.dk. De bringer dagligt bidende god satire/ironi - begavet og underfundigt.
Korsholm kan næppe beskyldes for at være begavet eller underfundig. Snarere det modsatte..

Du har helt ret. Vi har før set en statsminister der troede at han var to personer. En privat og en offentlig. Jo mere magt den stilling man har indebærer, desto mere det stillingen siger man er 24 timer i døgnet. Alt andet er noget lallende nonsens.

Beklager. Der skulle have stået: ....er, er man 24 timer i døgnet.

Måske Mette Frederiksen skulle prøve at være statsminister for hele Danmark, som de tidligere statsministere!
Istedet for at dele befolkningen op!

Jens Peder Nielsen, bare det at hun også skulle række så langt ud,
at hun skulle være statsminister for dig, ville være en umulighed,
så dit forslag ligger udenfor alle tænkelige muligheder.
Jeg forlanger ikke hun skal være min statsminister,
så egoistisk er jeg trods alt ikke, men du kan selv se,
at med den flakken rundt mellem partierne i folketinget,
gør det svært at være minister (tjener) for folketinget,
og de er trods alt kun 179 personer,
så du sætter Statsministeren på en umulig opgave.

Hvorfor er det så interessant for en borgerlig, at nogle røde har lidt verbale/voldelige tendenser på de sociale medier. Det er absolut helt normalt, at opleve blå borgerlige med voldelige og syge hadefulde ytringer rettet mod regeringen og dens vælgere.
Så hvad manden får ud af sit show ???????

Det er et foto af en knægt, der typisk skal blære sig lidt, end of story. Om MF har set den finger eller ej, har jeg ikke gjort opmærksom på den, havde jeg ikke set det.
Og jeg tror MF tager det helt cool, man kan ikke være elsket af alle.

Hvordan har Netavisen Pio det med, at jeres chefredaktør støtter dømte kriminelle? https://www.danmarksfremtid.dk/nyhed/socialdemokratiske-lejesoldater/

Til mandens fordel skal nævnes, at han faktisk udtaler sig i eget navn, i modsætning til de fleste trolls. Ved at gøre dette viser han os så, at Cepos ikke er en seriøs institution med seriøse medarbejdere.

Undskyld er det her en satireside? Det er må være hårdt at føle sig så forfulgt. Hil den store kærlige leder.

Det er da intet galt med den dreng, hvis hans forældre har talt
dårlig/negativ omkring statsministeren, og hendes regering, samt
regeringens håndtering af denne Corona krise, som har stillet
store krav til landets befolkning, så må det da være forældrene
som ikke har været deres opgave voksen som forældre, forældre bør
forklare hvorfor regeringen handler som de gør, fordi de er vejledt
af de fremmeste eksperter indenfor pandemi håndtering og bekæmpelse,
men hvis forældrene eksempelvis ikke magter opgaven, så lad være
med at lade det gå ud over den stakkels unge mand, der ikke ved bedre.

Hvad er "en grå hoodie"? Og hvilken finger?

Tilliden til medierne bliver MINDRE og MINDRE. Men hvad har vi i stedet for !!

Jeg har altid synes, at Cepos har været en objektiv tænketank, der altid har frembragt analyseresultaterne, selv om de levede op til det som DI og DA har betalt Cepos for.

Ironi kan måske forekomme i ovenstående. Hvem ved?

Så er det godt jeg har slettet både mine facebook og twitter profiler. Jeg kan kun opfordre andre til at gøre det samme.

Annonce