Antallet af coronasmittede minkbesætninger stiger nu med mere end fem i døgnet

Der er fundet coronasmitte på otte nye minkfarme på et døgn - nu 237 coronasmittede minkfarme
Foto: Coulorbox
Minkfarm, dansk
På kun et døgn er der fundet coronasmitte på otte nye minkfarme. Dermed er det samlede antal minkfarme i Danmark med coronasmitte nu oppe på 237.

Det skriver Fødevarestyrelsen på Twitter.

"Yderligere otte minkfarme smittet med covid-19 siden i går. For første gang er der konstateret smitte i to minkbesætninger i Billund Kommune," skriver styrelsen.

placeholder

 

Billund Kommune har ikke hidtil haft minkfarme med coronasmitte.

Fødevarestyrelsen oplyser i endnu et tweet, at yderligere 33 minkfarme er under mistanke for at have coronasmittede mink i besætningen.

placeholder

 

Fem nye minkfarme smittet pr. døgn

Status tirsdag eftermiddag er, at kun 116 af de nu 237 coronasmittede minkbesætninger er aflivet.

Fødevarestyrelsen oplyser, at der pr. 23. oktober var 145 minkbesætninger, der var smittede med covid-19. Det tal er steget til 237 på kun 18 dage.

Det betyder, at antallet af smittede minkbesætninger er steget med 92 på 18 dage. Det svarer til at mere end fem nye minkbesætninger er blevet smittede med covid-19 i døgnet i gennemsnit de seneste 18 døgn.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Støtter klart op om regeringen. En yderst presset regering. PRESSET fra alle sider. Det rigtige er og vil altid være at STOPPE/BREMSE en smittekilde. Og det må man jo uden tvivl tydeligt kunne sige at MINK er PT. Derfor NATURLIGVIS konkret AFLIVNING. Noget sådant er et mareridt for minkavlere. Men,vil en udbredt smitte ikke også blive endnu værre for landets borgere ? Hvor folk vil komme til at dø. Hvorfor står befolkningen ikke sammen ?Det er det ENESTE rigtige at gøre i "nødens stund". Men,ved jo godt at "det blå kompagni" kun venter ivrigt på at få regeringen i knæ. Vælte den. Hold da op et UTAKNEMMELIGT job det er at være Socialdemokratisk politiker,statsminister,og minister. Med en opposition der kun kan skabe SPLID i stedet for at medvirke til at landet kommer UD af den krise deter at være ramt af CORONA. Og endda en muteret en af slagsen.

De borgerlige folketingspolitikere har fået en kollektiv hjerneblødning. Gud ved hvornår de kommer til fornuft

Fuldstændig enig

Der er begået meget alvorlige fejl i ministeriet. Det er ikke i orden at starte aflivningen af mink uden for de smittede farme mv. uden lovgrundlag.
Det er imidlertid vigtigere at få stoppet smitten. Derfor skal minkene aflives hurtigt, hvorfor lovgivningen skal på plads, før alt andet. Det er i sidste ende spørgsmålet om menneskeliv at få stoppet smitten og nye typer af virus.
Hvis man kan isolere en avlsbestand af mink, på et sted hvor den ikke kommer i kontakt med andre, kan det være en god ide. Det kan måske være på Lindholm, nu hvor øen ikke bliver brugt til andet og der er isolationsmuligheder.

Enig med Harald. Det virker som en oplagt god idé at benytte sig af Lindholms unikke beliggenhed og høje isoleringsgrad over for det omgivende samfund. I nyere tid er det vist næsten kun Morten Østergaard (sic!), som har fundet derhen iført våddragt. Spøg til side; - Lindholm kunne være det sikre sted, som kunne danne udgangspunkt for en fortsættelse af en højkvalitets-avlsstamme til forskningsbrug m.v. Og så måske et enkelt sikret sted, hvor der aktuelt kunne testes og forskes i en udviklingsbestand til fortsat avl, den dag situationen ser bedre ud igen. Det ville nok være i alles bedste interesse.

Det er ynkeligt at se Folketingets partier angribe regeringen, i en tid hvor man skulle stå sammen mod corona pandemien. Mink produktion er ikke en naturlig industri i Danmark, og er ikke i harmoni med dansk biodiversitet eller landbrug.

Jeg får ondt i maven når jeg ser og især hører på oppositionens angreb. Der er sket en fejl, men ingen, gentager ingen har tænkt på at tjekke om det var lovligt, og ingen fra Folketinget har tænkt på det.
Det er så nemt at angribe, men ansvaret det tager man ikke på sig. Mink lever under forhold der er dyremishandling, erhvervet bidrager ikke særligt til samfundsøkonomien. Det er fakta. Der er den menneskelige tragedier for minkavlerne, det skal der gives erstatning for, og dem føler jeg da med, men det hykleriDF, V og især nye borgerlige fremviser er kvalmende.

Og regeringen kan jo ikke træffe beslutninger på alle mulige forskellige udsagn på tv eller aviser.

Vi har handlet og truffet beslutninger som har gjort, at vi ikke som i Frankrig kun må gå ud en time hver dag og kun i nærområdet. Mundbind overalt og kun seks samlet socialt.

Har den enkelte minkavler ikke en FORSIKRING der kan dække de tab der må være ?
Det kan hurtigt blive særdeles og uoverkommeligt DYRT for det danske samfund, hvis øvrige landmænds dyr også
bliver ramt af en muteret CORONAVIRUS..Cluster et eller andet. Eksperter har udtalt at SVIN KAN smittes med
Corona. Er det DER vi skal hen på grund af NØL og konflikter på Christiansborg ?

Det er forfærdeligt, at høre på det ævl i folketinget, især fra nye borgerlig, vel de mon hellere se mange døde mennesker, som i USA. End døde mink.

Det er forfærdeligt, at høre på det ævl i folketinget, især fra nye borgerlig, vel de mon hellere se mange døde mennesker, som i USA. End døde mink.

Annonce