Annonce

Antallet af indlagte falder og Folkemødet vender tilbage

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til vores nyhedsoverblik, hvor vi hver dag samler en lille håndfuld af døgnets vigtigste nyheder.

Denne dag byder på nyheden om, at antallet af indlagte falder til det laveste siden starten af november, at Folkemødet gennemfører årets møde med publikum, og at en chefredaktør afviser fejl i kronik fra Henrik Sass Larsens datter. Og så førte en nystartet selvstændigs fejlagtige indtastning til kravet om en bøde på 53 millioner kroner. Læs hvor meget, han er endt med at skulle betale.

Tak fordi du læser med.

Antallet af indlagte falder til det laveste siden starten af november

Antallet af indlæggelser er det seneste døgn faldet markant, viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut.

Det samlede antal er faldet med 21 til 163, og det er det laveste antal siden 1. november, hvor der var 156.

Det skriver TV2.

For et år siden på samme dato var der 252 indlagte.

Der er de seneste 21 timer konstateret 809 nye smittetilfælde, og én person er afgået ved døden.

Med 151.115 pcr-test betyder det, at smitteprocenten fortsat er over 0,5, som den søndag sneg sig over for første gang siden januar.

Der er det seneste døgn blevet givet mere end 65.000 vaccinedoser. Det er det største antal siden 12. april, hvor der var massevaccination af over 100.000 danskere.

I alt er 715.492 danskere nu færdigvaccineret. Det svarer til 12,2 procent af befolkningen, mens 23,7 procent af befolkningen er i gang med at blive vaccineret.

Tirsdag middag oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at kontakttallet er steget fra 1,0 i sidste uge til 1,1 i denne uge.

Læs hele historien her. 

 

Folkemødet gennemfører med publikum

Folkemødet 2021 bliver afholdt fysisk i Allinge under åben himmel.

Sådan lyder det fra direktør Camilla Laudrup. Hun slår fast, at årets politiske festival bliver gennemført med publikum til stede på Bornholm.

Det skriver Altinget.

Det sker på en dag, hvor mange andre festivaler har måtte aflyse årets arrangementer, efter at en politisk aftale, som blev indgået natten til tirsdag, har betydet, at udendørs arrangementer maksimalt må have 2.000 deltagere i alt frem til 1. august.

Årets Folkemøde bliver derfor anderledes end vanligt. Folkemødet bliver sektionsopdelt i fire sektioner med et antal scener i hver sektion.

Programmet deles i tre blokke, så deltagerne på Folkemødet skal bestille tid til enten en morgen-, middag- eller aftenblok.

"Man kan booke billet til en debatscene i én programblok om dagen, og så får man tre timer med politisk debat for fuld skrue om Folkemødets tema "Fra dvale til drivkraft", og om hvordan vi kan genstarte samfundet efter corona," siger Camilla Laudrup.

For at deltage i Folkemødet skal man bestille en billet, ligesom det foregår til eksempelvis koncerter. Billetten vil være gratis, men der vil være et gebyr og depositum, for at sikre sig en plads.

Men er man ikke en af de heldige, er der stadig mulighed for at følge med i en del af programmet. Folkemødets hjemmeside vil nemlig blive forvandlet til en helt ny digital platform.

Læs hele historien.

 

Ansvarshavende chefredaktør afviser fejl i kronik fra Henrik Sass Larsens datter: “Hun beskriver sin følelse”

Jyllands-Posten bragte søndag en kronik fra 21-årige Nynne Sass Larsen, som siden har vakt massiv debat.

Den unge kvinde er datter af den tidligere socialdemokratiske toppolitiker Henrik Sass Larsen, og i hendes kronik lød det, at Ekstra Bladet og B.T. for cirka ti år siden skrev “med store sorte bogstaver på en gul breaking-forside, at min far er rocker.”

Det er dog tilsyneladende ikke korrekt, at de to tabloidaviser skulle have skrevet sådan på deres forsider.

Det skriver Berlingske.

Avisen har ikke kunnet finde nogen forsider, hvor det har været tilfældet, og flere journalister og redaktører fra Ekstra Bladet og B.T. afviser, at det er sket. Men alligevel er det altså ingen fejl, mener Jacob Nybroe, ansvarshavende chefredaktør på Jyllands-Posten:

“Hun beskriver sin følelse,” påpeger han.

Desuden oplyser Politikens opinionsredaktør, Mads Zacho Teglskov, i en e-mail til Berlingske, at Politiken har haft kronikken til overvejelse, før Jyllands-Posten “fik muligheden”. Avisen takkede dog nej.

“Der var nogle væsentlige kritiske pointer i teksten, som vi ikke fandt godtgjort, og da vi ikke kunne sikre, at teksten levede op til vores redaktionelle standard, valgte vi at takke nej til at bringe den,” skriver opinionsredaktøren og afviser at kommentere nærmere, fordi han ikke mener, at “redigering af især ikke-medievante kilders indlæg bør være et offentligt anliggende.”

Ifølge Jacob Nybroe er der ikke noget galt med kronikken, fordi Nynne Sass Larsen ifølge ham “beskriver en tilstand for sig selv.”

Læs hele historien her. 

 

Beskæftigelsesministefår ny presse- og kommunikationschef

Det bliver Mads Hersbøll, som den 1. juni overtager rolle som pressedirigent for Beskæftigelsesministeriet.

“Det glæder jeg mig ufattelig meget til!,” skriver Mads Hersbøll på Twitter.

placeholder

Dermed tager Mads Hersbøll efter to år afsked med det, han tidligere har kaldt sit "drømmejob" som presse- og kommunikationschef i Dansk Metal.

I Beskæftigelsesministeriet afløser Mads Hersbøll Jens Jacob Lerche Pedersen, der efter de sidste fire som pressechef og otte år i ministeriets rækker har besluttet at søge nye veje.

Den nye presse- og kommunikationschef har i en årrække og indtil for nylig været aktiv i Socialdemokratiet, hvor en tvillingefødsel blev årsagen til, at han trak sit kandidatur til Europa-Parlamentet i maj 2019.

Mads Rattenborg Hersbøll er kandidat i statskundskab fra Syddansk Universitet i 2014. Udover sin tid i Dansk Metal kan han trække på sine erfaringer som presse- og kommunikationsrådgiver i Danske Spil, som chefkonsulent i Lead Agency samt som presserådgiver i Danske Bank.

 

Ung mand undgår bøde på 53 millioner efter tastefejl

En nystartet selvstændigs fejlagtige indtastning førte til et svimlende bødekrav.

53 millioner kroner skulle en ung iværksætter fra Nordjylland straffes med, lød påstanden.

Men tirsdag er sagen kommet ud af verden på en helt anderledes facon efter et retsmøde i Retten i Aalborg.

Det skriver Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

“Sagen er endt med en bøde i størrelsesordenen 5000 kroner,” oplyser mandens forsvarer, advokat Berit Ernst.

Det var tilbage i 2016, at fejlen blev begået. Manden var lige startet med sin enkeltmandsvirksomhed og stod til at skulle have 53.000 kroner retur i moms fra Skat.

Men der gik noget galt under indtastningen, og så havnede 53.282.730 kroner på hans konto.

Om sagen har manden tidligere fortalt til DR Nyheder, at en medarbejder i Skat forsøgte at berolige ham. Sagen kunne klares på en stille og rolig facon. Han skulle bare betale de 53 millioner kroner tilbage ved næste indberetning af moms.

Men banken slog alarm ved synet af det store beløb på kontoen og gav besked til politiet.

Derefter blev der rejst tiltale om overtrædelse af momsloven og med et bødekrav, som matchede beløbet, oplyser forsvareren.

“Det er lang tid at gå rundt og frygte at blive ruineret,” siger Berit Ernst om den tid, der er gået siden episoden for mere end fire år siden.

Sanktionen på den beskedne bøde skyldes en ordensmæssig overtrædelse af loven.

Læs hele historien. 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet