Antallet af kontanthjælpsmodtagere falder

Der bliver færre og færre kontanthjælpsmodtagere i Danmark, viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
9.500 danskere. Så mange har fra december 2013 og til juli 2014 sagt farvel til kontanthjælpen. Faktisk er antallet af borgere på overførselsindkomster generelt faldet i Danmark siden 2010, men det er første gang, at antallet af kontanthjælpsmodtagere også følger med i den udvikling. Det viser en ny analyse lavet af Arbejderbevægelsen Erhvervsråd.

Samtidig har antallet af kontanthjælpsmodtagere, der står uden for arbejdsmarkedet på grund af andre personlige problemer, stabiliseret sig. Siden februar i år har det ligget fast omkring 117.000 personer.

Det er positivt, skriver AE i deres analyse, men samtidig påpeger de også, at antallet stadig er meget højt, og at den reduktion, man oplevede i antallet af kontanthjælpsmodtagere i de gode år inden krisen, er gået fløjten.

Men hvad faldet præcist skyldes, har AE ikke et klart svar på. En del af det kan sandsynligvis tilskrives kontanthjælpsreformen, der trådte i kraft 1. januar i år, men datagrundlaget er stadig for småt til, at man kan konkludere noget klart ud fra det.

Samtidig pointerer AE også, at det trods alt er begyndt at gå bedre på det danske arbejdsmarked, og at det i sig selv formentlig har en positiv indflydelse.

Du kan læse hele AE’s analyse her.


Flere artikler om emnet

Annonce