Arbejdsgiverne til kamp imod kædeansvar

Dansk Arbejdsgiverforening er nu gået aktivt ind i kommunalvalgkampen med et angreb på kædeansvar. 3F kalder det en smædekampagne.

Annonce

Kædeansvar er i strid med EU-retten og kan svække danske virksomheders konkurrenceevne, lyder det i en mail fra direktøren for Dansk Arbejdsgiverforening, Jørn Neergaard Larsen, som Netavisen Pio er kommet i besiddelse af.

”...der er gået selvsving i debatten om, hvordan medarbejdere fra vores nabolande yder en stadig større indsats i det private erhvervsliv,” skriver Neergaard-Larsen i mailen, der er sendt ud til kommunalbestyrelsesmedlemmer i hele landet.

Kommunernes brug af arbejdsklausuler og kædeansvar som et modsvar til den sociale dumping er blevet et vigtigt tema i den kommunale valgkamp, hvor mange socialdemokratiske kandidater og fagforbundet 3F har fået sat det på dagsordenen.

Og det bekymrer åbenbart arbejdsgiverne, som derfor sender gode argumenter ud til borgerlige kommunalbestyrelsesmedlemmer, som de kan bruge i debatten ude i kommunerne.

”De klausuler, som mange kommuner gennemfører i øjeblikket, er i strid med EU-retten og kan ikke lovligt retshåndhæves over for udenlandske virksomheder. Det kan de derimod over for danske virksomheder. Derfor vil klausuler kun svække danske virksomheders konkurrenceposition i forhold til udenlandske,” skriver arbejdsgiverne.

3F: En fejlagtig smædekampagne
Den udlægning af arbejdsklausuler og kædeansvar skulle være i strid med EU-retten, kan man ikke genkende hos fagforbundet 3F, der i den grad har fået sat emnet på dagsordenen i valgkampen.

”Vi har gransket alle de juridiske kilder, vi kan granske, vi har kigget på de domme, der findes, og vi har kigget på ILO-konventionen (konvention fra FN's faglige organ for arbejdsmarkedsspørgsmål, red.), og vi kan simpelthen ikke finde belæg for tesen om, at det ikke er lovmedholdeligt«, siger han,” siger  formanden for 3F, Per Christensen, til Politiken.

Fagforbundet har nu sendt et brev til de 2.000 kommunale kandidater, der har skrevet under på hjemmesiden underbetalt.dk og dermed forpligtet sig til, at sætte en stopper for social dumping.

”DA er ude i en skræmmekampagne, som bygger på fejlagtige påstande,” skriver 3F i brevet, som gennemgår de forskellige domme fra EU-retten, som har sagt god for kædeansvarlovgivning i Tyskland.

David Troels Garby-Holm er konstitueret chefredaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook