Arne før dagpenge, bøder til nynazister og konservative skovler stemmer fra V

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til mandagens udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik, med en håndfuld af døgnets vigtigste nyheder fra nær og fjern.

 

Mette F: Tidligere pension til Arne før højere dagpenge

Statsminister Mette Frederiksen (S) prioriterer gennemførelse af tidligere tilbagetrækning over en forbedring af dagpengene, som flere fagforbund efterspørger. Det skriver Ritzau.

Det sagde hun mandag efter et regeringsseminar i embedsboligen Marienborg.

“Det er en fuldstændig legitim og rigtig diskussion at have, for vores arbejdsmarked bygger på flexicurity. Kompensationsgraden på dagpengesystemet er faldet, det er der ingen grund til at lægge skjul på.”

“Vi siger med helt åbne øjne, at der er andre opgaver, der skal varetages først. Dem, der er mest nedslidte efter et langt arbejdsliv, tager vi først. Man kan ikke gøre det hele på en gang,” siger hun.

Læs hele historien her.

 

Nynazister får bøder for Ellemann-chikane

Fire er medlemmer af Den Nordiske Modstandsbevægelse, der beskriver sig selv som en revolutionær nationalsocialistisk kamporganisation, er blevet idømt bøder for at tømme en trailer fuld af affald hos daværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V). Det skriver Ritzau.

Og det var altså chikane og en krænkelse af politikerens husfred, mener Retten i Lyngby, der har idømt de fire mænd bøder for ugerningen.

De fire tiltalte har hver fået ti dagbøder à 750 kroner. Tre af mændene accepterede bøderne, mens den fjerde ikke mødte op i retten.

Samme nynazistiske organisation stod sidste år også bag omfattende mod jøder og jødiske gravpladser.

Læs hele historien her.


Tidligere V-vælgere strømmer til Konservative

Konservatives seneste fremgang i målingerne skyldes især, at partiet har været i stand til at tiltrække vælgere, der stemte Venstre ved folketingsvalget. Det skriver Altinget.

Over 45.000 tidligere V-vælgere ville nemlig stemme på Konservative i stedet, hvis der var valg i dag.

Det viser en analyse af vælgernes vandringer mellem partierne, som professor ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

"Det er især stabiliteten hos Konservative, der appellerer til de tidligere Venstre-vælgere. Venstre har været gennem et formandsvalg, og der har været udmeldinger om en SV-regering, som bestemt ikke var Konservatives kop te. Venstre-vælgere, som ikke syntes, at det var en god idé, kan have valgt at søge over til Konservative," siger han.

Dermed står tidligere V-vælgere for 2/3 af nettotilgangen af nye vælgere. De øvrige vælgere kommer fra LA, S og Kristendemokraterne.

Læs hele historien her.


Fem fagforeningsformænd: Seks steder der kan betale for velfærd

Hvor skal pengene til det tiltrængte løft af velfærden komme fra? Når vi samtidig står over for at skulle foretage en bæredygtig omstilling?

I mandagens udgave af Dagbladet Politiken giver Tænketanken CEVEA sammen med de dem fagforbund FOA, Danmarks Lærerforening, BUPL, HK Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening deres bud på seks måder, der kan finansiere et løft af velfærden.

Den dansk velfærdsmodel står i en brydningstid, og vi skal prioritere den, hvis vi gerne vil bevare den, som vi kender den, lyder budskabet.

Læs hele deres indlæg her.

 

Lønmodtagernes bank igen kundernes foretrukne

Den af fagbevægelsen ejede Arbejdernes Landsbank er for 11. år i træk kåret som kundernes foretrukne pengeinstitut.

Tilfredshedsmålinger er der nok af - men kun én gennemføres blandt mere end 50.000 tilfældigt udvalgte kunder i de 20 største banker i Danmark.

Voxmeters årlige og uafhængige undersøgelse er uden sidestykke Danmarks største og mest dybdegående kundeundersøgelse, og Arbejdernes Landsbank er nok engang kåret til bedste bank.

placeholder

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce