Bagland tavst om opbakning til Løkke

Der var ingen offentlig opbakning til Lars Løkke fra partifællerne i Region Sjælland.
”Ingen kommentarer”

Sådan lød det flere gange fra Venstre-folk i Region Sjælland efter et møde onsdag aften i Rønnede, der varede i næsten tre timer.

Her diskuterede kredsen blandt andet uroen i partiets top. Dele af partiets bagland ønsker en ny ledelse, og de forlanger dermed, at både formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen skal gå af.

Men det er altså uvist, om Region Sjælland bakker op om det eller ej. Det er til trods for, at regionen må betegnes Lars Løkkes, der er opstillet i Køgekredsen, eget bagland.

”Vi har haft et rigtig godt møde, hvor vi har diskuteret mange ting, og vi er blevet enige om at sige, at vi ikke har nogen kommentarer,” lød det fra regionens formand, Elo Jensen, efter mødet onsdag aften, ifølge sn.dk.

Hvad de blev enige om, vil blive meddelt på partiets forretnings- og hovedbestyrelsesmøde i weekenden.

Men il Jyllands-Posten sagde Jørgen Larsen, der er kommuneforeningsformand i Sorø og medlem af Venstres hovedbestyrelse, at "det var cirka fifty-fifty", hvor mange der ønskede henholdsvis udskiftning af formandskabet eller en fortsættelse af det nuværende. Berlingske er dog kommet i besiddelse af en mail, som forkarer at de fifty-fifty dækker over at halvdelen vil af med både Løkke og Jensen og den anden halvdel vil beholde Løkke, men af med Kristian Jensen.

Løkke: Det kan udvikle sig til en katastrofe

Samtidig med at partifællerne diskuterede ledelseskrisen i Venstre, var partiformanden selv i talkshowet ”Lippert” på TV2/News.

Her anerkendte han, at der var uro i partiet, men han sagde samtidig at han ikke genkendte den situation i partiet med fløjdannelser, som flere fra baglandet ellers har givet som en af grundende til at der er behov for et ledelsesskifte.

Lars Løkke mente, at situationen i partiet kunne udvikle sig til en katastrofe.

”Jeg synes, der er en risiko for, at det kan udvikle sig til en katastrofe, hvis vi ikke får redegjort for, hvorfor vi er i den gunstige parlamentariske situation, vi er i nu, og hvordan vi fastholder den. Hvis vi slipper alt det og så bare siger "glem det, vi er ligeglade med politik, nu skal vi bare have nye personer i front", så er jeg bange for, at det godt kan udvikle sig til en katastrofe,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

placeholder

Endnu et folketingsmedlem ønsker nyt blod

En lang række af Lars Løkkes partifæller, også på Christiansborg, har i de seneste dage meldt ud, at de ønsker at ledelsen trækker sig. Senest søndag aften, hvor partiets social- og indenrigsordfører Anni Matthiesen, der er valg i Sydjylland, meldte sig ind i koret af kritikere.

”Det er nødvendigt med nyt blod i toppen af partiet på en eller anden facon,” siger hun til TV2 Syd.

Anni Matthiesen peger ikke på hvem hun ønsker skal afløse Løkke, men i medierne spekuleres der kraftigt i at politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen kunne være et bud.

Udover Anni Matthiesen, har folketingsmedlemmerne Carsten Kissmeyer og Preben Bang Henriksen offentligt sagt, at de ønsker at Lars Løkke og Kristian Jensen træder tilbage. Det samme har en række borgmestre, lokalpolitikere og kommuneforeningsformænd.

 

Opdateret: 14.15 med kommentar fra Jørgen Larsen og oplysninger om mail.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce