Klaus Riskær Pedersen står solidt bag Løkke

Løkke har førsteretten, lyder det fra den bedrageridømte erhvervsmand, der på rekordtid har samlet de nødvendige vælgererklæringer for at stille op sammen.
Den bedrageridømte erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen har på rekordtid (og ved at udnytte et hul i valgloven) samlet de godt 20.000 underskrifter som gør, at han nu kan stille op til Folketinget med sit parti.

Klaus Riskær Pedersens parti, der har samme navn som manden selv, oplyste tirsdag på et pressemøde, at partiet agter at stille op i alle storkredse. Samtidig præsenterede han partiets fire første kandidater til Folketinget.

”Folketinget har udviklet sig til en karriere kanon for unge akademikere der ønsker at gøre politik til deres levebrød. Vort folkestyre er overtaget af konsulenthuse og embedsmænd som tilrettelægger vort samfund hen over hovedet på alle os andre,” lyder hovedbudskabet på Riskær-partiets hjemmeside.

63-årige Klaus Riskær er tidligere erhvervsmand. Han har tidligere siddet i Europa-Parlamentet for Venstre. Han har tidligere forsøgt at blive opstillet for både Kristendemokraterne og senest Alternativet.

Rød konservatisme og fri hash

Det nye parti er en ideologisk blandet landhandel, med lidt til både de røde og de blå vælgere.

”Jeg vil kalde projektet for rød konservatisme. Nu kommer det hårde hold ind, der skal ind og ændre fundamentet. Det er slut med at skifte en tagsten eller skifte et vindue. Nu skal der laves om,” siger Klaus Riskær Pedersen om projektet.

Jeg vil kalde projektet for rød konservatisme.

Hvis man hverken er rød eller konservativ, så har Klaus Riskær Pedersen også lidt til de liberale vælgere.

"Jeg er relativt liberal på det retspolitiske område," sagde han på pressemødet, inden han gik i gang med en længere retsfilosofisk udredning om at han mente at danske domstole dømte alt for tekstnært i forhold til lovgivningen.

Klaus Riskær Pedersens mærkesag er et opgør med skattesystemet.

”Jeg vil simpelthen gøre alt for at overbevise mine kolleger på Christiansborg om, at det skattesystem, vi udviklede for tre generationer siden, ikke er dueligt. Det virker ikke, har ikke virket i årtier, og det kommer aldrig til at virke. Glem det,” lød det fra Riskær Pedersen, som også vil have fri cannabis og et opgør med bankerne.

Lars Løkke har førsteretten

Selv om Klaus Riskær Pedersen har holdninger, som både er højre- og venstreorienterede, så vil han – hvis han bliver valgt – pege på Lars Løkke Rasmussen som statsminister, fortæller han.

Selvfølgelig skal det være sådan, at når valget er afsluttet, så skal statsministeren have førsteretten

”Lars Løkke Rasmussen er siddende statsminister. Og han udskriver valg som siddende statsminister og selvfølgelig skal det være sådan, at når valget er afsluttet, så skal statsministeren have førsteretten til at se om han kan genskabe eller fortsætte sin regering,” siger han og understreger, at hvis der ikke umiddelbart er opbakning til Løkke, så vil Klaus Riskær Pedersen pege på ham som forhandlingsleder ved en eventuel dronningerunde.

Et parti uden medlemmer

Klaus Riskær Pedersen-partiet har, ifølge de vedtægter som er lagt på hjemmesiden, ikke nogen demokratisk struktur med medlemmer. Der er ingen bestyrelse, generalforsamling eller repræsentantskabsmøde.

Partiet ledes alene af formanden, og i tilfælde af at partiet skulle blive valgt til Folketinget, så er det alene folketingsgruppen, der fastsætter politikken.

Tusindvis af frivillige på standby

Kandidaterne udpeges af de andre kandidater, efter hvad Klaus Riskær Pedersen kalder et peer-review. Han har til dato tre kandidater klar, foruden ham selv.

Klaus Riskær Pedersen kommer til at stille op i København, 48-årige Peter Hjorth stiller op i Københavns Omegns Storkreds, 50-årige Christina Asklund stiller op i Nordsjælland og 50-årige Rolf David Gøtze stiller op på Fyn. Læs mere om kandidaterne på hjemmesiden.

Klaus Riskær Pedersen har, ifølge eget udsagn, fået henvendelser for over 100 mennesker som gerne vil være kandidater for hans parti – og for mere end tusind mennesker, der bare gerne vil være frivillige i valgkampen.

Til gengæld har partiet ikke nogen penge, men Klaus Riskær Pedersen bedyrede, at der nok skulle kunne blive fundet lidt, så alle de mange frivillige også vil få plakater at hænge op og pjecer at dele ud, når valget en gang bliver udskrevet.

Med opstillingen af Partiet Klaus Riskær Pedersen vil der være 12 partier på stemmesedlen, når Lars Løkke Rasmussen engang udskriver folketingsvalg.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ret lige overskriften: Der er ikke noget, der hedder bedrageri-be-dømt.

En kold og kynisk kommentar:
Den eneste forskel på Klaus og resten af Blå Stue er, at han var så uheldig at blive afsløret.

Annonce