Bedrageridømt Riskær støtter Lars Løkke og Danske Bank presses igen

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Tirsdag formiddag kunne Klaus Riskær Pedersen på et pressemøde offentiggøre, at hans parti af samme navn, havde indsamlet de fornødne vælgererklæringer. Blandt dagens øvrige overskrifter presser det etiske finanssyn nu Danske Bank at lukke deres formøse filial før tid.

Bedrageribedømt Riskær solidt bag Løkke

Den bedrageridømte erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen har på rekordtid (og ved at udnytte et hul i valgloven) samlet de godt 20.000 underskrifter som gør, at han nu kan stille op til Folketinget med sit parti.

Det tidligere EU-parlamentsmedlem fra Venstre, holdt i dag pressemøde i anledning at, at det var lykkedes han parti, Klaus Riskær Pedersen, at indsamle det nødvendige antal vælgererklæringer. På pressemødet præsenterede Klaus Riskær Pedersen ligeledes tre øvrige folketingskandidater for partiet, ligesom han annoncerede sin støtte til statsminister Lars Løkke Rasmussen samt et totalt opgør med skattesystemet. ”Selvfølgelig skal det være sådan, at når valget er afsluttet, så skal statsministeren have førsteretten", lød det fra Klaus Riskjær Pedersen.

”Selvfølgelig skal det være sådan, at når valget er afsluttet, så skal statsministeren have førsteretten

Hovedpersonen selv har tidligere forsøgt at opnå kandidatur i flere partier herunder Alternativet og Kristendemokraterne. Læs vores artikel her.

Nye tal: Seniorers arbejdsløshed topper

Ledigheden for seniorer er højere end nogensinde, til trods for at økonomien buldrer derudaf. Antallet af ledige seniorer er fordoblet siden i sommers. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Tallene kan være udtryk for, at færre nedslidte seniorer kan trække sig tilbage på efterløn og førtidspension, vurderer Eva Obdrup, der er forretningsfører i 3F’s a-kasse:

“Der vil være nogle, som er presset, fordi de er nedslidte, men ikke syge nok til pension eller gamle nok til at kunne trække sig tilbage. Derfor afspejler tallene formentlig, hvordan nogle bliver kastebold mellem systemerne,” lyder hendes forklaring til Fagbladet 3F.

Du kan læse mere i vores artikel fra i dag.

Det estiske finanstilsyn vil lukke Danske Banks filial

Beslutningen sker i kølvandet på Danske Banks store hvidvask-sag i Estland, som stadig bliver efterforsket af myndighederne i flere lande, herunder i netop Estland.

Hvis Danske Bank ikke har afviklet alle sine aktiviteter i Estland inden for de otte måneder, så venter der dagbøder på hele 100.000 euro - altså knap 750.000 kr. om dagen.

Danske Bank annoncerede selv i oktober, at banken vil lukke hele den estiske afdeling ned i løbet af et års tid. Det er dog tilsyneladende ikke tilstrækkeligt ifølge det etiske finanstilsyn.

Du kan læse mere om historien i DR’s artikel.

Opinion: Man kan ikke styrke arbejdsmiljøet, hvis ledelsen famler i blinde

Ny undersøgelse viser, at hver femte leder er uden lederuddannelse. Det er svært at tackle stress og dårligt arbejdsmiljø, hvis man ikke er klædt ordentligt på. Sådan lyder det i dagens opinions indlæg på Pio.

Læs Martin Rasmussens indlæg her

Ny forskning vil beskytte børn bedre mod mæslinger

Et dansk projekt skal afdække, hvorvidt børn fremover bør få MFR-vaccinen allerede i en alder af seks måneder. I dag må spædbørn vente til de fylder femten måneder.

I dag har de fleste mødre selv fået MFR-vaccinen. Det betyder, at barnet får et lavere indhold af antistoffer overført fra moren, og disse antistoffer forsvinder hurtigt. Derfor er barnet dårligere beskyttet mod mæslinger og andre infektioner inden MFR-vaccinen.

Læs mere på TV2, der har snakket med et række fagfolk.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvem er de trolls, der mener, at Riskær har udnyttet et hul i loven. Da jeg skrev under med min nemID stod der, at jeg kunne tilbagekalde min underskrift igen.

Annonce