Henter indhold
Annonce:
Nyheder
Beklagelig personalesag bag ordførerfyring
Yildiz Akdogan har, ifølge Socialdemokratiets ledelse fået frataget psykiatriordførerskab på grund af ”beklagelig” personalesag
9. maj 2018

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Yildiz Akdogan har fået frataget hendes post som psykiatriordfører, som følge af en sag om samarbejdet med hendes medarbejdere, lyder det fra den socialdemokratiske partiledelse. Det skriver BT.

Dermed er den socialdemokratiske politiker helt uden ordførerskaber. Det skete for omkring en måned siden, men nyheden om fyringen er altså først kommet frem nu.

I et interview med Politiken og på Facebook lader Yildiz Akdogan forstå, at hun mener der kunne ligge politiske årsager bag hendes fyring. Akdogan har i flere tilfælde været kritisk overfor partiets udlændingepolitik.

Adspurgt om der var tale om en straf fra ledelsens side, svarede hun.

”Det skal jeg ikke kunne sige. Men det er korrekt, at det er ingen hemmelighed, at jeg har haft det svært i forhold til kvoteflygtninge.”

En helt særlig situation
Socialdemokratiets gruppesekretær Christine Antorini ville tirsdag ikke begrunde fyringen af ordføreren, men onsdag skriver hun i en kommentar til BT, at sagen handler om en sag om samarbejdet mellem Yildiz Akdogan og hendes medarbejdere på Christiansborg.

”Yildiz Akdogan har på sin Facebook-side givet indtryk af, at hun har fået frataget sit ordførerskab af politiske årsager. Jeg vil gerne slå fast, at det ikke er korrekt.

Her er tale om en helt særlig situation om samarbejdet med medarbejdere. En situation som vi i den socialdemokratiske ledelse over gentagende møder har forsøgt at løse sammen med Yildiz.

Det har desværre ikke været muligt, og derfor har vi som ledelse været nødt til at drage den meget beklagelige konklusion, at Yildiz ikke skal varetage et ordførerskab,” skriver Antorini i en kommentar til BT, som hun ikke uddyber nærmere.

Yildiz Akdogan har ikke nogen kommentarer til BTs historie.

45-årige Yildiz Akdogan har siddet i Folketinget i to perioder, i første omgang fra 2007 til 2011 og senest fra 2014, hvor hun kom ind som suppleant for Karen Hækkerup. Hun er valgt i Københavns Storkreds.

Psykiatriordførerskabet er blevet overtaget af Flemming Møller Mortensen, der i forvejen er partiets sundhedsordfører.

 

Netavisen Pio anvender cookies med det formål at genkende den besøgende, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Ved at klikke videre rundt på Netavisen Pio accepterer du vores cookie politik.
Få Netavisens PIOs nyhedsbrev
Designed by SKARP & GACELA 2016 PIOPIO
Designed by SKARP & GACELA 2018 PIOPIO