Benny & The Black Ties lancerer ”Folkemøde Blues”

Når folkemødet i Allinge starter på torsdag, vil det være med en ny folkemødesang. Det er den socialdemokratiske finansordfører Benny Engelbrecht, der sammen med bandet Benny & The Black Ties står bag ”Folkemøde Blues”.
ӯllet flyder og solen den bager.
Politikere ævler, pressen den snager.
Allinge koger, folket det lytter
Debatterne ruller, fokus det flytter.”

Socialdemokraternes finansordfører Benny Engelbrecht har været med ved alle fem udgaver af det bornholmske folkemøde. Men når der den sjette udgave åbnes på torsdag i Allinge, står programmet på mere end oplæg og debatter. Sammen med bandet Benny & The Black Ties lancerer han i dag sangen ”Folkemøde Blues”, der er en hyldest til folkemødet i Allinge:

”Folkemødet har beriget den danske debat siden 2011. Nu skal Folkemødet beriges med en sang. En sang der kan bruges til at nynne med på eller bare til at smile af. Og som deltagerne på årets Folkemøde endda kan se frem til at opleve live.”, skriver Benny & The Black Ties i en pressemeddelelse.

 

Trods navnet er ”Folkemøde Blues” ikke en ’blues’, men derimod en ”pumpende rytmisk sang med rigeligt med skrigende guitarer”, som bandet selv beskriver det. Når titlen alligevel indikerer noget andet, så skyldes det ifølge Benny Engelbrecht, at ”man skal lade sig overraske”.

Gæster på årets folkemøde kan opleve bandet opføre sangen live. Det sker på lørdag, den 18. juni klokken 24, hvor bandet spiller ”unik koncert med et timelangt sæt” på Pilekroen i Allinge.

Benny & The Black Ties består af Benny Engelbrecht (vokal, guitarer), Pelle Svane Jakobsen (guitarer, bas, mandolin), Jacob Sune (keyboard, bas, rytmeinstrumenter, backing-vokal), Hasse Hagen Johansen (trommer).

Bandet har rødder tilbage til 1990’ernes Sønderborg, hvor også Benny & The Black Ties blev dannet forrige år. For halvandet år siden udsendte bandet sangen ”Rock and Roll Christmas” op til jul.

Den nye sang, ”Folkemøde Blues”, kan høres på Youtube, og vil i løbet af ugen også kunne findes på blandt andet Spotify og iTunes.


Kommentarer fra Facebook

Annonce