Annonce

Beslutningen er truffet: Nu afskaffes Store Bededag

Flere partier bekræfter, at regeringen vil afskaffe Store Bededag. Derudover nedlægges 2.700 offentlige stillinger.
Foto: Emil Vendelbo Johansen/Netavisen Pio
SVM-regeringen ved præsentationen foran Amalienborg.
Det er en realitet, at Store Bededag bliver lavet om til en arbejdsdag. Det bekræfter flere partier i dag efter et møde i Beskæftigelsesministeriet.

Det skriver TV2.

”Det er 100 procent sikkert, at regeringen vil afskaffe Store Bededag, og der bliver hverken lagt op til forhandlinger eller folkeafstemning. Beslutningen er truffet,” siger Nick Zimmermann, beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti til TV 2.

Lønmodtagerne skal kompenseres med et ekstra løntillæg på 0,45 procent af årslønnen, skriver Ritzau ifølge Politiken.

2.700 færre offentlig ansatte

Samtidig skal der ikke være flere arbejdstimer for offentligt ansatte. Det betyder, at regeringen vil reducere antallet af offentligt ansatte med 2.700.

Til Berlingske fortæller Nick Zimmermann desuden, at opbakning til forslaget er en forudsætning, hvis de øvrige partier i Folketinget vil gøre sig forhåbninger om at blive inviteret til forhandlinger om det kommende forsvarsforlig.

Regeringen har flertal, og kan derfor uden de store forhindringer gennemføre planen.

Arbejdsmarkedsordfører for SF, Karsten Hønge, beskriver over for TV 2 regeringens ageren som magtfuldkommen.

Finansiering af forsvaret

Ifølge SVM-regeringen skal afskaffelsen af Store Bededag være med til at finansiere en fremrykning af målsætningen fra NATO om, at de danske forsvarsudgifter skal udgøre to procent af BNP.

Dog har Finansministeriets regnemetode været under kraftig kritik i denne uge. Lige som forslaget også har mødt kritik fra en samlet fagbevægelse, som beskylder regeringen for at blande sig i den danske model.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Folketinget kan lige så godt sende alle medlemmer uden for regeringen SVM hjem på dagpenge. De har alligevel intet at lave før efter det næste folketingsvalg.

Lev med det, det er rimelig smertefrit i forhold til meget andet, ellers havde det været omlægning af vort skattesystem og endnu mere arbejdstid, så lec med det

Helle, det er jo ikke rigtigt. Der er masser af andre knapper at dreje på. Man kan jo starte med at sløjfe skattelettelserne til de rige.
Din kommentar lyder mere af at du har opgivet at protestere, og det kan jeg godt følge dig i. Regeringen er totalt ligeglad med hvad vælgerne mener i hvert fald de næste 3½ år.
Ikke noget at sige til at SF er næst største parti i sidste Voxmeter.

Hans Jensen. Det at de er ligeglade tror jeg ikke på. Venstre har jo en vicestatsminister jeg ikke stoler på og han så også gerne økonomi ministeren der hellere ville være finansminister. Hvis bare et parti eller nogle melder sig ud så vælter den.
Ole K. Simonsen

Vel ikke for de 2700 mennesker som mister deres arbejde?

Antal offentligt ansatte 2700? Det er ikke mange ud af alle de, der er ansat i det offentlige. Både politikere og offentlige chefer kunne have godt af en uddannelse i arbejdsprocesser og driftsøkonomi. Det lærer politikere ikke, da de fortrinsvist kommer fra organisationer, der bruger medlemmernes penge, og de offentligt ansatte beskytter naturligvis sig selv, så de er slet ikke interesserede. Og da der er flest skatteydere, som er afhængige af offentlige penge, er skatteyderne heller ikke interesserede i at der fyres i det offentlige. Hvor kan der skaffes mandat-møssigt flertal for offentlige nedskæringer i antal ansatte?

Er det hvidvask, moms- og skattesvindel, social dumping, svindel med gift og de andre artigheder, vi kender fra det private, du vil have implementeret i det offentlige? Eller er du bare en hadefuld fribytter, der har det ene mål i tilværelsen at rage til dig?

Mette F. har indtil nu styret Danmark fornuftigt. Det lader imidlertid til at fornuften er slidt op.
At afskaffe St. Bededag er trods alt en detalje, derfor er det ubegribeligt dumt, at hun går så meget imod flertallet i befolkningen, at hun sætter sin popularitet over styr pga. en bagatel.
Ethvert fjols kan da se at fridagen skal dække for en skattelettelse, som stort set kun kommer de vellønnede til gode. En regering over midten skulle samle Danmark. Resultatet af dette ubegavede forslag bliver, at den SPLITTER Danmark.

Nej jeg opgiver aldrig, men man skal vælge sine kampe med omhu og at. Bededag er ikke en af dem. Det er jo et gammelt forslag fra en eller anden kommission, Og som jeg læser og hører det, så kan jeg leve med det.

Ja, det er så fint for dig. Men at Mette F. som sin første handling i den nye regering gør sig upopulær hos et stort flertal af vælgere pga. et bagatelagtigt forslag, som hun dumstædigt forsvarer, gør at man tvivler på, at hun er den rigtig formand for S.
Jeg er i hvert fald blevet i tvivl, om magten er steget hende til hovedet, siden hun vil risikere at S. mister medlemmer.

Nu er der jo ikke nogen af os , der kender til de drøftelser der har været på Marienborg i forbindelse med at finde et fælles grundlag for den nye regering - Så mon ikke at der er blevet hugget en hæl og klippet en tå for at få det til at passe sammen -
Lad os tænke den tanke at forslaget var et ultimativt krav fra en af parterne - og det var situationen efter 3 ugers forhandlinger - hvor det hele kunne falde på gulvet - Så havde der ikke været andre muligheder , end en ny dronningerunde -
Med endnu mere usikkerhed - det er efter min mening ikke lige det landet har brug - i disse tider -

Meget enig. Og store bededag er da for pokker ikke en vigtig dag i vores selvforståelse. Det er blot en fridag skabt under dække af noget religiøst fordi man kalder det en helligdag, men det er jo heller ikke virkeligheden. Der er intet helligt ved den dag og landets biskopper skulle stikke piben ind. Jeg stemmer for at de og deres præster bliver taget af finansloven og pengene gå til forsvar og Ukraine i stedet.

enig med Helle, selvom jeg ikke er
tilhænger af forslaget om afskaffe st.bededag..nogengange må "samfundet" &landet,s traditioner tages til forandring..jeg tror det,er det,der også er på spil..vi må indse forandringer ,selvom det tager tid..🚩 Mette F er forsat Danmark, s bedste statsminister, der ser helhed.".modstand" kan også skabe forberening 🚩..giv tid..

Ved næste Valg får vi en ærlig Stastminister
Pia Olsen Dyhr
Så vi må bare vente på at regeringen vælter sig selv

Ro på, venner
Inden det bliver Store Bededag - i år(!), skal Putin nok sørge for at vi har ganske andre ting end en sløjfet 'hellig'dag at bekymre os om

De skulle jo have indkaldt, til treparts drøftlelser, den måde det er udformet på.
Kan kun være utænkt af en DFØJ'er uden realitets sans.

Man overruller totalt den Skandinavise model, med arbejdsmarkedets parter, selv laver aftaler