Bizart Venstre-pressemøde og DF ramt af modgang igen

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Et bizart og hidsigt Venstre-pressemøde løb med de fleste overskrifter denne tirsdag. Blandt dagens øvrige nyheder tog ombudsmanden skarpt afstand fra Inger Støjberg, mens at Dansk Folkeparti kom i kraftig modvind efter et Facebook-opslag.

Venstre med ”bizart” og ”mystik” pressemøde

Tirsdag formiddag holdt Venstre et pressemøde på Christiansborg, som en enig presse betegner som ”en besynderlig seance”. Du kan læse den fulde historie på Netavisen Pio.

Pressemødet handlede – ifølge Berlingske – i stedet ”alene om én ting: At forsøge at iværksætte en skræmmekampagne om, hvad det vil få af betydning for udlændingepolitikken, hvis Socialdemokratiet får regeringsmagten”.  

Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, betegner V-pressemødet som "et kæmpe selvmål":

Helt bizart pressemøde hos Venstre. Ganske enkelt et kæmpe selvmål

”Helt bizart pressemøde hos Venstre. Ganske enkelt et kæmpe selvmål. Valgkampen er nu reelt skudt igang, og Venstre starter med en skræmmekampagne. Nyt lavpunkt i dansk politik.”

Under Folketingets spørgetid kl. 13 tirsdag måtte statsminister Lars Løkke svare på et spørgsmål fra Alternativets leder, Uffe Elbæk, om hvor mange ressourcer regeringens embedsmænd har brugt på at forberede pressemødet.

Løkke svarede bistert ”ingen”.

Flere journalister spurgte efter spørgetimen Lars Løkke til Venstre-pressemødet. Flere ville vide, hvorfor Venstre ikke holder sig til sandheden, nemlig at Socialdemokratiet efter valget vil fastholde den nuværende udlændingepolitik. Men Lars Løkke gentog melodien fra V-pressemødet, og fastholdt, at Socialdemokratiet vil sætte integrationsydelsen og kontanthjælpen op.

placeholder

S og EL: Ombudsmanden stoler ikke på Støjberg

Inger Støjberg (V) har flere gange i forløbet om sagen om adskillelsen af mindreårige gifte asylsøgende par nævnt, at Folketingets Ombudsmand er enig i, at det ikke har været ministerens eller Udlændingeministeriets hensigt at begå ulovligheder.

Men den udlægning tager Ombudsmanden nu afstand fra i en opsigtsvækkende statusmelding i sagen:

”Den måde, som Udlændinge-og Integrationsministeriet –bl.a. i den nævnte besvarelse af 1. april 2019 – har udtrykt sig på, kan imidlertid for mig at se let opfattes sådan, at jeg har ment, at ministeriets forklaringer til mig er understøttet af de foreliggende akter og oplysninger i sagen. Dette er ikke tilfældet,” fastslår Ombudsmanden nu i sin statusskrivelse. Du kan læse historien på Pio.

Dansk Folkepartis smædekampagne giver bagslag

Et Facebook-opslag fra DF, som skulle udstille udlændingepolitikken i oppositionen, giver massiv opbakning til de røde partier. Vi bringer historien på Pio.

”Tør du lægge Danmarks udlændingepolitik i deres hænder? Ja eller nej?”

Sådan lød spørgsmålet i Dansk Folkepartis opslag til sine følgere på Facebook, hvor frontpersonerne for Radikale Venstre, Alternativet, SF og Enhedslisten står side om side.

Opslaget medførte dog ikke den opbakning til Dansk Folkeparti, som partiet sandsynligvis havde håbet på. Tværtimod.

En optælling foretaget af B.T. viser, at alene blandt de første 500 kommentarer svarende 402 af dem ”ja” til, at de tør lægge ansvaret for udlændingepolitikken i hænder på de røde partier. I skrivende stund har mere end 24.000 kommenteret opslaget, som på 10 minutter omkring middag tirsdag har fået 55 nye kommentarer til. Samtlige med svaret ”ja”.

placeholder

 

1200 forurenede grunde kan true danske vandmiljøer

Ifølge Danske Regioner vil regningen for oprydning efter fortidens synder løbe op i flere milliarder.

Giftige pesticider, kviksølv og opløsningsmidler. Forurening fra gamle industrigrunde er til større fare for søer, fjorde og vandløb end tidligere antaget.

Ifølge den socialdemokratiske regionrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, understreger kortlægningen, at situationen alvorlig, og at der skal afsættes flere penge til området end de knap 500 millioner kroner, regionerne tilsammen bruger på miljøopgaver i dag.

”Der er behov for at beskytte vores fælles natur, og der er altså en del af de her forureninger, som potentielt kan true åer og vandløb inden for ganske kort tid”, siger han.

Læs mere her.
 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce