Blå blok styres af Nye Borgerlige - og sunde værdier knægtes!

Søren Pape og Jakob Ellemann kæmper om, hvem der skal være statsministerkandidat. Men desværre er blå bloks kompas fast rettet mod Nye Borgerliges populisme, skriver minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn.
Foto: Udenrigsministeriet
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S)
Det kan godt være, at Søren Pape og Jakob Ellemann-Jensen kæmper om, hvem der skal være blå bloks statsministerkandidat.

Men blå bloks kompas er desværre fast rettet mod Nye Borgerliges populistiske nordstjerne.

Pernille Vermund har etableret sig som chefideolog for den samlede blå blok.

De blå partiledere frygter Vermunds magnetiske kraft på de blå vælgere.

Har hun og Nye Borgerlige først sagt noget, tør andre partier i blå stue meget sjældent mene noget andet. Det gælder ikke bare i udlændingepolitikken, men også på store dele af velfærds-, sundheds- og klimaområdet.

De blå partiledere frygter Vermunds magnetiske kraft på de blå vælgere. Fremfor at miste vælgere til Vermund, vil de hellere mene det samme som Vermund.

Forargelse, mistillid og grove fordomme

På den måde trækkes den samlede blå blok i retning af forargelse, mistillid og grove fordomme mod det samlede politiske system, demokratiet, myndigheder, organisationer og vidensinstitutioner.

Langsomt men sikkert trækkes blå blok mere og mere mod højre, mens oplysning, viden og refleksion bliver den store taber. Det er mildest talt bekymrende at følge med i.

Senest har Nye Borgerliges Mette Thiesen kastet sig frådende ind i kampen mod Danmarks officielle kostråd.

Det er mildest talt bekymrende at følge med i.

Politikere må ikke være pædagoger, skal ikke belære danskerne om, hvad de skal spise for at leve sundt. Selvom Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Diabetesforeningen alle bakker op om kostrådene, så synes Mette Thiesen åbenbart bare de skal droppes, og at der skal holdes mund med, hvad der er sundt og klimavenligt at spise.

En uheldig og farlig tendens

Slut med viden, slut med oplysning og slut med information. Det er måske et lille hjørne. Men det tegner efter min mening en meget uheldig og farlig tendens, hvor fordomme og modvilje til forandring får større værdi end forskning og viden.

placeholder

Jeg håber så sandelig ikke, at også denne populistiske tendens får lov at sprede sig til resten af blå blok.

Jeg savner ægte liberale og konservative værdier, hvor man står vagt om det demokratiske system. Hvor man hylder forskning og viden. Og hvor man bakker op om myndigheder, institutioner og organisationer i kampen for et oplyst, sundt og velfungerende samfund.

Rasmus Prehn (f. 1973) er minister for fødevarer, landbrug og fiskeri (S). Har været medlem af Folketinget siden 2005.

 


placeholder

Kommentarer

Den blå svindlerblok opfører sig som Donald Trump ved at undergrave det danske samfund med uhørte påstande og personangreb og ved at beskylde enhver, som ikke deler deres synspunkter, for at være løgnere. Dette er helt og aldeles uværdigt og hører IKKE hjemme i dansk politik. Særligt Venstre forsøger sig med at score billige point langt langt under bæltestedet. Det er voldsomt skadeligt for det repræsentative demokrati, som er grundpillen i det danske demokrati. Og det gør såvel Venstre som resten af denne her blå svindlerblok til uværdige i dansk politik.

Den blå svindel fortsætter med at svindle og bedrage den danske befolkning med deres uværdige og udanske opførelse - Tør du virkelig overlade dine børns fremtid til sådanne personer?

Den blå svindlerblok
denne her blå svindlerblok
Den blå svindel

Jeppe, hvorfor er det ikke nok blot at skrive 'den blå blok'???
Hvis det er godt for Rasmus Prehn er det vel også godt nok for dig, ikke?

DEN RØDE SVINDLERBLOK har hentet en etbenet pirat til Danmark

Tør du virkelig overlade dine børns fremtid til sådanne personer?

Der er nu noget særligt over etbenede pirater. Mon ikke han får en pose piratos af statsministeren?

Der er nu noget særligt over etbenede pirater. Mon ikke han får en pose piratos af statsministeren?

Nye Borgerlige er som Dansk Folkeparti et produkt af, at Socialdemokratiet og Venstre ikke tager danskerne alvorligt i forhold til alle mulige gamle, støvede konventioner, der ydmyger danskerne ved at give Levakovic og LTF-medlemmer 14 advarsler om udvisning efter 14 domme for grov kriminalitet. Det værste Socialdemokratiet kan gøre imod Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti er at indlede et socialdemokratisk opgør mod disse tåbekonventioner, så danskerne kan tage Socialdemokratiet alvorligt uden at blive ydmyget, latterliggjort og henladt til alle mulige tåbekonventioner.

"ikke tagerdanskerne alvorligt"

Hvem mener du NB og DF tager alvorligt???

Danskerne er sgu da ikke de 15% tåber, der samlet stemmer på de to partier, og dermed ikke NB og DF repræsentativt for danskerne.

Jan - hvorfor er DF og NB vælgere tåber? Bare fordi de har et andet syn på verden? Nu gætter jeg på, at du er socialdemokrat. Og med 28-29% af vælgerne betyder det, at omkring 70% af danske vælgerne har en anden opfattelse, end du har - og de er selvfølgelig tåber. Ikke? Næppe. Brug dog et andet ordvalg. f.eks. DF- og NB vælgere.

Peer, den 'kamp' kan du godt opgive her på Pio. Har man ikke den 'rigtige' menig så vanker der. Sjovt nok er partiet kommet længere end visse kommentatorer her.

Mange vælgere stemmer på Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige i desperation, fordi det er de eneste to partier, der ønsker et opgør med Europarådets og FN's konventioner, der bl.a. tilsiger at Levakovic skal have 14 advarsler om udvisning efter 14 domme for grov kriminalitet. Afgørelser som ingen danskere støtter. Afgørelser der ville blive forkastet af et ekstremt flertal, hvis de kom til folkeafstemning. Derfor tager Socialdemokratiet, Venstre og Det Konservative Folkeparti ikke danskerne seriøst. De ydmyger og nedværdiger danske skatteydere og danske ofre for fremmedkriminalitet, herunder voldtægt, pædofili, gaderøverier, ydmygelsesvold og dominansvold, hvor man skal kysse sin gerningsmands fødder og sko foran et kamera, kalde sig selv en "luderunge" og takke denne for, at han var så flink at tage ens tøj og mobiltelefon. Det er de udlændinge, som Socialdemokratiets konventioner stadig beskytter, selvom ingen danskere ønsker det.

Jamen, konventionerne er jo til for en ting. De er i alt væsentligt til for at forhindre en tilbagevenden til den retspraksis og det menneskesyn, der herskede i Tyskland i perioden 1933-45 og i Italien allerede med marchen mod Rom i 1922. Du argumenterer med andre ord for et rask lille folkemord, og det er helt Nye Borgerliges ånd. Tag ikke fejl: deres racisme er kun på skrømt. Sammen med deres evangelium om smittespredning under en pandemi er det endelige mål bag al staffagen at kanalisere endnu flere værdier i hænderne på den allerrigeste tiendedel af befolkningen. Nye Borgerlige er et parti, der opildner til kaos og hooliganisme for at fjerne opmærksomheden fra samfundstyveri.

Kan godt være det træls Nye Borgelige gør det, men det virker og kommer til at virke.
Hvis ikke man aktiv går imod det, vil de tiltrække flere og flere vælger.

mvh

Blå blok aktører, fra top til bund i hierakiet, har p t. stadig abstinenser efter mistet mange års fuldkommenheds magt, og deres velmenende input om danskeres, efter deres opfattelse, fraværende borgelige liberale luft - skat væk, offentlige nedrivninger og svimlende tal«, der »går igennem loftet«. etc., findes hos en eller anden andel mener jeg. Sammenlignet med vores europæiske lande er vi bagud på vigtige punkter, mener jeg.

"Politikere må ikke være pædagoger, skal ikke belære danskerne om, hvad de skal spise for at leve sundt."

Men in black (ingen women in black ha ha ha) er Nye Borgerliges græsrodsbevægelse. Ligesom Querdenker er det for AFD Alternative Für Deutschland - Ny nazistiske bevægelser i Europa under dække af borgerlighed. Men lige under overfladen gemmer sandheden sig.

Nazizmen og naziztisk ideologi, eller hvad de nu kalder sig, vinder frem i Europa.

Det blå svindlerhold fortsætter sit angreb på demokratiet - Er det virkelig den fremtid du ønsker dig for dine børn?

Det blå svindlerhold

DET RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark.

Er det virkelig den fremtid du ønsker dig for dine børn?

Tak lille Kurt.
Du har endnu ikke fattet, at jeg roevrender dig.

Din Pernille

Tænk at læse at en socialdemokratisk minister savner "ægte liberale og konservative værdier".
Han er da vist havnet i det forkerte parti!

Nytænkning?

Man kan se, at NB har sendt deres uvidende tåber i marken.

De skal komme med deres udanske snotdummer kommentarer i ethvert medie, som de kan komme i kontakt med.

Og det er mange, da de fleste udenfor arbejdsmarkedet og sociale kontakter med andre. Dermed er deres sølle liv, at skrive tåbelige Kurt-kommentarer.

Jan, så du Peers kommentar?

Peer - 17 januar, 2022 - 19:47 - #18885
Jan - hvorfor er DF og NB vælgere tåber? Bare fordi de har et andet syn på verden? Nu gætter jeg på, at du er socialdemokrat. Og med 28-29% af vælgerne betyder det, at omkring 70% af danske vælgerne har en anden opfattelse, end du har - og de er selvfølgelig tåber. Ikke? Næppe. Brug dog et andet ordvalg. f.eks. DF- og NB vælgere.

"skrive tåbelige Kurt-kommentarer" så som?

Synes nu Socialdemokratiet klarer sig glimrende i den populistiske og racistiske konkurrence. Det klarer I fint.

At Mette Thiesen godt kan lide at spise kød, og at Fødevareministeren og hans styrelse synes vi skal skære ned på kødet, er en lille uenighed. Personlig er jeg langt mere uenig i Styrelsens anbefalinger af et dagligt indtag på 5µg vitamin D. I den seneste ændring af anbefalingen (fra 21/12/2020) er styrelsen dog nu oppe på hele 5-10µg i vintermånederne, og til en ældre herre som jeg 20µg dagligt.
Ifølge en international gruppe læger, der vist også har henvendt sig til den danske regering, beror de anbefalede 5µg dagligt på en snart hundredårig statistisk regnefejl. Tallet burde være 50µg.
De samme læger (plus en hel masse andre) anbefaler i disse Covid-tider 100µg vitamin D3 dagligt. D-vitamin nedsætter risikoen betydeligt for at blive smittet med Covid-19, risikoen for at blive indlagt med Covid-19 og risikoen for at dø af Covid-19. Jeg kan bare ikke erindre at man har talt om vitaminer ved nogle af de mange, mange pressemøder. Kan du? Det er en nærmest kriminel undladelsessynd.
Personligt indtager jeg her i vintermånederne 120µg dagligt, og jeg håber at Fødevarestyrelsen en dag vågner op og fortæller os sammenhængen mellem vitamin D3 og sygdomsrisikoen ved Covid-19. Det er snart ved at være for sent i denne ombæring.

Gunnar Johansen, jeg har nu mere tiltro til sundhedsstyrelsen og lægernes anbefalinger end til dine "hjemmestrikkede" sundhedsforslag, som mangler enhver dokumentation for at de virker. Hvor mange videnskabelige forsøg kan du henvise til, hvor folk er delt op i to grupper, dem der får den medicin du foreslår og dem der kun får "kalktabletter"?
Dit forslag bringer mindelser frem om gamle dage hvor folk gik til en "klog" mand eller kone, hvis de blev syge. Troede faktisk at den slags kvaksalveri var fortid i et oplyst samfund som det danske med et højt specialiseret sundhedsvæsen, men her har jeg tilsyneladende taget fejl.

https://www.mdpi.com/2072-6643/13/10/3596
https://academic.oup.com/jcem/article/106/3/e1343/5934827
Du kan garantere selv finde flere artikler, men de færreste er baseret på din gammeldags tilgang til forsøg.
Min interesse for emnet blev vakt af en overlæge på Hvidovre Hospital som i en udtalelse november/december 2021 klargjorde at jo mørkere i huden, jo sværere sygdom (Covid-19) havde hendes patienter, og i Danmark er det jo sådan, at jo mørkere i huden, jo mindre vitamin D i blodet.
At du fortsat har fuld tillid til Sundhedsstyrelsen efter at de nu har markedsført en stort set virkningsløs vaccine i mere end et år, tilmed til børn - helt i strid med Børnekonventionen, det er en bemærkelsesværdig loyalitet. Det er tilladt at tænke selv.

Gunnar Johansen, hvis du ikke kan føre bevis for at din dosering med D-vitamin hjælper mod at blive smittet med Covid-19, betragter jeg det som "kvaksalveri". At du ikke tror på videnskaben må du selv om, men det fremgår jo tydeligt at i de lande, hvor der er færrest mennesker som er vaccineret, er der flest som er smittet og døde, se blot USA og Peru. Selv Donald Trump er vaccineret til stor fortrydelse for han tilhængere.

Undskyld, din kvaksalver lever endnu, men jeg fik vist givet dig et forkert link - det andet.
Hvis du vil have et virkeligt godt kvaksalverråd, så er man nu begyndt at undersøge te lavet af fyrrenåle. Fyrrenåle indeholder et stof der på flere måder ligner Ivermectin, der lige nu anvendes i en stor del af verden som et særdeles virksomt middel mod Covid-19. Din elskede sundhedsstyrelse har selvfølgelig forbudt anvendelsen i Danmark af Ivermectin - med mindre det specifikt ordineres mod fnat!

En ting kan godt undre mig i en tid, hvor det ene nye parti efter det andet skyder frem med hver deres lille tilgang til politiske minoriteter - Snart har vi jo hver vores eget parti :-)

Hvorfor er der ikke et Nye Socialister? Et parti med Enhedslistens tilgang til politik, men med en skarp udlændige politik - Ikke fordi jeg ville give dem min stemme.

Svaret er nok ligetil. Der er ingen milliardære som vil støtte sådan et projekt. For hovedopgaven for Nye Borgerlige er slet ikke en skrap udlændinge politik - Overhovedet ikke. Hovedopgaven, eller rettere eneste opgave, er at skabe bedre vilkår for de aller rigeste i Danmark. 100 milliarder kr. i skattelettelser til de rigeste 10%. Betalt og finasieret af ødelæggende nedskæringer af den danske velfærdsstat. Vi snakker her om så alvorlige nedskæringer som privatisering af sundhedsvæsenet, folkepensionen for slet ikke at nævne kontanthjælp og dagpenge, samt SU og meget andet.

Nye Borgerlige er de rigestes værn mod høtyvene, et værn mod, at de skal bidrage til samfundet med de enorme værdier de har tjent på andre folks arbejde bekvemt hjemme fra sofaen.

Men det hele bliver solgt som en skrap udlændige politik. Resten gemmes inde bag gardinerne.

Den blå svindel, løgn og manipulation af den danske befolkning fortsætter.

Du lever åbenbart i din egen lille verden, Jeppe. Det er ikke mange dage siden partiet "Nye Centrum-Venstre" præsenterede sit program her i Netavisen. Har du allerede glemt det?

Jeppe Lindholm, jeg er helt enig i det du skriver.

Det overrasker mig slet ikke Bent.

Den blå svindel

Og det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark

Nu er Nye centrum-venstre vel mere en "sekt" end et parti, de har mig bekendt endnu ikke samlet stemmer nok til at være opstillingsberettiget til næste valg, og forhåbentlig sker det ikke, vi har så rigelig med "overflødighedspartier".

Fantastisk godt skrevet Bent.
Jeg kunne ikke være mere enig.
Lad os få flere guldkorn fra din hånd.

WOW fed beskrivelse mand

Liberal Alliance gik ikke. Så nu forsøger CEPOS og landets rigmænd sig med Nye Borgerlige. Liberal Alliance tilkoblet en skrap udlændige politik. En direkte kopi af Dansk Folkeparties succes historie i årtier. Men målet er det samme. Beskyttelse af de rigeste interesser.

Den blå løgn fortsætter.

Den blå løgn

Det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark.

Jeppe har du blå på hjernen?

Annonce