Blå partier lægger afstand til Løkkes ambitioner

Både DF og Konservative er lunkne ved Lars Løkke Rasmussens melding om at han igen vil være statsminister. Vermund håber han finder et job uden for politik.
Venstres formand Lars Løkke Rasmussen må melde klart ud, om han agter at fortsætte som partiformand i hele valgperioden - og om han i givet fald vil droppe sit bejleri til Socialdemokratiet.

Sådan lyder meldingerne fra den øvre borgerlige lejr efter fredagens Facebook-video fra Lars Løkke Rasmussen, hvori han taler om, at han og Venstre vil have ”nøglerne til Statsministeriet” tilbage. Det skriver DR.

placeholder

”Når den dag kommer - før eller senere, så er det min og venstres ambition - at vi skal tilbage og generobre serveretten i dansk politik,” lød det blandt andet fra Lars Løkke Rasmussen i videoen.

Men i resten af blå blok har man intet hastværk med at give Løkke Rasmussen serveretten tilbage. Hos Dansk Folkeparti  

”Jeg synes ikke, han får afklaret noget som helst med den video,” siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl til DR og fortæller, at DF, på grund af Lars Løkke Rasmussens sololøb i valgkampen, vil stille betingelser, hvis partiet igen skal støtte Løkke som statsministerkandidat. Noget partiet ikke tidligere har gjort.

”Hvis Venstre fortsat vil kæmpe for en SV-regering i et samarbejde med De Radikale, som er vores politiske modpol, ja så bliver det uden støtte fra Dansk Folkeparti,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Konservative: V må forpligte sig til de borgerlige

Heller ikke hos de konservative er der udtalt begejstring for, at Lars Løkke Rasmussen igen stiller sig i spidsen for det borgerlige Danmark.

”Vi har behov for, at Venstre entydigt forpligter sig til at kæmpe for en borgerlig regering ved næste valg i stedet for at lade døren stå på klem for Socialdemokratiet,” siger fungerende politiske ordfører Rasmus Jarlov til DR og fortsætter:

”Man kan ikke gå til valg på at vælte en regering, som man selv ønsker at være en del af.”

Vi har behov for, at Venstre entydigt forpligter sig til at kæmpe for en borgerlig regering

På Twitter skriver Jarlov, at de konservative ikke har en holdning til hvem der skal være formand for Venstre, men til hvordan partiet vælger at samarbejde med de øvrige partier.

placeholder

Vermund: Aldrig Løkke

Mens både DF og de konservative vil have Løkke til at forpligte sig til det borgerlige projekt, så får han en kold skulder fra blokkens nyeste medlem, Nye Borgerlige.

Partilederen Pernille Vermund afviser blank muligheden for et samarbejde med Venstre-formanden.

”Lars Løkke kommer aldrig nogensinde til at blive leder for noget som helst, jeg har en andel i," siger hun til TV 2 og fortsætter:

”Når man på den måde, som Lars Løkke Rasmussen gjorde i valgkampen, hælder det borgerlige Danmark ned ad brættet få dage før valget og proklamerer, at man hellere vil danne regering med Mette Frederiksen og Morten Østergaard, er man ikke leder af noget borgerligt Danmark."

Pernille Vermund håber, at Lars Løkke Rasmussen "får et tilbud om et godt job et andet sted".

55-årige Lars Løkke Rasmussen har været formand for Venstre siden maj 2009 og statsminister af to omgange, for første gang fra 2009 til 2011 og igen fra 2015 til 2019.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvorfor sætter i ungdomsfoto i af Løkke, tag dog det levemands foto fra hans facebook video, der viser et mere sandt billede. Han vil sno sig igen som ålen til egen fordel, og nøglerne bliver måske nok V igen om adskillelige år, det bliver mere end fire, men ikke med Løkke som statsminister, den tid er passe.

Løkke siger Venstre har 44 mandater med det færøske altså, og tæller man sådan har Socialdemokraterne 51, med to fra Grønland og et fra Færøerne. Troede ellers ikke de borgerlige gik så højt op i de fire fra nord, men nu de selv har fået et medlem tæller alt åbenbart

Annonce