Blå partier modarbejder øget valgdeltagelse

Debat: I Region Hovedstaden vil vi gerne have flere til at stemme. De borgerlige er imod.
Det er et dystert billede – især fordi det ofte er unge, handicappede, indvandrere, kortuddannede og marginaliserede på arbejdsmarkedet, der ikke når forbi stemmeurnerne, når valgklokkerne ringer i Hovedstaden.

Det viser en ny rapport, som økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll(LA) har fået lavet. Ministeren udtalte i forbindelse med rapporten, at han var glad for at give den viden videre til kommuner, regioner og civilsamfund, så det kan bruges til at styrke valgdeltagelsen op til kommunal- og regionalvalget. For som ministeren selv sagde: Det nytter at opfordre til at stemme, og den traditionelt høje valgdeltagelse i Danmark skal vi værne om.

Jeg deler helt og aldeles ministerens opfattelse. Et levende demokrati kræver deltagelse fra høj som lav i samfundet, og ikke som vi ser tendenser til, at samfundets svageste ikke deltager. Demokratiet må aldrig alene blive forbeholdt samfundets ressourcestærke.

Handling følger ikke ordene
Derfor var vi socialdemokrater i Regionsrådet da heller ikke i tvivl om, at vi ville støtte, at der blev afsat 425.000 kr. til en målrettet indsats, så den dårlige udvikling kan vendes. Men overraskende og i mine øjne meget skuffende var hele ”blå blok”, inklusiv Simon Emil Ammitzbølls egne partifæller i Liberal Alliance, imod at afsætte midler til en ekstraordinær indsats, da vi behandlede sagen i Regionsrådet.

Det undrer mig, at Liberal Alliance i regionen stemmer imod, når deres egen økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll mindre end to uger efter, udbasunerer i landets medier, at flere unge, handicappede, indvandrere, kortuddannede og ledige skal motiveres til at stemme til kommunalvalget. Ærgerligt at handling ikke følger ord i regionen.  Øv!

Heldigvis var der flertal for en ekstraordinær indsats med støtte fra Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten. Tak til jer. Lad os håbe det bidrager til øget stemmedeltagelse til november.

 

Lars Gaardhøj (S) er medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden.

Indlægget er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Gruppeformand for Socialdemokratiet i Region Hovedstaden


placeholder

Annonce