Blokade afblæst: Julefreden sænker sig over Tivoli

De fagligt aktive, der de sidste dage har demonstreret foran Tivoli, lægger de røde faner og de orange veste til side. Forhandlinger udskudt til det nye år.
Foto: Morten Søndergaard
Københavnske fagforeningsaktivister med banner.
Siden Tivoli Food Hall slog dørene op for et år siden, har fagforeningen 3F København forsøgt at tegne overenskomst for de ansatte hos restauranterne, der har lejet sig ind hos Tivoli i den nye madhal.

Det er indtil videre lykkedes på fire ud af de i alt 18 restauranter. Forleden meddelte 3F Københavns strejke- og blokadevarsel mod 14 ”stader” i Carstensens gamle haves nyåbnede restaurantområde – Tivoli Food Hall - i kraft.

Gode udsigter til en aftaler

Men nu er konflikten midlertidigt afblæst, meddeler 3F København.

”Vi lader julefreden sænke sig over Tivoli, da de har valgt at lytte til vores opråb om at genoptage forhandlingerne. Og udsigterne til at nå en aftale er for første gang gode, for det lader til, at vores budskab er sivet ind hos alle nu,” siger Bjarne Høpner, der er formand for 3F København til Fagbladet 3F.

Enigheden kommer efter et møde i går mellem Tivoli, brancheorganisationen Horesta og 3F, hvor det blev besluttet, at forhandlingerne skal genoptages i januar-februar måned næste år.

”Jeg er udmærket tilfreds med udviklingen. For første gang siden vi indledte forhandlingerne, kommer Tivoli Food Hall nu med et udspil for, hvordan de gerne vil have aftalen til at være. Det er et stort skridt, for indtil nu har de kun haft rettelser til os uden selv at komme med konkrete udspil,” siger Bjarne Høpner.

Skaber unfair konkurrence

Udover den manglende overenskomst, hæfter den københavnske fagbevægelse sig særligt ved, at medarbejderne som arbejder inde i Tivoli er på overenskomst, mens dem som er ansat i madhallen er på andre og dårligere vilkår.

Udover, at det er uretfærdigt overfor de ansatte, skaber det også en unfair konkurrencesituation mellem restaurationerne.

3F Københavns endelige deadline på forhandlingerne er første marts 2019.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce