Bornholm: Yngste bejler i front

Lea Wermelin vandt første afstemning, men de bornholmske socialdemokrater skal gennem mindst én urafstemning for at finde frem til Jeppe Kofods afløser som øens folketingskandidat.
Den langvarige proces med at sætte navn på en afløser for folketingsmedlem Jeppe Kofod på Bornholm fortsætter et stykke tid endnu. Det står klart, efter at kredsgeneralforsamlingen i Bornholmskredsen, der blev holdt i Aakirkebyhallerne mandag aften, endte uden en klar vinder.

Flest stemmer fra de godt 150 fremmødte socialdemokrater fik 28-årige Lea Wermelin, der er politisk konsulent for Socialdemokraterne på Christiansborg. Men fordi hun ikke opnåede to tredjedele af stemmerne, skal afgørelsen nu findes i en urafstemning mellem de syv kandidater. Hvis en af kandidaterne får mere end 50 procent af stemmerne i urafstemningen, er hun eller han valgt. Hvis ikke det sker, skal de to kandidater, der får flest stemmer i urafstemningen, ud i en ny urafstemning mod hinanden.

"Jeg er rigtig glad for opbakningen i går aftes til vores generalforsamling i Socialdemokratiet på Bornholm. Vi er mange gode kandidater, og nu er det op til alle medlemmer at beslutte i urafstemningen. Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet med at tage rundt og tale med folk og sætte Bornholm på dagsordenen," skrev Lea Wermelin efterfølgende på sin Facebookprofil.

Lea Wermelin er født og opvokset på Bornholm, men bor i dag i København, hvor hun arbejder for socialdemokraterne på Christiansborg. Hun er tidligere formand for DSU Bornholm og har også været valgt til DSU’s forretningsudvalg. Også hendes kæreste, Jonas Bjørn, er et aktivt medlem af Socialdemokraterne. Han er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokraterne.

Ved afstemningen mandag aften delte Europa-Parlamentsmedlem Claus Larsen-Jensen og tidligere lokalformand for Dansk Metal på Bornholm Dennis Jensen andenpladsen. DI-direktør Lars Goldschmidt blev nummer fire, og kommunikationsrådgiver (og initiativtager til nærværende netavis) Palle Smed blev nummer fem foran Jacob Lund og Lykke Jensen.

Hvor mange stemmer de enkelte kandidater fik, er ikke blevet oplyst.

Resultatet af næste urafstemning offentliggøres den 9. april.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce