Bred regering med brede smil

Humøret var højt, da SMV-regeringen blev præsenteret på en solrig men kold formiddag foran Amalienborg. Se billeder her.
Foto: Emil Vendelbo Johansen/Netavisen Pio
Ministrene i den nye SMV-regering var i strålende humør ved præsentationen foran Amalienborg.
Alt godt kommer til den, der venter. Sådan lyder et gammelt ordsprog, som egentlig var meget passende for regeringsforhandlingerne og for seancen foran Amalienborg torsdag formiddag.

Her havde den danske verdenspresse, sammen med politisk interesserede borgere og partimedlemmer, taget opstilling, inklusive Netavisen Pios udsendte reporter iført det varme skiundertøj.

Temperaturen lå nemlig omkring frysepunktet, mens vi ventede på, at den grønne port skulle gå op, og den nye SMV-regering blive præsenteret. Inden da var ministerlisten blevet offentliggjort, men der er jo noget særligt over lige at se giraffen.

Under stort pres

Da klokken blev omtrent 10 rullede de mørke ministerbiler ind gennem porten en efter en. Ved enkelte af dem kunne man gennem de tonede ruder ane hvem, der sad på bagsædet.

”I er godt nok pressen, men I behøver ikke at presse sådan

Så var det ellers bare at væbne sig med tålmodighed indtil regeringen var blevet præsenteret for hendes majestæt Dronning Margrethe, og opmærksomheden kunne rettes mod os almindelige dødelige.

”I er godt nok pressen, men I behøver ikke at presse sådan,” lød det med tør humor fra en midaldrende politibetjent, som bad, især den fotograferende del af pressen, som kæmpede om de bedste pladser, om at trække sig lidt tilbage.

Det tog længere tid end undertegnede og flere af de fremmødte havde regnet med, før regeringen endelig kom til syne.

Med Mette Frederiksen(S) i midten, flankeret af Jakob Ellemann-Jensen(V) og Lars Løkke Rasmussen (M), kom regeringen med i alt 23 ministre til syne.

Et rekord langt forhandlingsforløb har hermed nået sin ende med den første regering over midten i over 40 år.

Højt humør

Smilene var store og humøret absolut højere end frysepunktet blandt de nyudnævnte ministre. Der blev vinket og sludret både med hinanden og med fremmødte partistøtter og pressefolk.

Herunder kan du se en række billeder taget af Netavisen Pio fra den store dag.

Med Mette Frederiksen(S) i midten blev SMV-regeringen endeligt præsenteret torsdag formiddag.
Dan Jørgensen(S) er ny minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik. En post han så taknemlig ud for.
Den nye minister for digitalisering og minister for ligestilling, Marie Bjerre(V), fik blomster ved præsentationen.
Troels Lund Poulsen(V) hilste på flere fremmødte, da han blev præsenteret som ny økonomiminister.
Christina Egelund(M) er ikke en medlem af Folketinget, men er blevet ny uddannelses- og forskningsminister.
Kaare Dybvad Bek(S), udlændinge- og integrationsminister, og miljøminister, Magnus Heunicke(S), taler med pressen. I baggrunden sludres der ivrigt blandt andre af SMV-regeringens ministre.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Der står, det er over 40 år siden, vi sidst havde en regering over midten. Jeg vil dog mene, at Nyrups første to regeringer i 90'erne med deltagelse af CD og KrF var sådanne.

...og hvad så ??? Nu viser socialdemokraterne sig som et "magthaver-parti" der vil sælge HVAD SOM HELST, for at beholde ministertaburetterne. Skam jer.

Gode foto,,-det var koldt men spændende og være på Slotspladsen da Minister-Holdet blev præsenteret..🚩 ...tror på nye tider må give stabilitet og være godt for Danmark .🙂.Mette F..Danmark, s bedste Statsminister.
Tænker der menes S-V regering..er 40 siden...enig Poul N.R. formåede også samarbejde ❗️

Annonce