Brian Mikkelsen tordner mod ny nedlukning: “Jeg er meget skuffet og uforstående”

S-sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff: “Jeg er meget uenig med Brian Mikkelsen. Forlængelsen er i høj grad også i erhvervslivets interesse”
Foto: Dansk Erhverv
Brian Mikkelsen, direktør, Dansk Erhverv
Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv, er vred over, at regeringen torsdag aften - på anbefaling fra sundhedsmyndighederne - forlængede den igangværende delvise nedlukning af samfundet til udgangen af februar.

“Regeringen har ikke skyggen af dokumentation for, at man smitter mere i butikker. Jeg er meget skuffet og uforstående over for beslutningen,” siger han til Berlingske.

Regeringen har ikke skyggen af dokumentation for, at man smitter mere i butikker

Brian Mikkelsen havde forventet, at de mindste børn kunne komme tilbage i skole 8. februar, og at butikker og liberale erhverv kunne få lov til at åbne gradvist. Men sådan bliver det ikke, og det skuffer direktøren for brancheorganisationen, Dansk Erhverv:

“Mange virksomheder styrtbløder og kæmper brutalt for overlevelse. Den her beslutning kommer utvivlsomt til at koste danske arbejdspladser og virksomheder,” siger han.

Brian Mikkelsen forventer, at de nuværende hjælpepakker forlænges og justeres. Men selv om det sker, så er det efter hans mening ikke nok:

“Mange virksomheder er ramt indirekte, selvom de ikke er tvangslukkede. De får ikke den samme hjælp, og det er dybt urimeligt,” mener Brian Mikkelsen.

S-sundhedsordfører: Vi risikerer at tabe det hele på gulvet

Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff, er meget uenig:

“Jeg er meget uenig med Brian Mikkelsen. Forlængelsen er i høj grad også i erhvervslivets interesse,” siger Rasmus Horn Langhoff til Netavisen Pio og uddyber:

“Hvis vi svækker på restriktionerne i denne her meget kritiske fase, som vi står i lige nu, så risikerer vi at tabe det hele på gulvet - lige før målstregen. Så forlængelsen af restriktionerne er også i erhvervslivets interesse.”

Brian Mikkelsens udtalelse om butikker og smitte finder Rasmus Horn Langhoff noget ejendommelig:

Altså smitten foregår jo der, hvor folk mødes

“Altså smitten foregår jo der, hvor folk mødes. Det gør man jo blandt andet i butikker og andre steder. Og jo flere af de steder, der er åbne i den her kritiske tid, vi står i lige nu, hvor vi venter på at den britiske mutation får overtaget, jo mere udsatte er vi.”

Rasmus Horn Langhoff understreger, at restriktionerne handler om at vinde tid:

“Hver dag, hver uge vi kan vinde mod den her britiske mutation, jo flere menneskeliv redder vi - fordi vi kan nå at få vaccineret flere og flere særligt sårbare borgere. Vi kommer dag for dag, uge for uge bedre igennem den her svære vintertid, hvor vi også har nedsat immunforsvar.” 

Rasmus Horn Langhoff understreger, at regeringen har prioriteret at holde så store dele af det danske erhvervsliv åbent, som overhovedet muligt:

Så risikerer at man at tabe det hele lige foran målstregen

“Det er vigtigt at holde samfundet i gang. Det handler både om samfundsøkonomien, beskæftigelsen og virksomhederne. Men hvis man lige pludselig her i slutspurten begynder at slække på restriktionerne eller kampen mod coronaen, så risikerer at man tabe det hele lige foran målstregen. Det er på ingen måde i landets interesse, det er på ingen måde i erhvervslivets interesse. Det ville være en katastrofe at tabe det hele på gulvet, når vi i virkeligheden er så tæt på mål.”

“Hvis situationen kommer ud af kontrol, hvis vi lægger et alt for stort pres på sundhedssystemet, hvis det i værste fald kollapser, jamen, så ville vi jo være nødt til at indføre langt mere drastiske restriktioner, end vi har nu. Så det handler i høj grad om ikke at åbne op for tidligt. Det er et forsigtighedsprincip, som er i landets interesse, og bestemt også i erhvervslivets interesse.”

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kære Brian Mikkelsen,
Hvor er jeg dog evigt glad for, at der sidder en socialdemokrat for "bordenden" i denne situation..!

Og hvor er jeg dog samtidigt træt af borgerliges konstante klynkeri over stort set alle beslutninger under denne pandemi!

De er jo i opposition bare for at være dét..! Ikke fordi, at det giver mening..?!

Sundhedsmyndighederne, der rådgiver den til enhver tid siddende regering, ville jo komme med nøjagtigt de samme anbefalinger, uanset partifarven på denne, så hvad er det Mikkelsen er så sur på regeringens over.??

De følger jo netop sundhedsmyndighedernes anbefalinger, ligesom oppositionen har krævet det fra dag 1??

Og ja, jeg ér med på, at Brian-drengen nu repræsenterer erhvervslivet, og ikke de KONSERVASTIVE, men i mine øjne er lige netop de to ting, nøjagtigt det samme...

Desværre, herr Mikkelsen... Det er (endnu) en ommer!

Vil bare sige at jeg er fuldstændig enig.
Det er en ommer, Brian Mikkelsen, og når du nu er så klog med hensyn til hvad der skal gøres,
så kom med konkrete forslag, meld dig ind i politik igen, og så fortæl Frederiksen hvad der så skal gøres når du nu er så utilfreds, og bedrevidende. Statsministeren har fint styr på situationen.

Synd for lille Brian, at han bliver skuffet.
Det er også helt forkert, at regeringen ikke udnytter hans ekspertise. Han hører jo til blandt Danmarks 5 mill. bedste corona-eksperter.

Nu er det vist tiden, at Brian Mikkelsen kommer på besøg på intensiv afdeling, og får et kys af en Corona smittet...

Ak ja o ve o klage hr Mikkelsen du har jo ejheller noget ansvar, hvad med at lytte til sagkundskaben og dermed hvad og hvorfor mennesker bliver smittet med Corona.

Annonce