Britt Bager: ”Jeg har fulgt gældende regler”

”Jeg har indberettet det, jeg skulle til Favrskovkredsen efter valget, og herfra har de videreformidlet oplysningerne til Region Midtjylland,” siger Bager
Foto: Flickr Venstre
Britt Bager på valgkamp i Aarhus 2015
Venstres politiske ordfører, Britt Bager, afviser i et interview, at hun har brudt reglerne om valgkampsbidrag.

"Jeg har fulgt de gældende regler," fastslår Britt Bager i et interview med Lokalavisen.dk, som tirsdag bringes i flere lokalaviser i det østjyske område, bl.a. Adresseavisen Syddjurs og Lokalposten Favrskov.

"Jeg har indberettet det, jeg skulle til Favrskovkredsen efter valget, og herfra har de videreformidlet oplysningerne til Region Midtjylland. Det her en gammel sag, som jeg betragter som værende afsluttet," siger Bager til Lokalavisen.dk

Det her en gammel sag, som jeg betragter som værende afsluttet

Britt Bager oplyser i interviewet intet om, hvem formidleren af de fem bidrag á 20.000 kroner er - endsige dokumenterer, at valgkampsbidragene stammer fra fem forskellige virksomheder, som hævdet af Britt Bager over for bestyrelsen i Favrskov-kredsen og over for Venstres formand i Region Midtjylland.

På Christiansborg er Britt Bager fortsat helt tavs om sagen. Op til Venstres gruppemøde i formiddags gentog Britt Bager over for Ritzau, at hun ikke har kommentarer til sagen.

Britt tager anklager roligt

Artiklen i Lokalavisen.dk bringes under overskriften: "Britt Bager tager anklager med stoisk ro".

Onsdag i sidste uge kunne Netavisen Pio afsløre, at Venstre i Favrskov-kredsen og Venstre i Region Midtjylland finder Britt Bagers oplysninger om fem valgkampsbidrag á 20.000 kroner utilstrækkelige. Og i en skriftlig redegørelse - som Netavisen Pio har fået aktindsigt i - om andre ugelmæssigheder hos Venstre i Region Midtjylland, skriver Venstres formand i regionen, Jens Nicolai Vejlgaard, at Britt Bagers oplysninger ikke er "verificeret".

Kan Britt Bager dokumentere, at de valgkampsbidrag stammer fra fem forskellige virsomheder, så er reglerne overholdt. Og giverne kan efter reglerne forblive anonyme. Stammer to, flere eller alle de fem valgskampsbidrag á 20.000 kroner derimod reelt fra samme firma, så skulle Venstre i Region Midtjylland - og Britt Bager - have oplyst hvem giveren er. Det er nemlig sådan, at har en donor givet blot en krone mere end 20.000 kroner til en politiker, så skal navnet på giveren oplyses.

Opdateres

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

"Jeg har fulgt gældende regler".Sætningen i "forsvarstalen".Når der skal minimeres eller "bortforklares" et eller andet. Sætningen slynges ud over skranker,på kontorer og i telefoner.Den skal dysse afmægtige borgere ned,når de "råber",ikke forstår eller stiller spørgsmål ved hvordan alting fungerer, eller netop IKKE gør det.

Annonce