Britt Bager meldt til politiet og Anna Mee Allerslev var inhabil

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Tirsdag havde Venstre en rigtig skidt dag med et stort anlagt pressemøde, der blev mødt med undren og nærmest vrede af Christiansborg-journalister, kommentatorer og analytikere. Venstre fremlagde nemlig ingen politik på pressemødet. Det hele handlede om at bagtale Socialdemokratiet.

Men onsdag blev heller ikke nogen god dag for Venstre. Måske har Venstre troet, at Britt Bager-sagen døde med en melding fra Midt- og Vestjyllands Politi  27. marts om, at man ikke vil efterforske Britt Bager-forholdet. Men onsdag blev Britt Bager meldt til Østjyllands Politi af Enhedslisten for mistanke om omgåelse af reglerne for offentliggørelse af valgkampsbidrag på over 20.000 kroner.

Også Venstre-manden Marcus Knuth er anmeldt til politiet for et lignende forhold.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

Britt Bager meldt til politiet

Enhedslistens Nikolaj Villumsen har anmeldt Venstres politiske ordfører, Britt Bager, til politiet for mistanke, om at hun har omgået reglerne om offentliggørelse af valgkampsbidrag på over 20.000 kroner.

Villumsen hæfter sig ikke mindst ved, at Venstre i Favrskov-kredsen – Britt Bagers gamle kreds – og Venstre i Region Midtjylland er utrygge ved de få oplysninger, man har modtaget fra Britt Bager. Kreds-formanden betegner Bagers oplysninger som ”utilstrækkelige” og regions-formanden betegner de oplysninger, han har modtaget fra Britt Bager og fra giveren af samlet 100.000 som ”ikke-verificerede”.

Venstres forskningsordfører, Marcus Knuth, er også meldt til politiet af Enhedslisten.

Læs mere her.

 

Gratis lokale gjorde Allerslev inhabil

Det var i strid med gavereglerne, da tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev (R) fik stillet et lokale gratis til rådighed af Øens Murerfirma.

Det konkluderer Folketingets Ombudsmand i en redegørelse.

”Da hun skulle fejre sin 30-års fødselsdag, fik hun stillet et lokale vederlagsfrit til rådighed af Øens Murerfirma. Det ser vi som en gave, som hun har modtaget uberettiget,” siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen.

”Når man som offentligt ansat - eksempelvis som borgmester - uberettiget modtager en gave, er udgangspunktet, at man bliver inhabil i forhold til giveren. Det er det, der er tale om her,” siger han.

Allerslev tilbød af betale for lokalet. Men det afviste ejeren med den begrundelse, at firmaet ikke driver udlejningsvirksomhed. Hun valgte at bruge det alligevel.

Men i det lys blev hun inhabil i forhold til det pågældende firma. Det fastslår ombudsmanden.

Læs mere her.

 

Stresspanel: Skær ned på billeder af legende børn

Børn skal have lov til at lege i fred, uden at der bliver taget billeder af dem.

Sådan lyder det i en af anbefalingerne fra regeringens stresspanel, der onsdag fremlægger 12 anbefalinger som vejen til mindre stress.

Fem af panelets anbefalinger er tidligere offentliggjort. Det handler blandt andet om, at man skrotter Forældreintra, så forældrene ikke får stress over ulæste beskeder fra skolen.

Desuden har panelet været ude med en opfordring om, at det offentlige kun sender e-mails til borgerne på bestemte tidspunkter.

Men skal man forebygge og reducere stress, handler det ifølge panelet også om at gøre op med den omsiggribende tendens til, at alt skal fotodokumenteres.

”Børn har ret til at lege og færdes i fred i institutioner og i det offentlige rum uden andres konstante fotodokumentation af, hvad de laver,” skriver stresspanelet.

Det kan eksempelvis være personale i institutioner eller på skoler, der i den bedste mening tager billeder, som lægges på digitale platforme eller sendes til forældrene.

Men det stjæler tid fra kerneopgaverne og kan skabe unødig stress og bekymring, mener panelet.

”De mange delte fotos kan let bringe forældrene, der kigger, i en tilstand af bekymring over barnets tilstand. Ser barnet glad eller ked ud af det. Og hvorfor er barnet ikke med på flere billeder?”

Forældrene skal også blive bedre til at acceptere, at de ikke altid ved, hvor barnet er.

Læs mere her.

 

Facebook smider den højreorienterede netavis 24nyt på porten

Den stærkt højreorienterede netavis 24nyt er smidt på porten af Facebook.

24nyt har blæst til kamp mod den etablerede presse og vil bekæmpe ”venstreorienterede nyheder”.

På to år har mediet fået et betydeligt gennemslag på Facebook, hvor folk i stor stil liker og kommenterer deres opslag.

Men nu er det slut. Facebook har lukket mediets side.

Det bekræfter både Facebook og 24nyt over for DR Nyheder. Mediets side er heller ikke længere at finde på det sociale medie.

Ekspert i sociale medier Johan Farkas kalder Facebooks beslutning for ekstraordinær.

”Det er højst usædvanligt, at Facebook smider et dansk medie af platformen,” siger Johan Farkas, ekspert i digital manipulation på Malmø Universitet:

”Mig bekendt er det først gang, at Facebook lukker et dansk medies facebookside.”

”Facebook har meddelt, at 24NYTs side “…ikke overholder Facebooks politik…”. Denne formulering bruges som en standardmeddelselse af Facebook til et hav brugere, som får lukket deres profiler og sider. Det er kendt, at især indvandrerkritiske personer og medier udsættes for Facebooks censur,” skriver 24nyt på sin hjemmeside.

Læs mere her.

 

Mogens Lykketoft - del 2

"Roser og Torne" er en podcast om Socialdemokratiets historie, fortalt af det socialdemokratiske folketingsmedlem Dan Jørgensen.

"Roser og Torne" handler denne gang om Mogens Lykketoft, der i godt 40 år været en central skikkelse i Socialdemokratiet og dansk politik.

Både som folketingsmedlem, udenrigs-, finans- og skatteminister, partiformand samt formand for Folketinget. En flot politisk karriere, der blev kronet med valget som formand for FN's generalforsamling.

Lyt til 2. del af Lykketoft-podcasten her:

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook