Byggefirma til ansatte i de nedlukkede kommuner: Mød på arbejde eller ingen løn

Byggefirmaet hævder at følge anbefalinger fra Dansk Industri - 3F: "Helt utilstedeligt"
Foto: BM Byggeindustri
BM Byggeindustri i Hobro
Byggefirmaet BM Byggeindustri, der ligger i Hobro i Mariagerfjord Kommune syd og øst for de syv nedlukkede kommuner i Nordjylland, har skrevet til samtlige medarbejdere, at alle medarbejdere - også dem, der bor i en af de syv nedlukkede kommuner - som udgangspunkt skal møde på arbejde. Også selv om de dermed forlader deres egen nedlukkede kommune. Ellers får de ingen løn.

BM Byggeindustri skriver således til medarbejderne:

“Informationer om fremmøde på arbejdspladsen.

“Pt. er de nye anbefalede lukninger af kommunegrænsen, kun  en opfordringtil at de medarbejdere som bor i de respektive kommuner til at blive hjemme.

Som udgangspunkt er medarbejderne forpligtet til at møde på arbejde som sædvanlig. Såfremt medarbejderen på grund af utryghed på grund af situationen, er der selvfølgelig mulighed for at holde fri uden løn.”

Brevet er underskrevet BM Byggeindustris økonomichef.

Formanden for BM Byggeindustris bestyrelse, Poul Mikkelsen, bekræfter brevets eksistens, men er derudover ikke meget for at kommentere sagen.

Poul Mikkelsen, BM Byggeindustris tolkning af nedlukningen lyder ikke som den måde andre firmaer tolker nedlukningen på…

“Jeg har ikke med det at gøre. Jeg er ikke ledelsen. Jeg er bestyrelsesformand.”

Jeg tænker den helt rigtige er bestyrelsesformanden. Nedlukningens regler er jo, at man ikke krydser kommunegrænsen i de syv nedlukkede kommuner med mindre man udfører kritiske jobfunktioner. Nu skriver BM Byggeindustri noget helt andet til jeres ansatte. Gælder der andre regler for jeres medarbejdere - end alle andre firmaers ansatte?

DI har anbefalet os at skrive, at hvis man ikke møder på arbejde, så er det for egen betaling

“Hvis du læser, hvad der står i brevet, så står der også, at vi har snakket med Dansk Industri. DI har anbefalet os at skrive, som vi har gjort. DI har anbefalet os at skrive, at hvis man ikke møder på arbejde, så er det for egen betaling,” siger BM Byggeindustris bestyrelsesformand, Poul Mikkelsen.

For yderligere kommentarer henviser han til sin søn, som tidligere i år overtog ledelsesansvaret i kølvandet på at BM Byggeindustri i marts gik konkurs, men genopstod i nyt selskabs-regi.

Direktør Tom Mikkelsen henviser Netavisen Pio til firmaets medieansvarlige, Mogens Thomsen. Denne oplyser over for Netavisen Pio, at BM Byggeindustri onsdag formiddag har henvendt sig til Dansk Industri for en nærmere tolkning af reglerne. BM Byggeindustri afventer tilbagemeldingen herfra.

3F Mariagerfjord: "Helt utilstedeligt"

Formanden for 3F Mariagerfjord, John Hansen, er meget overrasket over at høre, at BM Byggeindustri henviser til anbefalinger fra Dansk Industri:

Dansk Industri står jo bag opfordringen til erhvervslivet i de syv kommuner om at vise samfundssind og deltage i nedlukningen

"Det forstår jeg ikke. Dansk Industri står jo bag opfordringen til erhvervslivet i de syv kommuner om at vise samfundssind og deltage i nedlukningen. Hvis DI virkelig har anbefalet BM Byggeindustri det her, så er det stærkt angriveligt. Så taler DI med to tunger. DI kan ikke på den ene side sidde sammen med regeringen om ministerierne og gå med ind i det her, og så til den anden side råde deres medlemsvirksomheder til at gøre, næsten som de har lyst," siger John Hansen til Netavisen Pio.

John Hansen finder det "utilstedeligt", at BM Byggeindustri skriver til sine medarbejdere, at vælger man at blive hjemme, så kan det ske, men uden løn:

Så det her er en helt utilstedelig og urimelig fremgangsmåde BM Byggeindustri benytter sig af her

"BM Byggeindustri har da mulighed for at benytte sig af lønkompensationsordningen til de her pendlere. Så det her er en helt utilstedelig og urimelig fremgangsmåde BM Byggeindustri benytter sig af her. Arbejdsgiverne har retten til at lede og beslutte, men dermed har de også ansvaret for, hvad deres belutninger fører til. Både i forhold til hvis man er med til at bringe smitten ind i virksomhederne, udbrede smitten blandt de ansatte eller bringe smitten ud af virksomheden. På den måde synes sig BM Byggeindustri påtager sig et stort ansvar," siger John Hansen.

Samlet set bedømmer John Hansen BM Byggeindustris adfærd som "usmagelig".

BM Byggeindustri følger byggeoverenskomsten og har omkring 100 medarbejdere.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

I grunden en skidesmart måde at protestere imod Mette Frederiksens restriktioner på!!

Annonce