Carsten Hansen (S) stopper som folketingskandidat

Den tidligere minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, stopper nu i landspolitik, efter genvalget til Folketinget glippede for ham i juni. Odense Sydkredsen skal finde ny kandidat.
Det mangeårige fynske folketingsmedlem Carsten Hansen trækker stikket. Han opnåede ikke genvalg til Folketinget ved valget i juni, og nu giver han sin kreds, Odense Sydkredsen, en chance for at finde en god kandidat i god tid inden næste valg. Det skriver TV2 og henviser til TV2/Fyn.

"Det har været en fremragende tid med 17 år i Folketinget og med godt 10 år som en del af ledelsen i partiet. Men jeg er 58 år, og vi ved jo ikke, hvornår Lars Løkke udskriver valg igen. Derfor vil jeg give min kreds god tid til at finde ny kandidat," siger Carsten Hansen til TV2/Fyn.

Ud fra Hansens udtalelser, ser det ud som om, at han holder døren på klem for nye politiske chancer og ikke dropper politik helt: "Det har været enormt spændende og samtidig enormt hårdt. Siden jeg meldte mig ind i partiet for knapt 40 år siden, har jeg prøvet alt fra at være menigt medlem til at være minister. Og skal jeg nå at prøve noget andet inden for partiet, så er det ved at være nu," siger Carsten Hansen ifølge TV2. Hvad det reelt kunne være, som han skal "nå at prøve" inden for partiet, melder historien ikke noget om.

Carsten Hansen blev første gang valgt til Folketinget i 1998, og i 2006 blev han socialdemokratisk gruppeformand. Ved magtskiftet i 2011 fik han som fremtrædende socialdemokrat posten som minister for by, boliger og landdistrikter. Han nåede også i en kort periode derudover at være minister for nordisk samarbejde som en ekstratjans fra februar 2014 til valget i 2015.

Ved valget i 2011 opnåede Carsten Hansen over 8000 personlige stemmer. Ved valget i juni måtte han acceptere en vælgerlussing af rang, da han mistede næsten 70 procent af sine personlige stemmer. Kun 2567 fynboer satte kryds ud for hans navn, og det gav ham pladsen som førstesuppleant i storkredsen.

I hans egen valgkreds, Odense Syd, måtte han tage til takke med blot 889 personlige stemmer på trods af en socialdemokratisk fremgang samlet set. Både Dan Jørgensen og Trine Bramsen fik flere stemmer end Carsten Hansen i hans egen kreds. I 2011 fik Hansen til sammenligning 2369 stemmer i Odense Sydkredsen.

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce