Cepos-chef og LA-politiker blandt stifterne af ny klimaskeptisk klub

En nystartet dansk forening mener, at FN’s klimapanel overdriver og at konsekvenserne af global opvarmning har været “nettopositive”
FN’s klimapanel overdriver menneskers betydning for klimaforandringerne. Verdens fattige vil få sænket deres levestandard dramatisk, hvis man erstatter fossile brændsler andet end atomkraft på nuværende tidspunkt, og samlet set har konsekvenserne af den globale opvarmning været positive.

Sådan lyder et par af synspunkterne i manifestet for den nye forening ‘Klimarealisterne’. Det skriver DR.

Blandt initiativtagerne til den nye forening, finder man blandt andre folketingsmedlem Villum Christensen

Foreningen har som erklæret mål at basere sig på “andre og mere konstruktive forslag til hvordan klimaudfordringen skal håndteres, end det man normalt hører om i medierne”.

Blandt initiativtagerne til den nye forening, der vil ændre synet på klimaforandringernes årsag og konsekvenser, finder man blandt andre folketingsmedlem Villum Christensen (LA), Ulla Kokfelt, der er folketingskandidat fra Nye Borgerlige i Nordsjælland, og analysechefen i den borgerlige-liberale tænketank Cepos, Otto Brøns-Petersen.
 

Mere velstand end skade

Et af den nystartede forenings centrale argumenter er, at den stigende CO2-udledning har gavnet verden mere end den har skadet.

Der har været en gevinst i den forstand, at de fossile brændsler har bidraget mere til velstanden end den opvarmning, der er skabt, har skadet

Ifølge analysechef i Cepos, Otto Brøns-Petersen, er der ingen tvivl om, at regnskabet for velstand går i plus:

“Jeg kan ikke udtale mig på klimarealisternes vegne. Om der har været en gevinst eller ej ligger inden for usikkerheden, men der er ingen tvivl om, at der har været en gevinst i den forstand, at de fossile brændsler har bidraget mere til velstanden end den opvarmning, der er skabt, har skadet.”

FN’s mål om at begrænse stigningen i den globale opvarmning til to grader, mener Otto Brøns-Petersen er for restriktivt, og han påstår, at man ifølge et den klima-økonomiske forskning godt kan gå op til en stigning på tre grader.

 

Forskere efterlyser dokumentation

Det ville være klædeligt, hvis foreningen dokumenterede deres påstand om, at FN’s klimapanel tager fejl, mener to af Danmarks førende klimaforskere.

Sebastian Mernild, der er professor og direktør ved Nansencentret i Bergen, mener ikke, at anklagerne mod FN’s klimapanel er underbygget:

“I relation til IPCC (FN’s klimapanel, red.) er det ikke klart, hvad de mener med 'tendere'. Der er mange påstande, som ikke er underbygget/forklaret, hvilket er ærgerligt,” skriver han i en mail til DR.

I tredjeverdens lande, hvor man slås med tørke og oversvømmelser, har det ikke nødvendigvis været nettopositivt

Professor Jens Hesselbjerg Christensen, der er professor i klimafysik på Københavns Universitet og har været med til at skrive flere af FN’s klimarapporter, er ligeledes kritisk over for påstanden om, at klimaforandringerne har været overvejende positive:

“Det kommer an på, hvem man spørger. I tredjeverdens lande, hvor man slås med tørke og oversvømmelser, har det ikke nødvendigvis været nettopositivt,” siger han til DR.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

De har meget ret i, at det hele er gået over gevind, vi skal nu alle, tage os sammen, og gøre det til et MUST at forurene og svine så lidt som muligt, men derfra til at skrotte kød, fly og m.m, der begynder den at snurre.!.,

Ja, som med så meget andet fra USA var det vel hele tiden kun et spørgsmål om tid, før også trenden med frimarkeds-fetichister, som benægter eller trivialiserer klimaforandringernes betydning, kom til Danmark.

Nu er det da virkelig skåret ud i pap, så alle kan forstå det.

Profit og markedsandele ER vigtigere end klimaet.

Annonce