Chefredaktør vil være folketingskandidat

Netavisen Pios chefredaktør Jens Jonatan Steen går efter at blive folketingskandidat i Fredericia.
Socialdemokraterne i Fredericia er på udkig efter en ny folketingskandidat, efter at den nuværende, byrådsmedlem John Nyborg, forleden meddelte sin afgang.

Bestyrelsen har på et møde valgt at indstille Netavisen Pios chefredaktør Jens Jonatan Steen som kredsens nye folketingskandidat.

”Det er med store ærefrygt, at jeg har meldt mig på banen som kandidat til at repræsentere Fredericia. Det er fantastisk by i vækst og udvikling, som fortjener et mandat på Christiansborg,” lyder det fra Jens Jonatan Steen.

Jeg stiller op, fordi jeg er overbevist om, at jeg kan trække mandatet til Fredericia

”Jeg stiller op, fordi jeg er overbevist om, at jeg kan trække mandatet til Fredericia, og fordi jeg ved, hvad der skal til for at omsætte mandatet til indflydelse,” siger den måske nye folketingskandidat.

Til kamp mod finansens regnedrenge

Jens Jonatan Steen fremhæver kampen mod centralisering og finansministeriets regnedrenge, som afgørende for, hvorfor han nu vælger at stille op.

”Jeg kender systemerne indgående og har set, hvordan djøf-isering, Finansministeriet og centralisering ødelægger dansk politik. Beslutninger bliver truffet henover hovedet på de mennesker, som de handler om. Det vil jeg være med til at ændre,” siger Jens Jonatan Steen.

Det er en enig bestyrelse i Fredericia, der indstiller Jens Jonatan Steen som kredsen nye folketingskandidat.

”At vi har fået mulighed for tiltrække en kandidat, der står ved sine meningers mod, er villig til at udfordre de etablerede magthavere, og ved hvad der kræves for at sætte dagsordenen, er altafgørende for os,” lyder begrundelsen fra kredsformand Karsten Cordtz.

Opstillingen afgøres formelt på en generalforsamling den 3. november.

Stifter af tænketank

Jens Jonatan Steen er 37 år, født og opvokset i den lille by Sejling uden Silkeborg, uddannet i offentlig administration (cand.scient.adm,) fra Roskilde Universitetscenter og er tidligere sergent i Militærpolitiet. Han bor i København og er far til en søn på fire.  

Jens Jonatan Steen var i 2008 med til at stifte tænketanken Cevea, hvor han var direktør frem til 2011. Herefter blev han analysechef, men stoppede i 2015, hvor han i marts blev chefredaktør for Netavisen Pio.

Han er desuden medforfatter til flere debatbøger.

Fortsætter som chefredaktør

Jens Jonatan Steen fortsætter i rollen som chefredaktør for Netavisen Pio. Bestyrelsesformand for Netavisen Pio, Peter Strauss Jørgensen udtaler følgende:  

"Det er en ny situation for bestyrelsen, som vi har diskuteret. Her er der enighed om, at vi ikke vil afholde nogen fra at søge et politiske embede, og at han derfor kan forsætte som chefredaktør på Netavisen Pio," lyder det fra Peter Strauss Jørgensen, som fortsætter:

"Vi har indskærpet overfor Jens Jonatan, at vores forventning er, at det ikke får indflydelse på hans job som chefredaktør, herunder netavisens redaktionelle linje, og det har vi fuld tillid til".

Bestyrelsesformanden fortæller, at det desuden er aftalt med Jens Jonatan Steen, at han tager orlov fra jobbet som chefredaktør, når der udskrives folketingsvalg.

Ikke nogen sikker kreds

Fredericiakredsen er ikke en sikker socialdemokratisk kreds. Den gav senest valg til en socialdemokrat ved valget i 2011, hvor byens nuværende borgmester, Jacob Bjerregaard, fik et af de socialdemokratiske mandater.

Før det, havde kredsen ikke givet direkte valg siden folketingsvalget i 1998, hvor den senere EU-kommissær Poul Nielson blev valgt.

I Sydjyllands Storkreds vil Jens Jonatan Steen skulle kæmpe om de socialdemokratiske mandater med blandt andet finansordfører Benny Engelbrecht, skatteordfører Jesper Petersen, miljøordfører Christian Rabjerg Madsen, men med nye socialdemokratiske kandidater i både Esbjerg og Vejle, er det ikke usandsynligt, at Fredericiakredsen også kan give valg.


Artiklen er opdateret kl. 12:51 med en præcisering af Jens Jonatan Steens uddannelsesbaggrund. Opdateret kl. 13.26 med kommentar fra Peter Strauss Jørgensen.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce