Claus Jensen genvalgt som Metal-formand

Den siddende Metalformand blev tirsdag genvalgt som forbundsformand for en ny, fireårig periode. Han vil de næste år arbejde for at styrke Danmark som produktionsland, blandt andet gennem uddannelse og brug af ny teknologi.
Dansk Metals kongres i Aarhus sluttede tirsdag traditionen tro med valg af medlemmer til de ledende poster i fagforbundet.

Dansk Metals Hovedbestyrelse havde på forhånd indstillet den siddende forbundsformand Claus Jensen til en ny fireårig periode. Da der ikke var nogen modkandidater, blev Claus Jensen genvalgt med stående klapsalver.

Danmark skal styrkes som produktionsland
Den 54-årige fynske smed, der blandt andet har en fortid som tillidsmand på Lindøværftet, har været formand for Dansk Metal siden 2012. Efter at have takket kongressen for genvalget gjorde han status over de sidste fire år, hvor fokus har været på den høje arbejdsløshed, behovet for at sætte gang i væksten og ikke mindst gøre noget for de mange medlemmer, der stod over for at miste dagpengeretten:

”Jeg vil ikke sige vi kom i mål med alt, hvad vi ønskede os, for alt for mange Metal-medlemmer betalte en alt, alt for høj pris for krisen. Men vi kom langt, og jeg er sikker på, at års stædig fokus på at få skabt arbejdspladser og uddannelse for ledige; på det Danmark der producerer og eksporterer, det fokus har været med til skubbe Danmark i den rigtige retning. Det er jeg stolt over i dag.”, lød det fra den genvalgte formand.

Han så samtidig frem mod de kommende fire år, hvor især spørgsmålet om at styrke Danmark som produktionsland vil stå højt på Metalformandens dagsorden:

”I dag er vores opgave at være med til at sætte ambitiøse mål for fremtiden. For uddannelse af vores kollegaer, så ingen skal gå og frygte, om de er klædt på til morgendagens opgaver. For robotter og ny teknologi på virksomhederne, så ingen skal gå og frygte, om der er et job til dem i morgendagens Danmark.  Og for en politisk dagsorden, som giver mærkbare forbedringer for medlemmerne og for de virksomheder og institutioner, de arbejder for. Og altså varige forbedringer – ikke bare kortsigtede skattelettelser her og nu”.

Maskinarbejder ny næstformand
På næstformandsposterne var der både kontinuitet og fornyelse. Den nuværende næstformand Henrik Kjærgaard genvalgt for endnu en kongresperiode. Derudover valgte kongressen maskinarbejder og formand for Metal Hovedstaden, René Nielsen, til ny næstformand.

Hovedkasserer Torben Poulsen blev genvalgt uden modkandidat. Også de tre siddende forbundssekretærer, Keld Bækkelund Hansen, Per Påskesen og Anders Laubjerg, blev genvalgt uden modkandidater.

Metal-kongressen sluttede tirsdag eftermiddag. Onsdag er der delegeretmøde i Dansk Metals A-kasse.

 

Foto: Dansk Metal


placeholder

Annonce