Annonce

Genskab respekten om SKAT, Bødskov!

Tag faklen Morten Bødskov, jag snydepelsene, stram op på kontrollerne, genskab respekten, arbejdsglæden og engagement i SKAT.
Som i 1001 nats eventyr følger den ene utrolige skandalehistorie historie om SKAT den anden.

Vi har gennem årene været vidne til en utrolig række mareridts historier, i et omfang og størrelse ingen troede muligt for blot 10 år siden.

Vi har gennem årene været vidne til en utrolig række mareridts historier

I disse dage kommer det så frem, at SKAT kræver 900 millioner af Nordea idet en Canadisk pensionskasse med Nordeas hjælp, fik tæt ved en milliard kroner fra den danske statskasse i refusion af udbytteskat. Penge pensionskassen ikke havde krav på.

I alt er der i perioden 2012 til 2015 gennem den såkaldte bankordning formidlet udbetaling af 5,6 milliarder i udbytteskat. SKAT har aldrig fået udleveret dokumentation for korrekt udbetaling af udbytteskatten, selv om SKAT kunne forlange det, og det er uklart om der er foretaget uretmæssige udbetalinger af udbytteskat i større omfang.

Bredt forlig skal genetablere SKAT

Manglende initiativ udviste en anden ledende medarbejder også, der ikke troede på detaljerede oplysninger fra advokat om snyderiet med udbytteskat og lod det fortsætte i mere end to måneder inden der skete noget. Den regning sluttede på mere end 12 milliarder kroners tyveri af startens penge.

Det var så ikke den største regning, andre regninger blev større, gælden til det offentlige er stegt til ca. 117 milliarder i år, selv om SKAT eftergav ca. 6 milliarder sidste år. Disse store beløb stammer fra det nye elektroniske inddrivelsessystem EFI, som den tidligere chef fik en stor bonus for at sætte i gang, selv om det ikke virkede og siden måtte lukkes, på trods af at systemet kostede ca. 15 milliarder. Nu har den tidligere Venstre minister så startet et nyt system op, PSRM, som man allerede nu ved ikke afleveres til tiden og endnu ikke er fuldt funktionsdygtig.

Det kan også være en platform for, at skabe forandring til det bedre

Men også i mindre udfordringer, som i eksempelvis sagen om de 314 dansker, der havde placeret ca. 5 milliarder i skattely rundt omkring, foretog SKAT sig ikke noget på trods af vinden om, at andre havde lister over hvem og hvor, så foretog Skat sig ikke noget inden journalister fik færten af historien, og stillede spørgsmål.

Det er et dramatisk bagtæppe Morten Bødskov er blevet skatteminister på. Men det kan også være en platform for, at skabe forandring til det bedre.

Den brede erkendelsen af et dysfunktionel SKAT, giver den nye minister mulighed for at skabe brede politiske forlig, der kan genetablere SKAT, med den styrke der er nødvendig for at sikre inddrivelse af den økonomi, der sikre udviklingen af vort samfund.

Minimalstatens drømme blev til mareridt 

Venstre bærer hovedansvaret for afmonteringen af SKAT, man fyrede tusindvis af medarbejdere inden det nye inddrivelsessystem, EFI, var færdigudviklet. Massiv viden forsvandt og en håbløs kamp for at leverer det umulige med alt for få kollegaer, tog sin begyndelse.

Tag faklen Morten Bødskov og jag snydepelsene

Det var en politisk beslutning af Det Borgerlige Danmark, med afsæt i minimalstatens drømmescenarier, der blev til mareridt for velfærdssamfundet i stedet.

Tag faklen Morten Bødskov, jag snydepelsene, stram op på kontrollerne, genskab respekten, arbejdsglæden og engagementer i SKAT. Og bed Justitsministeren om at forøge straffen for økonomisk kriminalitet betydeligt.

Vi er mange der forventer meget af dig.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Tidligere forbundsformand for 3F og medlem af kommunalbestyrelsen i Frederikssund Kommune for Socialdemokratiet. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tænk hvis nogle journalister gravede dybt, og afdækkede hvordan det kunne komme dertil at SKAT, som vi jo alle har 'frygtet', nogensinde kunne komme så langt ud af sporet at det ikke fungerede til almindelig gavn.
Afdækninger af årsagsforløb kunne måske medvirke til at borgerne kunne se konturerne af årsag og virkning, og dermed blive en hjælp til at presse på at skattesagen ikke bare ender med at ingen har skyld og at det må være nisserne der har trollet med SKAT. Lad os få de politiske beslutninger på bordet, så vi alle kan se hvorfor SKAT er amputeret som det åbenbat er.

Hvorfor skulle Morten Bødskov dog jage snydepelsene, stramme op på kontrollerne, genskabe respekten, arbejdsglæden og engagementet i SKAT? Alle andre ansvarlige politikere er jo blevet forfremmet og belønnet for at gøre ingenting.

Tidligere Skatteminister Karsten Lauritzen er færdig i Dansk Politik efter TV2 Operation X jagten på vores milliarder Danskerne er blevet misinformeret af ham og Skatte Direktøren på et pressemøde hvor de anklagede journalister for at forkludre sagen
Karsten Lauritzen må nu stå ved sine handlinger og forlade Folketinget

Annonce