Lars Løkke: Ingen tradition for at udlevere “den slags oplysninger”

Den tidligere statsminister i hårdt angreb på Venstre og S-regeringens tre støttepartier i sagen om 19 danske børn i to lejre for IS-støtter i Syrien
Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen angriber nu både sit tidligere parti, Venstre, og S-regeringens tre støttepartier De Radikale, SF og Enhedslisten i sagen om de 19 danske børn i to lejre med IS-fanger i det nordlige Syrien.

Ekstra Bladet har i flere artikler oplyst, at Forsvarets Efterretningstjeneste i efteråret har underrettet fire ministerier om, at Islamisk Stat har kidnappet 30 børn fra de to lejre, og at IS har konkrete planer om at kidnappe op til 350 børn og optræne dem til at blive terrorister i deres hjemlande.

Oplysningerne er tilsyneladende ikke givet videre til Udenrigspolitisk Nævn, og det har affødt voldsom kritik fra regeringens tre støttepartier og Venstre.

Løkke: Den slags oplysninger kan ikke flyde frit

Men den kritik deler Lars Løkke Rasmussen ikke:

“Nogle oppositionspolitikere raser over, at de ikke får adgang til noget hemmeligt i et bestemt udvalg – her Udenrigspolitisk Nævn – hvor der ikke er tradition og praksis for, at man kan få den slags. Jeg abonnerer ikke på en forargelse over, at det ene eller det andet menige medlem af Folketinget ikke kan få adgang til – hvis oplysningerne er rigtige – hemmelige FE-rapporter om sikkerhedssituationen i nogle lejre. Jeg har kæmpe respekt for efterretningstjenesterne og ved, at sensitive oplysninger, der hviler på fortrolighed med samarbejdspartnere, ikke bare kan flyde frit,” siger Løkke Rasmussen til Berlingske.

Lars Løkke afviser dermed den kritik af banen, som ikke mindst Venstres udenrigsordfører, Michael Aarestrup Jensen, og tidligere udenrigsminister, De Radikales udenrigsordfører, Martin Lidegaard, fremfører.

den slags efterretninger – igen, hvis oplysningerne om deres eksistens er korrekte – hører ikke hjemme i nævnet

Løkke Rasmussen giver - stadig ifølge Berlingske - “intet for den forargelse; den slags efterretninger – igen, hvis oplysningerne om deres eksistens er korrekte – hører ikke hjemme i nævnet.”

Lars Løkke nævner i interviewet, at det normale i den slags sager, der vedrører landets sikkerhed, er, at statsministeren indkalder en kreds af partiledere:

“Selvfølgelig kan der omkring en statsminister etableres et fortroligt rum med partiledere, så man som statsminister og regering er sikker på, at den måde, man håndterer en eller anden krisesituation på, er funderet parlamentarisk og på et oplyst grundlag,” siger Løkke til Berlingske.

Netop torsdag eftermiddag indkaldte regeringen alle partilederne - og endnu en enkelt udvalgt fra hver enkelt parti til “en fortrolig orientering af sikkerhedsmæssig karakter”.

En orientering, som fandt sted fredag morgen i Udenrigsministeriet.

Lars Løkke mente, mens han frem til juni 2019 endnu var statsminister, at de 19 danske børn af syv danske mødre, der har tilsluttet sig IS, måtte forblive i nærområdet i håb om, at et lokalt tribunal kunne dømme mødrene for deres aktive støtte til IS-terrorisme.

Lars Løkke: Hent børn og mødre hjem

I dag har Lars Løkke skiftet standpunkt

I dag har Lars Løkke skiftet standpunkt. Nu mener han - og gentager det over for Berlingske - at både mødre og børn skal hjem til Danmark, hvor så mødrene skal stilles til ansvar for deres gerninger ved danske domstole.

TV 2 har fredag interviewet en herboende familie til en mor, der befinder sig i en al-Hol-lejren i det nordlige Syrien. Hun har to mindre børn - u af de i alt 19 danske børn i de to Syrien-lejre. Familien oplyser, at moren ikke vil acceptere, at lade sig skille fra børnene. HUn accepterer altså ikke, at børnen evakueres til Danmark - uden hende.

S-regeringens tre støttepartier De Radikale, SF og Enhedslisten fastholder efter den fortrolige orientering i Udenrigsministeriet, at de 19 danske børn skal hentes hjem til Danmark. Enhedslisten fastholder efter mødet sin kritik af udenrigsminister Jeppe Kofod.

I mødet fredag morgen, hvor regeringen gav en orientering "af sikkerhedsmæssig karakter", deltog fra regeringen udenrigsminister Jeppe Kofod, justitsminister Nick Hækkerup og forsvarsminister Trine Bramsen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg kender ikke nogen mor, der ifald hun sad i kummerlig flygtningelejr med sine to skadede, mindre børn, fik mulighed for at sende børnene til mormor i Danmark, ville sige nej tak, kun hvis hun selv kommer med. Mon børnene bliver brugt i gidseldrama for at mor kan komme med til Danmark?

Inge Lene Lykke, jeg siger det samme som dig, når den mor kan give sine børn et bedre liv, ved at sende dem ud af den lejr, så burde hun sandelig gøre det, hvad er det for en mor der sætter sig selv foran sine børn.!.,

Selvfølgelig skifter Lars Løkke synspunkt.Han skal jo længst muligt væk fra DF's synspunkter for at få sin værdighed som politiker tilbage.Hvis mødrene ikke vil skilles fra sine børn,er sagen vel uændret,eller skal vi nu til at stå i flere af disse dilemmaer fremover????Hvem skal vidne,når moderen på dansk grund benægter alt.Det vil jeg gerne afkræve regeringens støttepartier et svar på????Hvis barnet har en australsk far,og andre af børnene familie i Canada....hvorfor så lige tilbage til Danmark???Det land som familien tidligere vendte ryggen.

Det er lige Danmark fordi de er danske statsborgere og Islamisk ikke findes som noget land. Hvorfor skal kurderne eller andre belemres med vore problemer, måske især efter at de på vores vegne har ydet ofre og liv i bekæmpelsen af rocker regimet i Islamisk Stat.

Islamisk Stat ikke findes som noget land, skulle der stå.

Det er i hvert fald tankevækkende, som fortrolige oplysninger har det med at blive lækket i denne sag.

Er enig med Løkke noget af vejen bl.a mht. informationer i lukket rum, det holdt så kun tre minutter efter mødet var slut, så var det lækket, skam jer sladrehanke. Klart man ikke kan oplyse fortroligt sikkerhedsinfo, når de der modtager ikke er modne til at være forstrolige med det. Børnene hjem, mødrene stoler jeg ikke på. De bør dømmes, der hvor de er nu.

Hvorfor kan et mindretal i Folketinget ikke acceptere demokratiet. Der er IKKE flertal for at tage mødrene til Danmark, og de juridiske problemer med kun at tage børnene, udnytter både mødre, advokater og de landsskadelige udemokratiske støttepartier. Hvis jeg var Mette F. så ville jeg tage et valg nu, så vi kan få noget ro.

Det er jo praktisk set et ret dårligt tidspunkt at skulle holde valg, men jeg er enig i, at hvis den sag bliver ved med at fylde så meget, hvilket den meget vel kan, er det nok den bedste løsning alligevel.

Sidst der var en alvorlig terrortrussel mod Danmark, d.v.s. at danskeres liv stod i alvorlig fare, var hverken PET eller FE eller Ekstrabladet involveret. Dengang hed faren de danske mink. De befandt sig overalt men mest på jysk territorium. Dengang formåede Enhedslisten og SF i deres retorik at gøre statsminister Mette Frederiksen virkelig bange. Terrorfrygten stod skrevet i øjnene på hende! Og resultatet kender vi alle. Det interessante er at SF og Enhedslisten på forhånd ville minken til livs...

Nu er den næste alvorlige terrortrussel mod Danmark udenrigsminister Jeppe Kofods håndtering af nogle terroroplysninger. Det interessante i sagen bliver næppe oplysningerne, men håndteringen af oplysningerne. Bliver statsministeren endnu engang bange? Eller husker hun at Enhedslisten og det radikale Venstre allerede på forhånd ville Jeppe Kofod til livs.

I bagklogskabens klare lys vil fremtiden nok vise, at Jeppe Kofod var lige så ufarlig for Danmarks sikkerhed som hele minkpopulationen i Danmark.

Men at der er en sag. Det er vist uden tvivl og sikkert. Når først Ekstrabladet og de røde partier lugter blod, så går jagten ind. Først minken, så Inger Støjberg, så udenrigsministeren.!

De rene hænders partier. Vi vasker hænder. Bruger håndsprit. Holder afstand. Og plejer kun omgang med alle dem som Jesus mødte på sin vej. De vildfarne! De udstødte! Danmark er et herligt kristent land. Kun overgået af Norge og Sverige. Men i paradisets have er der nu hverken plads til mink, Inger eller Jeppe.

Terrortrusselsbilledet er paradisisk. Et håb i en svær tid, hvor alle ti bibelske prøvelser tilsyneladende er repræsenteret på jordkloden på en gang.

“Det viser sig at en vulkan, 1645 f.Kr., var gået i udbrud og kunne have medført de ti plager. Forskere mener at eksplosionsvulkanen Thera, som ligger på den græske ø Santorini, havde et så voldsomt udbrud, og at det strakte så langt om sig, at man fandt askelag på Grønland. Da vulkanen gik i udbrud, blev græshopperne “skræmt” på flugt langs kysten, og herfra tog vinden dem med til Egypten hvor den kæmpe sværm bosatte sig.”

Terrortrusselen, som de røde partier i disse dag ophidsede fortæller om på alle tv-kanaler, har sikkert en helt anden forklaring, når forskerne ad åre skal vurdere jordklodens farer netop i det kvindens år 2021:

“ Efter flere uger med titusinder af halvstore og især små jordskælv blev spændingen endelig udløst i Island sent fredag aften.

Jorden revnede og skabte en 600-700 meter lang sprække i et øde område centralt på Reykjaneshalvøen godt 30 kilometer sydvest for Islands hovedstad Reykjavik, hvorefter lava sprang op som små og glødende fontæner.”

I Danmark vil vi så gerne være med internationalt. Terrortrussel fra 11 uskyldige kvinder og deres børn!

I Jylland levede vi op og ned ad minkfarme i årtier, ja, nærmest 50 år, så sprang angsten læk i København.

I Nr. Felding kæmper de nu imod de rødes miljø-terror-trussel. Det lækker overalt. Til grundvand. Til luften. Til mennesker. Men hverken PET eller FE eller Ekstrabladet kender noget til sagen.
Dog ved tidligere statsminister Lars Løkke noget om sagen.

Et valg rydder alle terror-trusler af vejen.

Pandemien har skabt de største sociale skel imellem mennesker i Danmark siden anden verdenskrig.
Terrortrusler kom engang fra udlandet. Den største terrortrussel er den forskel imellem mennesker som pandemien allerede har skabt internt i de skandinaviske lande. Når prisen skal betales, venter det sociale oprør. Pandemien har få vindere. Taberne bliver Danmarks værste terrortrussel!

Godt råd til de røde partier og de radikale: Start med at lave en overenskomst med sygeplejerskerne, som de kan leve med. Interesser jer for danskerne her og nu.

Terrortrussel mig her! Terrortrussel mig der!

I hidser jer op på tv! Hvor er forargelsen mod de oplevelser fødende kvinder har haft i København?
Hvor er forargelsen i forhold til de erhvervsdrivende og lønmodtagere som snart må gå fra hus og hjem!

Osv. Osv.

Mink, Inger og Jeppe. Trusselsbilledet som de røde og de radikale så! Og sejrede.

God påske! Vi skal have nogen op på korset! Det er så dansk! Et kristent symbol!

Vendekåben LLR...:(

Lars løkke har da vist skiftet standpunkt eller er det holdninger som han sagde så vittig han tror han er.Løkke var statsminister i 4år hvorfor fik han så ikke de børn hjem fra lejerne i Syrien,som han nu kærer sig om,han har jo også rigelig plads nu,med en stor lejlighed,hus igrædsted så hele banden kan nok bo hos ham,selvom det var bedst mor og far bliver i deres elskede kalifat for de tror vel stadig på idologien.

Annonce