Socialdemokratisk bagland bag Kofod: Undskyldning er nok

9 ud af 10 adspurgte socialdemokrater bakker fortsat op om udenrigsminister Jeppe Kofod.
Knap 300 socialdemokrater fra partiets bagland bakker udenrigsministeren op, mens enkelte ikke mener, at Jeppe Kofod egner sig som minister.

Det skriver TV2.

Udenrigsminister Jeppe Kofods (S) undskyldning i sagen om hans seksuelle forhold til en 15-årige pige i 2008 er tilstrækkelig.

Derfor bør sagen ikke have yderligere konsekvenser for ham.

Sådan lyder det fra 88 procent af 322 byrådsmedlemmer og lokal- og kredsbestyrelsesmedlemmer fra Socialdemokratiet.

Det viser en rundspørge i partiets bagland foretaget af TV 2 oven på den genopståede debat om Jeppe Kofods seksuelle forhold til en 15-årig pige.

TV2's rundspørge er sendt ud til 1036 byrådspolitikere, lokalbestyrelsesmedlemmer og kredsbestyrelsesmedlemmer i Socialdemokratiet. I alt har 322 valgt at svare.

Besvarelserne er indsamlet i perioden 24. september – 5. oktober 2020.

Radikale genstartede diskussionen

Debatten om Jeppe Kofod blev vakt til live igen, efter at den radikale ligestillingsordfører Samira Nawa forleden sagde, at hendes parti ikke havde givet Jeppe Kofod en ministerpost.

"Det var ikke i orden i 2008, og det er ikke i orden nu. Han burde have udvist bedre dømmekraft," sagde hun.

De Radikale har siden Samira Nawas udmeldig været ramt af deres egne opsigtsvækkende sager om krænkelser.

Hvad skete der?

Der har været mange rygter og en del sladder om hvad der egentlig konkret skete, den aften.

Både Jeppe Kofod og den i dag 27-årige kvinde har aldrig udtalt sig om, hvordan de oplevede den pågældende aften for 12 år siden, men Berlingske forsøgte i sidste uge, at rekonstruere forløbet både den aften på Esbjerg Højskole og efterfølgende.

Den artikel kan læses her.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Enig. Træt af Berlingske og b.t de bliver kun ved for at genere Mette Frederiksen, kan hun svækkes der, passer det de to aviser fint. Den sag endevendt og både kvinden og Kofoed er videre. Havde hun behov for mere straf var hun nok trådt frem. Det var dumt, men det foregik frivilligt og er ikke ulovligt. Han har det skidt med det.Q

Tænk hvis den dengang 15 årige pige - nu en voksen kvinde på 27 år - i dag giver et interview som lader forstå at hændelsen for 12 år siden med Jeppe Kofoed, for hende, dengang, ikke var en rædselsoplevelse, men en oplevelse som hun selv havde igangsat sammen med Jeppe Kofoed?

Hele sagen med Jeppe Kofods elskovsaffære dengang for 12 år siden, kører udelukkende igen og igen og overalt bare for at genere Mette Frederiksens regering, intet andet. Selv i Debatten, kom det frem, som var det en ulovlighed, en krænkelses sag. Ud over ikke at være gennemtænkt, var der intet ulovligt i det, pigen var over den seksuelle lavalder, og det var gensidig sex.

DSU i samtale med sig selv;-)

Jeppe Kofod trækker skrige skinken ned!

Ja Karin Lange, det er jo så sandt som det er sagt
Det handler kun om at genere M.F, bare se, Mogens Jensen
måtte gå, p.g.a de 2 "kloge" dagblade, BT og Ekstra Bladet
som altid finder "beviser" mod den ene og anden minister.
Det er Kofod der skal væk nu????

Den unge kvinde har udtalt hun ikke følte sine grænser overskredet. Og Kofod er en udmærket udenrigsminister, spørg blot Hans Engell.
Og hvis det sku være et problem i Saudi-Arabien, Afrika m.m. skal jeg grine. Clinton, Trump, Berlusconi, Boris Johnson, Putin, der holdt bungabunga fester osv. Har rask væk samarbejdet med saudierne, de der synes det må være snæversynede og puritanske.

Kunne være spændende at høre hvad de andre 77% af befolkningen mener!

Men diktator Mette er sikkert ligeglad!

Vrøvlehoved Jens Peder kloger sig igen på noget han ikke har sat sig ind i. Kofoed har fået mange tusind stemmer ved div. valg SIDEN hans fejltrin. Det er det der kaldes demokrati. Så hvor mange gange vil du høre befolkningen ?
Svar : Det vil du indtil DIN mening bliver den rigtige.

JA Hans Jensen, det er godt sagt, han er bare et vrøvlehoved
han skulle hellere holde sig væk herfra PIO
med sit sludder og ævl

Hvis man ikke havde noget at indvende for mere end et år siden, da han blev udnævnt til minister, men lige pludselig nu med metoo kørende har en helt anden holdning, kan man ikke forvente at blive taget alvorligt.

Annonce