Annonce

Sikkerhedsvagter trues på livet - politikere kræver strammere regler

Gode forslag fra politikerne, men problem at små vagtfirmaer sparer medarbejdernes udstyr væk, lyder det fra vagternes fagforening.
DR kan berette om flere sikkerhedsvagter, som bliver truet på livet.

Det er særligt i udsatte boligområder, at truslerne hagler ned over vagterne.

Flere politikere kræver nu handling fra justitsministeren.

Svært ved at komme tilbage

Hos vagternes fagforening VSL, Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes fagforening, genkender formand Peter Jørgensen problemet med vagter, der bliver udsat for vold og trusler.

"Vi har adskillige arbejdsskader med folk, der får PTSD (Post-traumatisk stress syndrom), efter at de har modtaget trusler og eller været udsat for vold.

Vi oplever, at rigtig mange af dem, der har den slags oplevelser, har rigtig svært ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet efterfølgende," siger han til Netavisen Pio.

Han ser meget positivt på de forslag, som blandt andet retsordførerne Peter Skaarup (DF) og Karina Lorentzen (SF) er kommet med.

De vil have skrevet ind i den danske vagtlov, at vagtfirmaer skal foretage en risikovurdering og sikre, at der sendes to vagter afsted til områderne.

"Det er gode forslag, som vil være med til at afhjælpe noget af problemet," siger fagforeningsformanden.

Sparer overfaldsalarmer væk

Det helt store problem er ifølge ham, at alt for mange af de små virksomheder i vagtbranchen ikke lever op til de aftaler, som er indgået i branchen.

Det drejer sig blandt andet om at udstyre medarbejderne med overfaldsalarmer, som kan sikre, at der hurtigt kommer back-up, hvis en situation udvikler sig.

"Det har alle de store virksomheder i branchen, men problemet er, at der er knap 500 firmaer i sikkerhedsbranchen, og rigtig mange af dem er enten enkeltmandsvirksomheder eller firma med en lille håndfuld ansatte.

Og de udstyrer ikke deres medarbejdere ordentligt med det udstyr, de har brug for, fordi de vil spare penge," siger han.

Minister vil i dialog med branchen

Justitsminister Nick Hækkerup (S) vil i første omgang have en afdækning af problemets omfang og en dialog med branchen.

“Lige nu er vi ved at indhente tal for problemets omfang. I første omgang bliver trusler og sygefravær undersøgt. Og så skal vi selvfølgelig i dialog med branchen om, hvad der er relevant at gøre, så vi kan få styr på det her,” siger Nick Hækkerup til DR.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Det helt store problem er ifølge ham, at alt for mange af de små virksomheder i vagtbranchen ikke lever op til de aftaler, som er indgået i branchen.

Det drejer sig blandt andet om at udstyre medarbejderne med overfaldsalarmer, som kan sikre, at der hurtigt kommer back-up, hvis en situation udvikler sig."

Der skal strammes op, så regler bliver overholdt - AT ud at tjekke, eller... nå nej AT er jo næsten nedlagt af den borgerlige grønthøster...

Måske vi skulle løse problemerne med ikke vestlige indvandrere der ikke kan opføre sig ordentligt!
Men selvfølgelig er det den borgerlige regerings skyld!
Bjarne du er sgu udenfor pædagogisk rækkevidde;-)

Dinimakistan. Det er få etnisk danske vagter fra en svunden tid, der endnu ikke har forstået den nye Danmarksorden: Hvis ikke Netto har fætter stående som vagt, så er balladen løs. De fleste har forstået det. Det er tydeligt i samtlige Bilkaer og supermarkeder på vestegnen, hvor der er vagter - men ikke en eneste etnisk dansk vagt.

Annonce