Chefredaktør går ind i politik

Minister-søn satser på at stille op for Socialdemokratiet
Afgående chefredaktør hos fagbevægelsens medie, A4 Medier, Nicolai Kampmann, går nu efter en politisk karriere.

Nicolai Kampmann er således på valg som kandidat for Socialdemokratiet i Hvidovre-kredsen til regionsrådet i Region Hovedstaden.

Hvidovre-kredsen har ekstraordinær generalforsamling 7. april 2020, hvor Nicolai Kampmann er opstillet som kredsens eneste bud på en kandidat til regionsrådsvalget.

Det fremgår af en indkaldelse til den ekstraordinære generalforsamling, som er udsendt til kredsens medlemmer.

Nicolai Kampmann er opstillet som kredsens eneste bud på en kandidat til regionsrådsvalget

Socialdemokratiet i Region Hovedstaden vil den 25. april på et repræsentantskabsmøde beslutte rækkefølgen på partiets kandidater. Her er det foreløbigt sikkert at Lars Gaardhøj vil blive partiets spidskandidat i stedet for Sophie Hæstorp Andersen.

Valget til regionsrådene finder sted tirsdag den 16. november - samtidig med kommunalvalget.

En vestegns-stemme i regionsrådet

"Jeg har fået en opfordring fra Hvidovre-kredsen i Socialdemokratiet sådan nogenlunde samtidig med at jeg meldte ud, at jeg stoppede på A4 Medier. Efter lidt betænkningstid takkede jeg ja," fortæller Nicolai Kampmann til Netavisen Pio.

Timingen er den rigtige, forklarer han:

nu synes jeg timingen var den rigtige

"Med den baggrund jeg har, og de ting jeg har lavet, ja, så ligger det politiske jo ikke fjernt. Og nu synes jeg timingen var den rigtige. Jeg håber at kunne gøre en forskel for Socialdemokratiet ikke alene for Hvidovre, men for hele Vestegnen med min stemme i regionsrådet," siger Nicolai Kampmann.

Ud af socialdemokratisk slægt

51-årige Nicolai Kampmann er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har blandt andet arbejdet for Ritzau, Dagbladet Aktuelt og Weekend Nu. Han har desuden været ansat som pressechef i fagbevægelsens nu tidligere forsikringsselskab ALKA, i biotech-virksomheden Novozymes og i Undervisningsministeriet.

Nicolai Kampmann har senest været chefredaktør for A4 Medier, det der tidligere hed Avisen.dk, siden december 2017. Før det var han knap seks år kommunikationschef hos fagforbundet 3F og chefredaktør for Fagbladet 3F.

Nicolai Kampmann er ud af en kendt socialdemokratisk familie

Nicolai Kampmann er ud af en kendt socialdemokratisk familie. Hans far er den tidligere miljøminister Jens Kampmann. Nicolai Kampmann er tillige barnebarn af afdøde statsminister fra 1960-1962, Viggo Kampmann.

Opdateret kl. 16.50 med kommentarer fra Nicolai Kampmann

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Han er da vist for meget socialdemokrat i forhold til resten af koblet.

Hvad mener Du med det.?

Du taler som du har hjerne til...

Sikke en dum og nedladende kommentar til et menneske, som vil gøre et stykke arbejde ud fra sine politiske idealer. Den slags har vi altid brug for!

Det er åbenbart et must at være negativ og nedladende overfor andre mennesker. Det har man det godt med

Det lyder spændende. Altid godt med nogen der vælger politik til med erfaringer, og hvor det ikke er et planlagt karriereskridt for en ung akademiker. Hans far gjorde det jo, men var langt yngre, og det var næppe planlagt.

Helt enig. Jeg er sikker på, at han med sin viden og erfaring vil gøre det godt i Regionsrådet.

Held og lykke, Nicolai - der er brug for din erfaring med livet, politikken og fagbevægelsen !

Kirsten du hører ikke hjemme på denne side. Skift du til DF. Og Nicolai velkommen til et spændende og slidsomt kandidatur. Jeg har kendt dele af familien lige fra min egen debut sidst i 70'erne og lærte meget fra dem.Håber du får et godt valg, når den tid kommer. Evnerne har du i hvertfald, ud fra det jeg har læst fra din hånd og ånd.

Så lige på news, at Nicolai talte om sit nyvalg og de udfordringer han sammen med resten i regionerne står overfor. Sympatisk og vidende repræsentant for vores parti. Lykke til. Og tillykke med valget.

Annonce