Tesfaye fastholder asylloft

”Vores kapacitet til at tage imod nye indvandrere afhænger af, at vores integrationsindsats kan følge med," lyder det fra udlændinge- og integrationsministeren.
Der er ganske vist efterhånden gået tre år siden, at Socialdemokratiet i udlændingeudspillet "Retfærdig og realistisk" foreslog et loft loft over antallet af ikke-vestlige asylansøgere baseret på kommunale ønsker.

Men i en række svar til Folketingets udlændinge- og integrationsudvalg fastholder udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), at forslaget nok skal blive til virkelighed.

Styrke sammenhængskraften i Danmark

”Bag ved den stramme udlændingepolitik ligger et ønske om at styrke sammenhængskraften i Danmark,” skriver Mattias Tesfaye.

”Vores kapacitet til at tage imod nye indvandrere afhænger af, at vores integrationsindsats kan følge med. Det er derfor stadig en prioritet for regeringen at få fastlagt et loft for, hvor mange ikke-vestlige udlændinge Danmark kan tage imod hvert år.”

To valgløfter

Asylloftet var – sammen med forslaget om modtagecentre til asylbehandling i udlandet – Socialdemokratiets to store valgløfter inden folketingsvalget på udlændingeområdet.

Det kommunale medansvar for asylloftet begrundes med, at netop kommunerne har fingeren på pulsen med integrationskapaciteten. Når Folketinget hvert år skal fastlægge et loft over antallet af ikke-vestlige udlændinge skal det således ske ”på baggrund af forhandlinger mellem regeringen og kommunerne i forbindelse med de årlige økonomiaftaler.”

Daginstitutioner, skoler og bosætning

”Det er ikke kun et spørgsmål om antal, men også om daginstitutioner, skoler og bosætning,” sagde senere statsminister Mette Frederiksen (S) under valgkampen.

”Altså hvor meget, vi kan følge med”.

Byrødder sætter ikke tal på

Senest har flere af de socialdemokratiske borgmestre dog afvist at sætte tal på, hvor mange de kan modtage.

En fuldstændig hypotetisk diskussion

”Det er en fuldstændig hypotetisk diskussion,” lød det i februar fra den socialdemokratiske borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra Aalborg, der også er formand for KL’s Arbejdsmarkedsudvalg med ansvar for integrationsområdet, om partiets valgløfte.

Anderledes forholder det sig for byrødderne fra Dansk Folkeparti og Enhedslisten. Aalborgs første viceborgmester, Kristoffer Hjort Storm (DF), mener, at Aalborgs lokale loft skal "være så tæt på nul som overhovedet muligt", mens Enhedslistens byrådsmedlem Per Clausen mener, at byen har kapacitet til at tage et stort antal kvoteflygtninge.

På trapperne

Hverken i 2019 eller 2020 bragte regeringen spørgsmålet om et asylloft med ind til bordet i de årlige forhandlinger med Kommunernes Landsforening om kommunernes økonomi.

Men ifølge udlændinge- og integrationsministeren er det dog på trapperne.

”Regeringen er ved at se på, hvordan et loft for, hvor mange ikke-vestlige udlændinge Danmark kan tage imod hvert år, skal udformes, herunder sammenhæng til de kommende økonomiforhandlinger,” forklarer Mattias Tesfaye.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er åbenbart svært for Tesfaye at trænge igennem fortidens træge lag af bevidst eller ubevidst uvidenhed parret med gode viljer, men alle burde i dag kunne indse at med islam i bagagen bliver der aldrig tale om nogen integration. Islam og demokrati er totalt uforenelige størrelser.

Jeg mener der er uansvarligt at pålægge danskerne, at tage imod flere folk med islamisk baggrund, de er allerede alt for mange, det har allerede ændret den danske kultur uhyggelig meget.!!

Hvad er forskellen på Støjberg Og Tesfaye. Reelt ingen!

Tesfaye har en fastoid tilgang til hele flygtninge og indvandrerområdet. Som dansker græmmes jeg over at se, at det ligeså godt kunne have været blå blok, som sad med regeringsmagten, når det handler om udlændinge-området.

Udlændinge, der ønsker at flytte til Danmark har nemmere ved at bygge deres egen rumraket og flyve til månen for at bevise, at den er lavet af gul ost end at få så meget som blot en kortvarig opholdstilladelse.

Der er masser af ikke-vestlige, som er kristne i en grad, som får selv de mest hærdede indremissionske danskere til at ligne en flok halvhjertede kristne.

Dag for dag bliver vi præsenteret for tåbelige og urimelige udvisninger. Vi bliver fortalt, at regeringen med Mette F. i spidse forlanger, at vi sender eksempelvis syriske flygtninge tilbage, fordi "det er sikkert og uden livsfare." Og samtidig holder hun stadig fast ved et menneskesyn omkring den manglende hjemtagelse af de 19 danske børn og deres mødre. Næh, syrierne skal tilbage til Syrien, lyder paraolen!

Argumentet holder ikke. Den danske ambassade i Syrien er lukket pga. krig, vold og uro.

Jeg bliver til stadighed mere og mere flov over at være dansker. Og Tesfaye gør reelt ikke noget for at ændre tingene i positiv retning. Han bruegr stort set samme retorik som Støjberg. Flovt og skamfuldt og i strid med enhver humanistisk tankegang. Socialdemokratiet på Christiansborg har fjernet sig milevidt fra det socialedemokratiske tankegods - blot for at tækkes vælgerkorpset...

Kære Flemming Riedel.
Du skriver:"- blot for at tækkes vælgerkorpset".
Men undskyld. Jeg er "vælgerkorpset" (og humanist). Jeg synes at Tesfaye er rigtig dygtig og seriøs. Der er overhovedet ikke tale om "retorik" - men sande og reelle betragtninger, viden og statistik.
Mht. dit omtalte "socialdemokratiske tankegods" - er du ude i hampen ! Jeg kender også partiet. Du kigger ud af et alt for smalt vindue, - så meld dig ind i Enhedslisten i stedet.

Helt enig med S og Tesfaye. De almene boliger står i dag med hele integrationsindsatsen og der er problemer flere steder. Man ønsker ikke at gøre noget ved de grundlæggende problemer omkring boligpolitikken og den fortsatte ulighed.
Er stærkt i tvivl om Islam og den tilknyttete retspolitikken Sharia er forenelig med vores demokratiske tænkning.
Vi har endnu ikke løst udfordringen med unge indvandre som falder ud af skolen og som har ualmindelig svært ved at acceptere vores sociale spilleregler. Ligeså er der alt for mange der står uden for arbejdsmarkedets.
Vi bruger i dag 33 milliarder på dette område da vi har et skattefinancieret velfærdssystem, kan vi fortsætte med det? Jeg mener NEJ.
Vi kan IKKE redde alverdens flygtninge der er en grænse.
Vi skal passe meget på vores velfærdssamfund, hvor længe vil man betale til personer som ikke ønsker at blive integreret.

Du har absolut ingen grund til at være i tvivl om sharia og demokrati er forenelige. Det er de ikke. Islam sejler under falsk flag som religion; islam er i højere grad en ideologi, dertil en voldelig og racistisk ideologi. Koranen rummer hundredvis af skriftsteder der ikke kan forkyndes uden at forkynderen overtræder straffelovens paragraf 266a (opfordring til vold) eller 266b (racismeparagraffen). Homofobi og mandschauvinisme er også en del af pakken islam, mens ytringsfrihed og religionsfrihed ikke er en del af pakken.

Annonce