Annonce

Tidligere ansatte i nødråb: Syg kultur hos De Radikale

En række tidligere ansatte beretter i opråb om en “grænseoverskridende ledelseskultur” - flere er blevet syge af at arbejde for partiet
Ansatte er blevet syge af at arbejde hos De Radikale, fordi ledelsen gennem flere år har truet og bagtalt ansatte.

Sådan hedder det i et intern brev fra omkring ti tidligere partiansatte. De tidligere ansatte retter med brevet en skarp kritik mod ledelsen hos De Radikale.

Forfatterne bag opråbet mener sig udsat for konfliktskabende og grænseoverskridende ledelse:

Nu må partiet stå ved egne idealer og tage et endeligt opgør med en grænseoverskridende ledelseskultur

“Den grænseoverskridende adfærd på det radikale sekretariat afgrænser sig ikke til seksuelle krænkelser. Nu må partiet stå ved egne idealer og tage et endeligt opgør med en grænseoverskridende ledelseskultur,” står der i brevet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Kritikken kommer efter en stribe skandaler om seksuel krænkende adfærd hos De Radikale, som fældede Morten Østergaard som politisk leder medio oktober sidste år.

En rapport fra Kvinfo har siden vist, at omkring 30 personer har henvendt sig til partiledelsen angående seksuelle krænkelser i form af kommentarer om deres krop, seksualitet eller udseende. Og at hver femte radikale kvinde har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed.

Personligt oplevede eksempler

I det radikale opråb indgår, ifølge Ekstra Bladet, en række personligt oplevede eksempler på dårlige oplevelser som ansat i partiet:

Brevet bærer overskriften “Man skal ikke blive syg af at arbejde i Radikale Venstre”.

Brevet oplister en lang række eksempler på 'grænseoverskridende ledelse', som har haft store konsekvenser for de tidligere ansatte:

haft store konsekvenser for mange ansatte, der er blevet ramt af blandt andet stress, angst og depressioner

“Det har medført en konstant udskiftning i medarbejdergruppen og haft store konsekvenser for mange ansatte, der er blevet ramt af blandt andet stress, angst og depressioner,” hedder det i brevet.

Sofie Carsten tager anklagerne meget alvorligt

Den radikale leder Sofie Carsten Nielsen og landsformand Svend Thorhauge skriver i en skriftlig kommentar til brevet fra de tidligere ansatte, at de tager anklagerne i brevet meget alvorligt, men også at de ikke kan genkende det overordnede billede af kulturen og ledelsesstilen i De Radikales sekretariat, som opridses i brevet.

De Radikales sekretariatschef Lars Beer skriver i en kommentar til Ekstra Bladet, at han virkelig er ked af, at der sidder mennesker “med disse oplevelser”, og at en meget stor del af udsagnene i brevet er helt nye for ham.

Opdateret 08.01.2022 som led i undersøgelse af citat-praksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Syg kultur hos de radikale.
Man tugter den man elsker.
Kald det kærlighed. Kald det lige hvad du vil. Der findes ingen ord, ingen ord der helt slår til.
Det er slående at netop de radikale som går ind for diversitet, ligestilling og globalisering, har så svært ved at finde en grimasse der kan passe. Det grænseløse samfund er jo som født til de radikale. Men når det enkelte menneskes frihed, rammer gruppenormen, opstår den demokratiske samtale og retsstaten, som de radikale om nogen besynger salvessesfuldt.
Lov er lov og lov skal holdes, nynner de radikale som deres fadervor!

Spørgsmålet er blot? Hvilken lov? Jydske lov? Eller nytilkomne love fra globaliseringens diversitet? Dem der styrer gader og stræder på visse strækninger i Danmarks storbyer? Macho Morten styrer! Også hos de radikale!

Og den udvikling kendte den velintegrerede 12-tals pige. Hun havde agt som hun havde magt! Hun kendte hævdsbestemmelser for mænd over kvinder fra egen kultur. Hun så det langt før sine “danske” kvindelige kolleger. Spørgsmålet er blot om den danske mand a la 1950erne igen bliver moderne?

Manden fra før den seksuelle frigørelse. Fra før p-pillen. Fra før de kollektive bollerum. Fra før de 45 samlivsformer. Ja, fra før verden gik af lave. Fra før globaliseringen. Fra før alle kulturer skulle blandes i en stor fælles berigelse. The melting pot. Nu løber lavaen ud over den radikale smeltedigel. De stål-sikre Morten Østergaard øjne er åbenbart ikke endemålet! Man må smede medens jernet er varmt! Det bliver spændende at se hvilken ny radikal #metoo kultur der kommer ud af formen når Sofie Carsten og alle de andre radikale kvinder får skabt den nye radikale mand i eget billede.

Tiderne er til forandring. Sygdom rammer som en pandemi på alle fronter. Spændende om danskerne nogensinde bliver vaccineret mod socialdemokratismen. Og vil leve som frie radikale?

Tankevækkende at de Radikule ikke har overenskomst for deres ansatte, undskyldning det ønsker de ansatte ikke? Nu er de radikale klædt af, de ønsker ikke en stærk fagbevægelse der forhandler overenskomster for deres medarbejdere. Mere liberalt bliver det ikke. Folketingsgruppen er da vældig dygtige til armlængdeprincippet når det gælder deres organisation. Deres tid må ved at være forbi.🤔