Annonce

Lille Lars fra Nyhavn alene i verden

Den tidligere statsministers politisk projekt mangler - trods ansættelsen af en sekretariatschef - stadig opbakning fra ret mange andre politikere end ham selv.
Lars Løkke Rasmussen har fortalt, at det var under optagelsen tidligere på året af realityprogrammet ”Over Atlanten”, at han kom frem til afklaring af, om han stadig skulle være en stemme i dansk politik.

Det spørgsmål havde Lars Løkke Rasmussen gået og tumlet med siden sit farvel til Venstre. Ja, faktisk lige siden den dag i august 2019, hvor den tidligere statsminister udvandrede fra Venstres hovedbestyrelsesmøde i Brejning og efterlod de måbende medlemmer af hovedbestyrelsen uden formand (var Lars Løkke Rasmussen ikke selv gået, frygtede han at blive gået). Han havde været vant til, at telefonen ringede hele tiden. At snakke med alle. Og vide alt, hvad der foregik. Indtil telefonen holdt op med at ringe.

Skulle han nu – i en alder af 56 – sige, at det var det?

Eller var det netop ikke det?

Kun har set tilsvarende i Disney-film

Mens Lars Løkke Rasmussen stod på skibsdækket om natten, og med egne ord, mærkede ”det der uendelige ocean og den der stjernehimmel, jeg kun har set tilsvarende i Disney-film”, traf han beslutningen om at fortsætte i politik. Alene. Langt fra alt og alle.

Hvilket også er tilfældet med Lars Løkke Rasmussen nye netværk, “LLR”, og hans eventuelle plan om at starte et nyt parti.

Taget af politiet

Ganske vist har Lars Løkke Rasmussen netop ansat den tidligere partifælle Jakob Engel-Schmidt som ny sekretariatschef, hvilket af politiske kommentatorer udlæggges som en ”fuckfinger” til Venstre.

Men med al ære og respekt for den tidligere ordfører for iværksætteri og innovations evner, er det alligevel sjældent, at danske politikere har måtte stoppe, fordi de er blevet stoppet af politiet med kokain i blodet (hvilket i 2017 var tilfældet med Jakob Engel-Schmidt). Jakob Engel-Schmidt har de seneste to år arbejdet som public affairs director hos lobbybureauet Rud Pedersen.

Som i Sir Arthur Conan Doyles roman om Baskervilles hund, der ikke gøede om natten, er det tankevækkende, hvor mange af Lars Løkke Rasmussen tidligere partifæller, andre borgerlige stemmer og erhvervsfolk, der netop ikke har meldt sig under hans fane.

Væbnere: Farvel og tak 

Ingen, som i slet ingen, af Lars Løkke Rasmussen mangeårige væbnere i hans mange kampe er kommet ham til undsætning.

Hverken vennen fra tiden i Venstres Ungdom (VU), Lars Christian Lilleholt, som Lars Løkke Rasmussen stoppede hos i Odense, på vejen hjem fra Brejning, eller Troels Lund Poulsen, som støtte til dem, er fulgt med ham.

Og senest kritiserede en anden tidligere tro væbner, Søren Pind, i Påsken, Lars Løkke Rasmussen for kun at ville splitte det borgerlige, genere Venstre - for så blot en dag at forsvinde ud af politik igen. Lars Løkke Rasmussens projekt handler kun om forfængelighed og vreden over at være blevet væltet som formand for Venstre, lød det: 

 Du kan ikke være det bekendt

“Du har haft din tur, du kan ikke være det bekendt.”

Heller ingen af de andre folketingsmedlemmer, der ligesom Lars Løkke Rasmussen har forladt Venstre, er gået med ham. Marcus Knuth og Britt Bager er gået til De Konservative og Inger Støjberg går foreløbig rundt for sig selv (omend hun har fået bofællesskab på Christiansborg med Dansk Folkeparti).

Lars Løkke Rasmussen skulle angiveligt endda mistænke sit tidligere parti for at have lækket oplysninger om hans berømte/berygtede lejlighed i Nyhavn til Ekstra Bladet.

Danmarks 25. rigeste

Erhvervslivet har foreløbig også glimret ved sin støtte, selv om pengene må komme et eller andet sted fra til de helsidesannoncer, som Lars Løkke Rasmussen har indrykket imod regeringens håndtering af coronakrisen, til de ansatte, til hjemmesider, webseminarer, digitale forsamlingshusmøder og alt det andet, som det koster at drive et parti.

Af kendte navne har kun formanden for Novo Nordisk Fonden, Lars Rebien Sørensen, og Niels Aage Kjær, der ejer ventil-koncernen AVK, meldt sig ind i Lars Løkke Rasmussens netværk.

Et mere stabilt politisk flertal

“Det er min opfattelse, at det ville gavne erhvervslivet, privatpersoner og Danmark i al almindelighed, hvis der kunne skabes et mere stabilt politisk flertal på midten i dansk politik,” lød det tilbage i midten af januar fra den 66-årige formand for Danmarks rigeste og mest indflydelsesrige erhvervsdrivende fond og tidligere topchef gennem 16 år i medicinalkoncernen Novo Nordisk.

“Som kunne sikre langsigtede løsninger, som er forudsigelige og baseret på et bredt politisk flertal."

Ligesom Lars Rebien Sørensen forklarer Niels Aage Kjær, der er Danmarks 25. rigeste person og god for 5,4 milliarder kroner, indmeldelsen med ønsket om at “stoppe blokpolitikken og holde yderfløjene uden for indflydelse.”

Mr. 4 pct.

Alt det betyder selvfølgelig ikke, at Lars Løkke Rasmussen ikke vil kunne få succes med et nyt politisk parti, hvis han besluttter sig for det. Selv har Lars Løkke Rasmussen fortalt, at ansættelsen af Jakob Engel-Schmidt skyldes ønsket om at professionalisere rammerne omkring netværket, og så er han et skridt nærmere et parti.

I stillingsopslaget hed det blandt andet, at sekretariatschefen skal kunne "dedikere al sin energi og tid på at tage mødestedet det næste afgørende skridt fra et enkeltmandsinitiativ til et professionelt drevet netværk." 

Spørgsmålet er selvfølgelig, om der er den plads på midten i dansk politik, Lars Løkke Rasmussen ser.

I januar viste en meningsmåling, som YouGov har lavet for B.T., at 20 procent vil overveje at stemme på Lars Løkke Rasmussen og/eller hans parti, og fire procent vil helt sikkert gøre det.

Èn ting er i hvert fald sikker: Svaret ser lille Lars fra Græsted, som han plejede at kalde sig selv inden flytningen til Nyhavn, ud til endnu engang at ville komme frem til alene.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Forhåbentlig indser Lars Løkke snart at han nu er på niveau med Klaus Riskær Pedersen: En inderligt overflødig politiker tynget af en ikke alt for glorværdig fortid.

Lars Løkke er ikke værre end alle andre politikere. Enhver bør vide at det er: NATO, bankerne og Nem ID som hersker over hele verdenen

Lars Løkke er ikke værre end alle andre politikere. Enhver bør vide at det er: NATO, bankerne og Nem ID som hersker over hele verdenen

Ja det er et godt kompagniskab. Løkke, der er blevet fanget i at skrive falsk underskrift, og så Engel-Schmidt, der har været på det kriminelle marked for at anskaffe kokain for derefter at sætte sig bag rattet.

Hvis nu Løkke var så genial, som han selv mener og nogle åbenbart også, som bakker ham op, kun ikke de, som har arbejdet sammen med ham, de vil ikke røre ham med en ildtang. Hvorfor er der ingen i erhvervslivet, som har headhuntet ham, eller i EU eller i de verdenskendte organisationer. Ikke en. Kristian Jensen fik den politiske diplomat post i Udenrigstjenesten. Han har retoriske evner, han formulere sig godt, intet medie har meldt ud om job som redaktør. De ting han har sat i søen er jo fuset ud igen. Og Pind har jo ret når han siger, skal det borgerlige DK samles med appel til midten og S, så er det IKKE Løkke som er manden. Hvorfor kan han ikke forstå alt har sin tid, og hans i Politik er slut. Han kan lave sin tænketank LLR, men det rokker jo ikke noget, og gør jo ikke det han vil. SES,HØRES, MÆRKES. Der er intet publikum for alvor.

Lars Løkke har ansat en narkoman som sekretariatschef. Han var tidligere sparringspartner i medierne, sammen med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Når vi nærmer os valget, vil en hel flok Venstre-folk stå på nakken af hinanden for at stille op på Løkkes liste. Der vil være 10 - 12 Venstre-folk, der er ret sikre på ikke at blive genvalgt, og de bliver pludselig helt enige med Løkke og hans ideer.

LLR - levebrødspolitiker!!!

Levebrødspolitiker eller levebrødsvirolog eller levebrødsfolkeskolelærer. En øre-, næse-, halsspecialist på 67 år var den populæreste og dygtigste i en bestemt region. Alle forældre ønskede vedkommende, når deres barn skulle have fjernet polypper eller mandler. Ry, rygte, renomme var afgørende for specialistens image. Mund til mund metoden var afgørende. Som forældre blev vi ikke skuffede. Specialisten var til rådighed hele weekenden. Ovenpå ugentlige torsdag/fredag operationer. Lykkelige forældre! Ængstelige forældre! Anbefalingerne blev videregivet!

Spørgsmålet er om Lars Løkke Rasmussen har det samme omdømme og den samme anseelse hos Venstres vælgere og evt. hos andre der tidligere stemte på Lille Lars.

Poul Schlüters popularitet steg pludseligt voldsomt og manden sluttede sin glorværdige karriere med “ikke at have fejet noget ind under gulvtæppet”.

Lars Løkkes popularitet faldt pludseligt voldsomt og manden sluttede sin glorværdige karriere med at feje Christian Jensen og Inger Støjberg under bussen.

Politik er en svær disciplin. Virologi er formodentlig endnu sværere. Specialist i øre-, næse-, halssygdomme har jeg ingen forudsætning at udtale mig om! Viden, håndværk og nærvær er formodentlig vigtigt. Og tillid. Selv små børn fornemmer det! Og sådan er det også med folkeskolelærer. Tillid er det vigtigste!

Tillid til Lars Løkke Rasmussen!

I en pandemi?
Under en halsoperation?
Som lærer og mentor for indvandrerdrenge?

Som tungen på vægtskålen for en kommende statsminister?

Med vælgere ved man aldrig!
Hvad er på spil for den enkelte?
Selv sofavælgere rejser sig ind imellem fra divaneseren!

Lars er en gambler! Nogle ser kun gambling som deres redning! Det gælder også for vælgere!

I Danmark elsker vi eventyret om den grimme ælling.
Identifikation er ikke ligegyldigt for vælgere. Coronaen har skabt mange tabere!

Det er en morsom artikel, da I jo absolut intet ved! I påstår “inden er gået med”, men I er vel ikke så politiske tåber at I tror folk, der går med ham, melder det ud før det lanceres? Og hvad erhvervsfolk angår er netværket jo enormt og et nyt erhvervspolitisk netværk godt fyldt. Jeg er selv med. I laver gætterier og er da nærmest latterligt morsomme i analysen.

Ja, vi laver gætterier, og jeg gætter på at du har valgt den forkerte hest. Bedre held næste gang.

Løkke-netværket og det evt. kommende 'nye' parti lugter fælt af en Højgaard-Kreds v. 2.0

Annonce