Frisør sammenligner lockdown med jødeforfølgelserne under 2. verdenskrig

”Historieløst og respektløst at sammenligne jødeforfølgelserne med S-regeringens tiltag under en påført sundhedskrise,” mener kandidat til S-borgerrepræsentationen, Lea Friedberg
Frisør med salon i Nyhavn, sundhedsekspert og kostvejleder Sarchar Leone, der er med i en nu nedlagt Facebook-gruppe af lockdown-modstandere, sammenligner S-regeringens nedlukning af Danmark med nazisternes jødeforfølgelser under 2. verdenskrig.

I et video-opslag på Facebook spørger Sarchar Leone, om seerne kan huske “sidste gang folk ikke måtte drive forretning”:

“Mindes I sidste gang, folk ikke måtte drive forretning? Da fik man (Jøderne i Tyskland, red.) en gul Davidsstjerne på armen. Den (Davidsstjernen, red.) har jeg lavet i et badges med et mundbind i.”

Screenshoot af Sarchard Leones Facebook-video, hvor hun sammenligner regeringens lockdown med jødeforfølgelserne under 2. Verdenskrig. Videoen findes på Sarchard Leones Facebook-væg.

 

Sammenligningen har oprørt mange, heriblandt projektleder ved Nyt Europa og S-kandidat til den københavnske Borgerrepræsentation ved kommunalvalget senere på året, Lea Friedberg.

I et opslag på Facebook skriver hun, at sammenligningen gør hende vred:

“Sarchar Leone, frisøren som hele pressen citerer i historien om de selvstændige, der bryder med Corona-reglerne, sammenligner uden at blinke corona-lockdown med nazitysklands jagt på jøder,” skriver hun i et opslag på Facebook og fortsætter:

sammenligner uden at blinke corona-lockdown med nazitysklands jagt på jøder,

“Om Sarchar selv er jøde eller ej, så er det så historieløst og respektløst at sammenligne Shoah (Holocaust, red.) og den systematiske udryddelse af jøder og andre befolkningsgrupper udført af et racistisk styre, med de tiltag som Regeringen har følt sig nødtvungne til at iværksætte for at passe på folk i en global sundhedskrise,” skriver Lea Friedberg.

Friedberg noterer, at Sarchar i opslag og interview med blandt andet Ekstra Bladet henviser til "The Great Reset", en konspirationsteori om, at verdens regeringer har orkesteret en sundshedskrise for at kontrollere økonomien.

Medie-svigt

På den baggrund spørger Friedberg de medier, der har interviewet Sarchar:

“Men helt ærligt medier - synes I selv, at det er fjong at gøre hende her til talsperson og lægge spalteplads til en konspirationsteoretiker, der sammenligner lockdown med holocaust? Kan der som minimum ikke blive stillet nogle kritiske spørgsmål til dén sammenligning?”

Lea Friedberg mener, at Sarchar er “langt ude”, men også, at medierne svigter:

Sarchar er langt ude, ja. Men medierne svigter også deres ansvar her

“Vi har ikke brug for at sprede konspirationsteorier og smagløse sammenligninger, vi har brug for saglig debat. Sarchar er langt ude, ja. Men medierne svigter også deres ansvar her.”

placeholder

 

“Jeg ville rive mig i håret”

Lea Friedberg forstår godt, at frisører og andre selvstændige har det hårdt under nedlukningen:

“Selvfølgelig har de det hårdt. Jeg forstår godt den frustration, man kan sidde med som selvstændig. Men vi skal have en åben dialog om, hvordan vi kommer igennem den her krise. Vi må alle sammen gå på kompromis for at redde liv, redde vores sundhedsvæsen og vores økonomi,” siger Lea Friedberg til Netavisen Pio.

Men Friedberg mener, at Sarchars sammenligninger ødelægger debatten:

“Men at sidestille nedlukningen og det den betyder for selvstændige med hvad der overgik jøderne under 2. verdenskrig, det er jo netop den slags ting, der gør at proportionerne forsvinder i debatten.”

“Jeg vil gerne kritisere medierne for, at Sarchar får lov at sammenligne sig selv med dem, der beskyttede jøderne under 2. verdenskrig. Det er en udvanding af historien. Det er en respektløs og smagløs sammenligning.”

Jeg kunne ikke forestille mig en dårligere repræsentant for de selvstændige

“Hvis jeg var selvstændig, så ville jeg rive mig i håret i frustration over, at det er sådan en, som Sarchar, der fuldstændig ufaktuelt, fuldstændig unuanceret fremstiller deres sag. Jeg kunne ikke forestille mig en dårligere repræsentant for de selvstændige,” mener Lea Friedberg.

Lea Friedberg, projektleder ved Nyt Europa, S-kandidat til kommunalvalget i København

Sarchar Leone: “Nu er jeg selv jøde”

Sarchar Leone, du får kritik for at være historieløs og respektløs, når du sammenligner regerings lockdown med den forfølgelse jøderne blev udsat for under 2. verdenskrig:

“Nu er jeg selv jøde. Jeg stiller det ikke sådan op for at genere nogen overhovedet. Det er for at gøre opmærksom på, at der er selvstændige som drukner. Det er meget tydeligt at se, at regeringen gerne vil ødelægge vores forretning. Og sidst sådan noget foregik var under 2. verdenskrig,” siger Sarchar Leone til Netavisen Pio.

Hun mener, at det kan være nemt nok at sidde med fast løn eller modtage penge fra det offentlige:

Det er nemt nok og sidde med overførselsindkomst eller fast løn og blive sure på os

“Det er nemt nok og sidde med overførselsindkomst eller fast løn og blive sure på os, men det her er bare facts, når selv holocaust-overlevere sidder og siger, at den her nedlukning minder dem om, da de var små børn, og at det minder dem om 2. verdenskrig.”

“Os, der ikke sidder med en fast løn, vi føler det som en direkte krig. Jeg må ikke arbejde, jeg kan ikke modtage nogen støtte fra staten. Ikke at jeg vil have nogen penge fra staten, jeg vil bare gerne have lov til at drive min egen forretning i fred og ro.”

“Når jeg tager ud til folk, så sidder der mellem fire og ti mennesker, der gerne vil klippes. Men når jeg klipper her, sidder der en person ad gangen. Så det er langt mere sikkert her i forretningen. Også mærkeligt, at jeg gerne må genoptræne folk, men jeg må ikke klippe folk,” siger Sarchar Leone.

Så det er langt mere sikkert her i forretningen

Hun understreger, at hun har gået ti år på den jødiske skole i København, Carolineskolen, “hvor jeg selvfølgelig lærte om holocaust”, og har nære venner, som er holocaust survivors.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja det er træls for mange, og vi savner vores frisør, ser grumme ud i håret p.t. Men derfra og så til at overhovedet få den tanke at sammenligne det med jødeforfølgelse under anden verdenskrig er helt ude i hampen, konen aner jo ikke hvad hun taler om.
Og lige nu sker ting jo ikke for at genere dig eller mig, men for at få en katastrofe som i Portugal undgået. Det lysner, og snart får alle dobbelt travlt, helt normalt bliver det ikke, men mindre kan også gøre det, så hold ud lidt endnu.

Kære damefrisør mon ikke du sov i historie timerne da du gik i skole.
Det er da helt ude i hampen at sammenligne nasisternes forfølgerser af jøderne i 2 verdenskrig med ned lukning af din forretning.
Man må græmmes at nogle af vores forkælede unge i Danmark med alle de goder som de tager for en selvfølge herunder din gratis uddannelse betalt af det danske samfund.
Du bure skamme dig at komme med sammenligninger af værste slags.

M V H Per Blicher

Jeg sov netop ikke i historie timen . Men det gør du tydeligvis i dag. Jeg har haft flere Holocaust overlever som har undervist mig i flere år hvor jeg fik rene top karakter. At Regeringer verden over bruger frygt til manipulation af folket er mig en gåde at du ikke kan se. Jeg blev undervist for at undgå at det samme skulle ske. Det hat været så tydeligt at de nu må tag astacenikas VACCINES ud fordi folk får blodpropper . Der er og bliver et experiment på vores kroppe. Vågn op. Der er ikke flere døde i 2020 end i 16-17-18-19 med tiden vil du se det .

Jeg sov netop ikke i historie timen . Men det gør du tydeligvis i dag. Jeg har haft flere Holocaust overlever som har undervist mig i flere år hvor jeg fik rene top karakter. At Regeringer verden over bruger frygt til manipulation af folket er mig en gåde at du ikke kan se. Jeg blev undervist for at undgå at det samme skulle ske. Det hat været så tydeligt at de nu må tag astacenikas VACCINES ud fordi folk får blodpropper . Der er og bliver et experiment på vores kroppe. Vågn op. Der er ikke flere døde i 2020 end i 16-17-18-19 med tiden vil du se det .

Det burde være strafbart at sammenligne nuværende lockdown med jødeforfølgelse
Gerda

Hitler mente også det skulle være strafbart hvis man mente noget andet end ham og hans parti... Flot Gerda

Flot Munir
Hitler var en brutal diktator...
Danmark har love og regler vedtaget i Folketinget...

Flot Bjarne, Hitler blev også demokratisk valgt!
Fascist Mette er ikke bedre!

Ganske vist er medierne i vid udstrækning med til at skabe splittelse og frustration, det synes som om; at bare det rettes mod vores regering, er alle udtalelser værd at bringe frem i offentligheden.
Den her er så et masterpiece i forvrængning af fakta, i vores naboland Tyskland tror jeg endda at det er strafbart. Med en uhyre dårlig smag i munden må jeg fastholde retten til at ytre sig, men en anelse omtanke må være på plads, både ved den der ytrer sig og ved de som viderebringer de utrolige påstande.

Det er godt at samfundet er lukket ned. Ud fra et sundhedsmæssigt forsigtighedsprincip. Det er knap så godt for selvstændinge og lønmodtagere, der er truet på deres levebrød. Det er godt at den unge firsør udtaler sig. Det er ikke himmelråbende begavet - snarere tværtimod.

Hendes udtalelser afslører at hun er smuttet gennem vort grundskolesystem uden at forstå meget om årsager og sammenhænge.

Det er heldigt, at hun kan klippe hår. Det talent får hun brug for, når tiden er inde til at det atter er sikkert at lukke mere op.

Hvor er det trist, at hun ytrer sig på den måde, som hnun gør - uden at forstå, at det er usammenlignelige størrelser. Det ene medførte drab på flere end syv mill. jøder plus et utal af politiske modtstandere, handicapede osv.osv. Det andet har medført, at vi for en stund er nødt til at blive hjemme mest muligt og omgås færrest muligt.
Det vil være gavnligt, at den unge frisør måske overvejede at tage et eller flere aftenskolekurser i almen forståelse af sammenhænge og argumentationsformer.

Det er helt klart, at hun kan håndtere en saks - nu skal hun blot lære den anden del også.

God fornøjelse.

De kræftsyge mener det er godt du er på offentlig forsørgelse, dine udtalelser afslører at du er smuttet gennem vort grundskolesystem uden at forstå meget om årsager og sammenhænge!

Frisøsen har dømt sig selv, det burde ikke være noget, som hverken medier eller politikere hidser sig op over. At de kommercielle medier hidser sig op skyldes selvfølgelig, at de jagter klik, og crazy har solgt aviser. Men der er jo ingen, der tror på, hvad de kommercielle aviser skriver alligevel, alle fornuftige mennesker søger deres informationer på websites, som åbent erklærer, hvilken bias, de har. Som fx piopio.dk, som har en tydelig og erklæret socialdemokratisk bias, og som derfor er troværdig, når man ønsker at vide, hvad socialdemokrater mener om verdenssituationen. Det er lidt mere trist at en politiker gider hidse sig op over tåbelighederne, den eneste effekt, det får, er Streisand-effekten: En masse mennesker som mig, som var lykkeligt uvidende om frisøsens idioti, sidder nu og krummer tæer over, for det første, at Leone er så dum at kaste Hitler-kortet, og for det andet, at denne ligegyldighed overhovedet omtales i det ellers så respektable socialdemokratiske hof-organ. Men okay, jeg fik mig da et billigt grin.

Ja med dine holdninger og konspirationsteorier må du hellere holde dig til piopio!

Du lyder ikke som den skarpeste kniv i skuffen!

J.P.N.
Det er måske derfor du befinder dig godt her på " sitet ". Du "skarpe Kniv ".

Befinder jeg mig godt her?

Hun er bare så DUM, at en kommentar er overflødig.

Ja Mette Frederiksen er for DUM!

Jens Peder Nielsen, igen har du ikke fulgt med på en sådan måde,
at du kan deltage i en debat, der menes frisøren dummernik.
Jeg tror ikke at Mette Frederiksen kan fastholde sin position,
med så stort et vælgertække hvis hun var dum, jeg tror du er ude
på at tale hendes vælgertække ned, men jeg kan tage fejl, det er
sket før da jeg troede på Lars Løkke og Kristian Thulesen Dahl
nu kan jeg se hvor galt det er gået, Lars er udenfor indflydelse,
og Thulesen Dahl løber snart tør for vælgertilslutning.
Trist Trist, men de er ikke helt uden skyld, man må ikke bedrage
vælgerne, de opdager det, og så er det at de skifter over til Mette.

Ja du virker naiv og uintelligent!

Er der ikke nogen som ejer en robåd, så kan frisøren selv
ro sin båd til Sverige, der er ingen fare for at hun bliver
angrebet. Hvorfor er hun ikke meldt ind i en A-kasse,
så havde hun da fået så hun kunne holde sulten fra døren.
Og hvis hun havde meldt sig ind i en privat lønforsikring,
kunne hun få måske op til 30000 om måneden. Det er da ikke
ulovlig at tegne forsikring hun har sikkert sin cykel forsikret,
men ikke sin private økonomi. Det er hendes eget valg at sikre sig,
det må vi andre også gøre.

Arne hvor tegner man en forsikring så man kan få erstatning hvis regeringen lukker ens virksomhed ned?
For et år siden var der en garanti i grundloven!

Hold da op hvor er du dum at høre på, en klassisk Metteist!

Man kunne for eksempel forsøge sig med, at være medlem af en
A-kasse for selvstændige erhvervsdrivende, det synes jeg ikke
lyder helt åndsvag, man kunne også træffe det valg, at lave en
lønforsikring i et forsikringsselskab, som træder til ved at
man mister indtægten på grund af at staten har lukket en levevej.
Jeg håber ikke at du lider af et eller andet, så må du da søge hjælp.
ASE har over 150000 medlemmer, som er selvstændige erhvervsdrivende,
det må da være en grund til, at disse over 150000 har meldt sig ind i en
A-KASSE. Tror du de lider af et eller andet disse 150000.
Eller kan vi fastslå at du intet har forstået, sig mig helt ærlig,
gik du i skole hverdag, eller har du blot ikke fulgt med i timerne.
Det som jeg skriver her kan du da læse alle steder, i store reklamer.
ASE A-KASSE FOR SELVSTÆNDIGE ERHVERVSDRIVENDE, det er blot 1 eksempel.

Du mener simpelthen at de skal lukke deres virksomhed?
Og fagbevægelse???
De er vist ikke en del af staten!
Du skulle prøve at sætte dig ind i tingene klovn!

Det var dog en modbydelig kommentar ... trist at have behov for at skrive den slags negative kommentare. Hvis du vil virke intelligent i en debattråd, hvor andre skal tage dig alvorligt. Vil jeg på det kraftigste opfordre dig til at ytre din holdning uden den unødvendige nedladende metode du gør brug af her. Du virker ærligt talt som en bitter person, der får det bedre ved at hælde galde ud på andres bekostning. Det er da sørgeligt. Du burde holde inde, hvis du ikke har pænere måder at ytre dig på. Trist at have så lidt at give sig til at det føles rart at grifle grumme ord på nettet til andre. For det virker sådan, som og du hygger dig med sarkastisk mudderkastning. Du burde finde på noget andet mere positivt i livet at beskæftige dig med, der vil give dig glæde og overskud og som forhåbentlig smitter bedre af på dine omgivelser end det skidt du hælder ud her...En ærgerlig tone der finder sted her på tråden synes jeg...blot fordi du ik er enig kunne du og andre måske godt vælge at ytre dig på en mere ordentlig og respektfuld måde....så held og lykke fremover med at navigere omkring til dig.

- og til dig Sarchar vi er mange der ved du besidder mange andre fantastiske evner udover osse at kunne klippe. Heldigvis er du i besiddelse af smukke mennesklige egenskaber mange kunne lære en masse af.

Elsker dig Camilla ❤

Det værste er at de Socialdemokratiske vælgere lyder som nazister i deres forsvar af den store leder!

Skræmmende at et veluddannet folk som de danske kan være så hjernevasket!

J.P.N.
Det er godt nok mange som er hjernevasket, efter din mening, ca 35 % af danmarks befolkning. Det kunne jo være det var dig der tog fejl. Din SKIDERIK.

Du tror simpelthen at 65 procent af vælgerne tager fejl;-)
Eller tror du din store leder er gud?
Brug hovedet klovn!

Jens Peder. Prøv at læse de øvrige kommentarer her på siden. Man kan være uenig, og man kan diskutere, men alle holder et pænt sprog. Det er kun dig der ikke kan finde ud af at tale pænt. Du lyder mere som en gadedreng fra stenbroen. Du er ikke en ret god reklame for de borgerlige. Det er så også det eneste positive jeg kan sige om dig.

Jens Kamp - 20 februar, 2021 - 12:37 - #9176
J.P.N er Nacissist, og de ser kun sig selv og skriver kun om sig selv

Hans Jensen tag dig sammen;-)

Ville det være rimeligt at foreslå, at Sarchar blev sat i koncentrationslejr, hvis hun fastholder sin sammenligning???

Jens Peder Nielsen.
Og fagbevægelse???
Jeg kan ikke tyde disse 3 spørgsmålstegn.
Men hvis du mener at A-kasserne, er en del af fagbevægelsen
tager du fejl IGEN.
A - Kasserne er statens forsikring til de lønmodtagere som ønsker
en forsikring mod ledighed, det er staten som opsætter vilkår for,
hvor lang tid man kan modtage ydelserne, hvor høj ydelserne skal være,
du skal have været medlem af en A-kasse i 52 uger for at du er
berettiget til at kunne modtage dagpenge, og du kan kun modtage
DAGPENGE I 24 MÅNEDER, det som fagbevægelsen gør er, at de kan ansøge
staten om at måtte oprette og administrerer en A - kasse for staten,
for den del af deres medlemmer som betaler A-kasse bidrag.
Så hedder det en stats anerkendt A-kasse.
Men reglerne for alle A-kasser er bestemt af den til en hver tid siddende
beskæftigelses minister. Men jeg kan slet ikke forstå dine spørgsmålstegn.
Men fagbevægelsen har intet med A-kasserne at gøre, udover at administrere dem.

J.P.N er Nacissist, og de ser kun sig selv og skriver kun om sig selv

Jens jeg er sgu ikke socialdemokrat!
Du virker derimod psykis!k us

Det kan godt være at hun er jøde, men jøder kan også miste proportionssansen. - Jøde eller ej, det er en hån mod ofrene for Shoah.

Annonce