Annonce

Meningsmåling: Vælgerne vender tommelfingeren nedad overfor Ellemann

"Jeg tror desværre ikke længere på, at han bliver statsminister," lød det fra Inger Støjberg, da hun meldte sig ud af Venstre. En ny meningsmåling afslører, at vælgerne heller ikke længere tror på det.
Venstres svigtende tilslutning i meningsmålingerne kommer nu også til udtryk i vælgernes syn på partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen.

En ny meningsmåling, som Epinion har foretaget for DR og Altinget, afslører nemlig, at kun ni procent af vælgerne foretrækker Jakob Ellemann-Jensen som statsminister efter det næste folketingsvalg. Tilbage i september 2019, efter at Jakob Ellemann-Jensen netop var blevet valgt som formand for Venstre på et ekstraordinært landsmødet, var tallet 31 procent.

Til sammenligning ser 44 procent gerne, at Mette Frederiksen (S) fortsætter som statsminister.

I meningsmålingen får Venstre 10,4 procent af stemmerne, hvilket er det laveste, som meningsmålingsinstituttet nogensinde har opgjort partiet til.

Magtforholdet ændret mellem V og K

Til gengæld fortsætter De Konservative fremgangen og ville få 15,5 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Venstre fik 23,4 procent af stemmerne ved folketingsvalget i 2019, mens De Konservative fik 6,6 procent.

Senest, De Konservative var større end Venstre ved et folketingsvalg, var i 1990, hvor partiet fik 16 procent af stemmerne mod regeringspartnerens 15,8 procent.

Dengang hed De Konservatives formand, Poul Schlüter, mens han i dag hedder Søren Pape Poulsen, som - foreløbig - afviser enhver snak om at være blå bloks statsministerkandidat.

Hvilket meningsmålingen heller ikke sender noget entydigt signal om, at Søren Pape Poulsen faktisk også er.

12 procent foretrækker den konservative formand som statsminister, men forskellen mellem de to formænd i blå blok er dog ikke statistisk signifikant.

Pape udfordrer Mette F.

Vælgerne er også blevet spurgt til, om de er positivt eller negativt stemt over de forskellige partiledere, og her slår Søren Pape Poulsens popularitet – eller likability - igennem.

Hele 56 procent svarer, at de er positivt stemt over for Søren Pape Poulsen, mens 58 procent siger det samme om Mette Frederiksen.

For Jakob Ellemann-Jensen gælder det, at det er hver fjerde vælger - 25 procent - der har samme syn på V-formanden. 58 procent svarer, at de er negativt stemt.

Det store dyr

Venstres vælgerkrise tog for alvor fart i årets første måned, hvor den tidligere formand og statsminister Lars Løkke Rasmussen vendte partiet ryggen, og krisen mellem Jakob Ellemann-Jensen og hans nu tidligere næstformand Inger Støjberg blussede op. Siden har Inger Støjberg forladt partiet, og efterfølgende har Britt Bager også smækket med døren.

Inger Støjberg meldte sig ud af Venstre med netop følgende afskedssalut: 

"Jeg tror desværre ikke længere på, at han (Jakob Ellemann-Jensen, red.) bliver statsminister."

placeholder

Selv har Jakob Ellemann-Jensen malende beskrevet magtforholdet i blå blok med en analogi til de afrikanske vidder, hvor Venstre er "det store dyr på savannen."

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De danske dyreparker er åbnet op, hvis du ellers har et coronapas til savannen. Som forældre kan man gå rundt og sætte politikernavne på savannens store dyr. Hvad de forskellige forældre vælger til næsehornet, giraffen, flodhesten, elefanten eller løven, bliver interessant at læse til den næste meningsmåling.

Som barn satte vi børn vores mostres navne på de forskellige malkekøer. Forskningen siger nu at de prutter for meget og må trækkes ud af stalden til aflivning til glæde for klimaet. Hvis man skal tro de rød/grønne partier.

Imidlertid brøler løven at det kommer ikke til at ske på hans vagt. Giraffen vises endelig frem. Næsehornet stikker sin næse frem. Flodhesten forsvarer sit grønne græs. Der er ingen grund til at gå over åen efter vand, selv om gnuerne altid tror at græsset er grønnere på den anden side åen. Kun elefanten bevarer roen og svaler sig i fadøl.

Det politiske forår er over os. Og for sidste gang lukkes de konventionelle køer på græs.

Hvad gazellen i dansk politik spiller ud med 1. maj bliver måske panfløjtens endeligt! Kådheden og dyrenes boltren på savannen er ikonisk. Før boltpistolernes drøn bliver venstrefløjens symbolpolitik hen over savannen. Et enkelt pip fra de radikale høres fra baobabtræet:”Klima er klima og klima skal holdes!” Gribben venter på sit bytte. Der er altid stemmer i midten af dansk savanne-politik.

Sommeren er for alvor over os. Politiske rævekager kan bages direkte i solen eller i skyggen.

Tænk hvem der havde et coronapas!

Oversættelse til dansk med mening, og som er til at forstå, ønskes!!!!

Har skrevet det i 2 år , der bliver aldrig en Ellemann , der bliver statsminister . Gud ske lov . 🇩🇰👊

En meningsmåling skal lige omsættes til mandater før man kan feste hos de Konservative.. Og den strategiske brøler Venstre begik var ikke valget af Elleman, men fravalget af LLR. LLRs politiske kalkule - at blå blok er for fragmenteret til reelt at kunne udfordre Soc.Dem. var sådan set rigtig, DF kan ikke samarbejde med LA (der dog nok næppe kommer i folketinget efter næste valg, så det løser det problem), NB vil ikke samarbejde med DF da de slås om præcis samme rabiate vælgergruppering, De konservative - på trods af fremgangen - havde kun Mai Mercado som egentlig politisk profil der havde folkelig appel i sidste regering. Summa Summarum: Venstre havde kun et valg - at stemme maksimere, hvilket må siges at være lykkedes, kun for at partiet lynhurtigt efter et fremragende partipolitisk valg, at skyde sig selv i foden og yderligere forkrøble resterne af det bombekrater der er blå blok. Med tanke på de mange, mange møgsager der har hæftet sig til både regeringen (mink, syriske flygtninge børn) og rød blok (alternatives nedsmeltning, de radikales sex-chikanerier, dog mest mod hinanden for at iværksætte en paladsrevolution) så er det simpelthen et under at blå blok har været så impotente i udnyttelsen af skandalerne og det er vel egentlig den impotens meningsmålingerne afspejler.

Jakob Ellemann-Jensen er 'dead man walking'.