Mange-milliardær står bag Nemlig.com

Anders Holch Povlsen ser med stor alvor på kritikken af Nemlig.com: Betegner forhandlinger med 3F som konstruktive
Hovedejeren af Nemlig.com er Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, og han er bekymret over den mediestorm, som online-supermarkedet befinder sig i netop nu.

I et skriftligt svar til Politiken, erklærer Holck Povlsen således, at han er tilfreds med, at der nu er indledt forhandlinger med fagforbundet 3F og erhvervsorganisationen Dansk Erhverv for at få løst konflikten.

ser på kritikken med stor alvor

"Jeg følger naturligvis udviklingen i Nemlig.com og ser på kritikken med stor alvor," skriver Anders Holch Povlsen og fortsætter:

"Vi kan ikke være tjent med at nogle, og særligt ikke vores kunder, tror, at der er noget forkert i Nemlig.com. Alle medarbejderes trivsel og motivation er helt afgørende, og virksomhedens ånd og værdigrundlag er bevis herfor."

Holch Povlsen om mandagens møde med 3F: "Konstrutivt"

Anders Holck Povlsen understreger, at han tager samarbejdet med fagbevægelsen alvorligt:

Jeg kender virksomheden som en ordentlig og redelig virksomhed

"Jeg kender virksomheden som en ordentlig og redelig virksomhed, som tager sit ansvar alvorligt, inklusiv det samarbejde Nemlig.com har haft med fagbevægelsen igennem de sidste 15 år," skriver Anders Holch Povlsen.

Han betegner over for Ekstra Bladet - akkurat som 3F gruppeformand Jan Villadsen - mandagens forhandlinger mellem 3F og Nemlig.com/Dansk Erhverv som konstruktive:

"Samtidig noterer jeg mig derfor med tilfredshed, at 3F, Dansk Erhverv og nemlig.com mandag har holdt et konstruktivt møde, hvor der er aftalt en møderække for at drøfte og afklare den rejste kritik."

Danmarks rigeste

I sidste uge blev Anders Holch Povlsen - endnu engang - kåret som Danmarks rigeste mand. Det amerikanske tidsskrift Forbes vurderer ham til at være god for 82,5 milliarder kroner.

Det amerikanske tidsskrift Forbes vurderer ham til at være god for 82,5 milliarder kroner

Holch Povlsen ejer ifølge cvr-registeret 67,45 procent af Nemlig.com. Andre 28,91 procent af virksomheden ejes af Nemlig.com's stifter, Stefan Plenge.

Plenge solgte tilbage i 2014 størstedelen af Nemlig.com til Bestseller-milliardæren Anders Holch Poulsen for 100 millioner kroner. Drypvis har Anders Holch Povlsen opkøbt yderlige andele af Nemlig.com.

Lørdag kunne Politiken afsløre, at Nemlig.com’s lagerarbejdere har mellem 9 og 14 sekunder til at hente og pakke hver vare – og at virksomheden overvåger og fyrer de ansatte, der ikke arbejder hurtigt nok.

Tidspresset betyder ifølge en lang række nuværende og tidligere ansatte, at de løber, mens de pakker kundernes ordrer og dropper toiletbesøg for at spare tid.

Corona-grådig

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen kom selv i modvind under coronakrisens første måned.

Bestseller valgte prompte at fyre 750 medarbejdere i Danmark

Bestseller valgte prompte at fyre 750 medarbejdere i Danmark, frem for at vente på muligheden for sende dem hjem med lønkompensation. Siden afviste Bestseller også at betale husleje for koncernens tøjbutikker.

Bestseller sendte således marts sidste år blot et brev til udlejerne om, at tøj-koncernen først vil genoptage huslejebetalingen, når corona-krisen engang er overstået.

Bestseller omsatte i seneste regnskab for 26 mia. kr. og tjente 2,8 mia. kr. før skat.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg følger naturligvis udviklingen i Nemlig.com og ser på kritikken med stor alvor," skriver Anders Holch Povlsen og fortsætter:
"Vi kan ikke være tjent med at nogle, og særligt ikke vores kunder, tror, at der er noget forkert i Nemlig.com. Alle medarbejderes trivsel og motivation er helt afgørende, og virksomhedens ånd og værdigrundlag er bevis herfor."

Alligevel gælder der i selskabet, at:

"Lørdag kunne Politiken afsløre, at Nemlig.com’s lagermedarbejdere har mellem 9 og 14 sekunder til at hente og pakke hver vare – og at virksomheden overvåger og fyrer de ansatte, der ikke arbejder hurtigt nok."

Aner bestyrelsesformanden ikke hvad der foregår i selskabet, eller er vi ude i vindsteg og luftfrikadelle washing af en usædvanlig grov praksis med at udnytte importeret arbejdskraft i en lomme af tyrranisering og udlevet social dumping under løbende trusler om fyring.

Det er jo altid god politik, at sige undskyld og vaske hænder, samt love bod og bedring, når man bliver afsløret.

Er du imod den danske model hvor det er let at hyre og fyre?
Selvfølgelig skal udulige medarbejder have en fyreseddel, hvad havde du forventet?
Og nemlig har overenskomst med 3F, mener du at det er social dumping?
Nogen gange skulle man tro at netavisen Pio kun er for idioter som aldrig har været på det danske arbejdsmarked!

Jens Peter Nielsen, alias komiske Thomas FUP, at netavisen Pio kun er for idioter er vel alene årsagen til at du læser den.

Det ser ganske vist ud til at være Stefan Plenge (stifter og mindretalsaktionær), der styrer forretningen i det daglige, men Anders Holch Povlsen har som flertalsaktionær magten til at ændre tingene, og når han nu har meldt sig på banen med sine kommentarer, vil han naturligvis herefter personligt blive målt på, om og hvordan han så bruger denne magt.

Løser hvilke problemer?
Tænker du på 3Fs mafiametoder?

Jens Peter Nielsen, alias komiske Thomas FUP, bortset fra dig, ønsker de fleste vel ordnede løn- og arbejdsforhold på den arbejdsplads, hvor de er ansat.

Anders Holch Povlsen kender jeg ikke personligt, men jeg tror på, at han træder i karakter med hensyn til omtalte firma. Jeg har altid opfattet ham som en ordentlig og sober dansker. Jeg håber du beviser det med dette firmas uhyrlige medarbejder behandling.

Helt igennem usympatisk adfærd. Sådan ligesom de gamle konger og fyrster. Undersåtterne skulle springe rundt. Finde sig i alt og kun have et minimum i løn og risikere at være sparket ud fra den ene dag til den anden. Hvem har gjort det muligt for ham at tjene 85 milliarder?hvad med at behandle folk med respekt for deres arbejde.

Helt igennem usympatisk adfærd. Sådan ligesom de gamle konger og fyrster. Undersåtterne skulle springe rundt. Finde sig i alt og kun have et minimum i løn og risikere at være sparket ud fra den ene dag til den anden. Hvem har gjort det muligt for ham at tjene 85 milliarder?hvad med at behandle folk med respekt for deres arbejde.

Vælger i et samarbejde med 3F, mister i tons vis af kunder. 3F er vannabe Gangster/Mafia som vælter stilaser, sabotere virksomheder og opfører sig som små børn hvis ikke de får deres vilje
NEJ TAK TIL 3F

Ja TAK til 3F, en af meget få fagforeninger, der med stolejdsmarkedet i thed kan kalde sig fagforening. Her tør der kæmpes for medlemmernes rettigheder. Jeg forlod arbejdsmarkedet i 2001. Tak for den fyring! For på dette tidspunkt var blå-blok-holdningerne ved at slå igennem på arbejdspladserne. Egoismen overtog solidariteten. Særgeligt, sørgeligt.

Bent Jensen - 24 april, 2021 - 12:02 -
Ja TAK til 3F, en af meget få fagforeninger, der med stolthed
kan kalde sig fagforening. Her tør der kæmpes for medlemmernes rettigheder. Jeg forlod arbejdsmarkedet i 2001. Tak for den fyring! For på dette tidspunkt var blå-blok-holdningerne ved at slå igennem på arbejdspladserne. Egoismen overtog solidariteten. Sørgeligt, sørgeligt.

Rigtig godt gået, med den stædighed Politiken har vist Men jeg tænker på,at 3F har været aktiv i 15år med overenskomster, Tillidsfolk samarbejdsudvalg,det har sikkert været hård!Så var det godt Politiken gav en hjælpende hånd.Måske lidt ironisk.som de gamle filosoffer.

Annonce