Annonce

Frank Jensen bliver selvstændig og Danmark næsten halvvejs med klimamål

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Så er det blevet mandag og tid til en lille håndfuld af døgnets vigtigste og mest interessante nyheder med særligt fokus på dansk politik. Et nyhedsoverblik, som vi her på Netavisen Pio kalder Aktuelt.

I dag bl.a. med nyt om omstridt udrejsecenter, en god klimanyhed og uddannelsesfolk, der er utilfredse med regeringens udlændingepolitik.

Tak fordi du læser med.


Regering forventer nyt udrejsecenter inden sommerferien

Naboerne til udrejsecenteret Kærshovedgaard i Midtjylland er fortørnede over at beboerne skaber utryghed i området. Det fortæller TV2, der bl.a. kan vise billeder af beboerne, der flygter ud gennem et hul i hegnet.

Løsningen på problemet lyder ifølge regeringen et nyt udrejsecenter.

Udlændingeordfører Rasmus Stoklund (S) vil dog ikke løfte sløret for, hvor det nye udrejsecenter skal ligge. Men han fortæller, at regeringen forventer at præsentere en ny løsning inden sommerferien.

I mellemtiden satser regeringen ifølge udlændingeordføreren på, at en ny hjemrejselov kan hjælpe med at få sendt de kriminelle udlændinge tilbage til deres hjemland.

Læs hele historien her.

 

Klimamål er rykket lidt tættere på

Danmark nu 41 procent ad vejen mod at reducere det samlede danske CO2-udslip med 70 procent inden 2030. Det viser tal som Energistyrelsens har lavet.

Styrelsen har regnet på, hvordan man forventer, at CO2-udslippet ser ud i 2030 med de tiltag, der indtil videre er lavet på området.

Og her er der altså skåret 8,2 millioner ton CO2-udslip fra. Ifølge ministeriet svarer det stort set til den årlige udledning fra alle danske person- og varebiler, skriver Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

Reduktionen i fremskrivningen er en smule større, end man antog i ministeriets analyse i 2020.

Læs hele historien her.

 

Uddannelsesfolk kritiserer regeringens udlændingepolitik

Det er ikke i orden at sende syrere hjem, mener en lang række mennesker med tilknytning til uddannelsessektoren.

Det skriver de i en kronik i Berlingske med overskriften "Unge med flygtningebaggrund skal ikke sidde på udrejsecentre, mens klassekammeraterne kører studenterkørsel".

"Situationen med de syriske flygtninge, der sendes i udrejsecentre, fordi nogle af dem hellere vil ende dér end i Syrien, somaliere, der sendes tilbage til stærkt usikre forhold og en mangeårig mistænkeliggørelse af muslimske medborgere hertillands anfægter selve det opdrag, vores skoler har fået via lovgivning. Hvordan rimer de smukke formålsparagraffer for vores uddannelser målrettet børn og unge med den virkelighed, de bliver præsenteret for på daglig basis?" skriver de i kroniken.

Socialdemokratiske udlændingeordfører, som stadig hedder Rasmus Stoklund, kalder kroniken for "manipulerende".

"Det, der gør mest indtryk på mig, er, at uddannelsesdanmark på den måde tager afstand til det store flertal i befolkningen, som ønsker den udlændingepolitik, vi fører i Danmark, og som et bredt flertal i Folketinget også bakker op om," siger han til DR.

Læs hele historien her.

 

Frank Jensen bliver selvstændig

Vi skifter til navnestoffet. Her er der nyt fra tidligere overborgmester Frank Jensen (S). Den detroniserede bykonge skal være selvstændig konsulent.

"Jeg har igennem de seneste måneder fået tilstrækkeligt med kontrakter og aftaler til at etablere mit eget konsulentfirma, hvorfra jeg skal rådgive direktion og bestyrelse i flere virksomheder indenfor offentligt og privat samarbejde," skriver han LinkedIn.

Firmaet vil beskæftige sig med verdensmålene, den grønne omstilling og udviklingen inden for energi- og forsyningssektoren. Det nye firma hedder FrankJensenCph Consultant.

Frank Jensen trak sig i oktober 2020 som overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet. Det skete efter beskyldninger om krænkende og grænseoverskridende adfærd.

Læs hele historien her.

 

Politisk ordfører efterfølger Østergaard

Vi bliver lidt i genren for krænkelser og afgang. Den tidligere radikale leder Morten Østergaards afgang har nemlig kastet De Radikale ud i krise, og han efterlader også en valgkreds i Aarhus, som skal besættes.

Det bliver politisk ordfører Andres Steenberg (R), som skifter fra storkredsen i Vestjylland, hvor han tidligere er blevet valgt ind tre gange.

Han har dog boet i Aarhus siden 2005 og glæder sig over, at han lørdag blev valgt af medlemmerne i kredsen.

37-årige Andreas Steenberg har siddet i Folketinget siden 2011, og tidligere var han medlem af Regionsrådet i Midtjylland samt landsformand for Radikal Ungdom.

Aarhus og Østjylland er en radikal højborg og med skiftet hertil forbedrer Andreas Steenberg sine chancer for genvalg ganske betragteligt. I en ny meningsmåling fra Voxmeter står partiet kun til seks mandater, og ingen af dem vil formentlig falde i Vestjylland.

Læs hele historien her.

Meningsmålingen kan du læse om her.

 

Justitsminister får endnu en særlig rådgiver

Justitsminister Nick Hækkerup (S) får en ny særlig rådgiver, der skal supplere den nuværende Michael Baunsgaard Schreiber.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Den nye rådgiver, Marie Kristensen, skal sammen med Michael Baunsgaard Schreiber, hjælpe justitsministeren i det regeringspolitiske arbejde.

Marie Kristensen kommer fra en stilling som presse- og kommunikationskonsulent i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, har tidligere været rådgiver for transportminister Benny Engelbrecht og været nyhedsvært og reporter.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Udlændingeordfører Rasmus Stoklund (S) vil dog ikke løfte sløret for, hvor det nye udrejsecenter skal ligge."

For kriminelle indvandrere - forhåbentlig 100 km. ude i Nordsøen...