Ny måling er den værste for radikale i 11 år

De Radikale har kurs direkte mod spærregrænsen. Står til dårligste valgresultat i mere end 40 år.
Partiet står i en ny måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, til blot 3,6 procent af stemmerne. Fem procentpoint mindre end de 8,6 procent, som partiet fik ved folketingsvalget i 2019.

Det er, ifølge analysedirektør i Voxmeter Anna Midtgaard Christensen, det laveste niveau, som partiet er blevet målt til i 11 år.

placeholder

Hvis der var valg i dag, så ville De Radikale blot få seks mandater. 10 færre end ved valget for snart to år siden. Senest at De Radikale blot fik valgt seks mandater, var ved folketingsvalget i 1977, altså for snart 44 år siden.

De Radikale har i de seneste uger optrappet retorikken mod regeringen på udlændingeområdet, men indtil videre er det ikke noget, som har givet pote i meningsmålingerne.

Pæn fremgang til S

Socialdemokratiet tager det største spring fremad i målingen. Partiet står til 32,6 procent, hvilket er 1,3 procentpoint mere end i den tilsvarende måling i sidste uge.

Socialdemokratiet står til at få 59 mandater, 11 mere end ved folketingsvalget i 2019.

Regeringspartiet udviser en overraskende stor stabilitet efter uger, hvor partiet har været under hård kritik på Christiansborg. Dels for håndteringen af sagerne med børnene i Syrien. Og dels for rapporterne der ligger til grund for hjemsendelse af syriske flygtninge til Damaskus-området.

Men det er umiddelbart ikke noget, som vælgerne straffer.

Venstres nye normal?

De Konservative står i målingen til 15,5 procent, og fastholder positionen som det største parti i den borgerlige blok.

Partiet, som partiformand Jakob Ellemann-Jensen tidligere har betegnet som "det store dyr på savannen", kan glæde sig over, at blødningen af vælgere er stoppet, og Venstre har stabiliseret sig omkring 11-12 procent af stemmerne.

I denne måling står Venstre til 11,5 procent af stemmerne, hvilket vil betyde et tab på hele 22 mandater.

Liberal Alliance, der længe har ligget og balanceret lige omkring spærregrænsen, tager til gengæld et ryk væk fra usikkerheden og stiger i denne måling til 3,2 procent.

Det er årets bedste måling for Liberal Alliance og kun tredje gang siden valget i 2019, at Alex Vanopslagh og partifællerne er over tre procent. Det betyder, at partiet står til seks mandater.

Dansk Folkeparti, der i sidste uge blev præsenteret for sigtelsen af næstformand Morten Messerschmidt i sagen om misbrug af EU-midler i Meld- og Feld-sagen, går tilbage med 0,8 procentpoint og står i denne måling til 5,7 procent. Hvilket vil medføre et tab på seks mandater.

Rødt flertal uden radikale

Mens der er udsving mellem partierne, så er der til gengæld stilstand mellem de to blokke i dansk politik. Stillingen mellem rød og blå blok er nøjagtigt det samme som i sidste uge, nemlig 95 mandater til rød blok og 80 til blå blok.

Men den radikale tilbagegang betyder, at Socialdemokratiet vil kunne danne flertal alene sammen med SF og Enhedslisten.

De tre partier står tilsammen til 89 mandater, hvilket er et mere end nødvendigt for at danne flertal, da de fire nordatlantiske mandater normalt ikke blander sig i dansk indenrigspolitik.

Om målingen

Meningsmålingen baserer sig på telefoninterview med 1.013 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover og den er gennemført i perioden fra den 19. og til den 25. april 2021.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/- 2,9 procentpoint.

Se hele målingen her.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Politiske ledere står for fald som aldrig før. Først sexisme, så corona og snart landbrugspolitikken og klimaet.
Fallerede politiske ledere starter som regel konsulentvirksomheder eller får job som konsulenter, oftest på grund af deres store sociale netværk.
Sofie Carsten Nielsen har envidere den fordel at hun ved alt om hvordan et parti, en organisation, en forening IKKE skal gribe sexisme sager an i alle led.
Sofie Carsten ved om nogen hvad manglende rettidig omhu får af konsekvenser når et parti eller en organisation eller en forening rammes af sexisme.
Af skade bliver man klog men sjælden rig. Dygtige konsulenter er dog oftest bedre betalte end sygeplejersker, SOSUer, landmænd eller minkavlere.
Af hensyn til CVet er det nok klogt at erkende sine fejltrin og nederlag i god tid og finde nye græsgange i tide.
Ellers ender Sofie Carsten som utallige navngive politikere inden for det sidste års tid.

Meningsmålinger kan vende. Desværre husker vælgere alt for godt. Radikale tilgiver aldrig! Her kan historien nævne adskillige politikere der kan bevise tesen. Radikale har klæbehjerner og høj moral. Det er deres DNA. Skrevet med stort. Spørgsmålet er blot om partiet skrives helt ud af historien. En Hilmar Tormod Ingolf Baunsgaard havde det der skulle til i 1968. I de glade tressere.

Vi lever i moralens årti. Den test bestod de radikale ikke. Måske en løsgænger fra et andet parti kan redde de radikale. Der er mange om budet i øjeblikket.

Hvor de gamle faldt er der unge overalt! Ikke mindst i ånden. En tur over Atlanten frisker hjernen op.

Men måske landbruget og klimaet kan redde det gamle husmandsparti. 15 Tønder land til nye indvandrere. Frem med knofedt og hakker. Grøntsager, gulerødder og kartofler i alle bede. Ingen svin, kun får og geder, høns og kaniner. Og en enkelt ko. Sådan skabtes Det radikale Venstre. Back to scratch! Sendt hjem som i ludo. Slå en ny sekser. Og håbe på heldet.

Unge er parat til at flytte fra København og ud på landet. At sidde på Lolland, læse teologi, og passe sine 15 Tønder land. Kræver kun god internetforbindelse og ingen elbil.

Fremtiden er radikal 2,0.

Held og Løkke til Danmarks nye radikale!

....så er det måske endelig gået op for deres vælgere...

Det fortæller alt om Sofie Nielsen der ud over angivelig at t arbejde mod demokratiet, helt ukritisk skjuler sexisme i egne rækker samtidig med hun angivelig konspirerer og godtager illegitime opfordringer i sit parti for at skaffe stemmer til hendes agenda, stik imod danske interesser og modstand mod indførelse af for meget muslimsk indflydelse i Danmark.
Det må stoppes så hvis du vil bevare dine demokratiske rettigheder og danskhed, bør du boykotte dette politisk radikaliserede parti og undlade at stemme på dem til valget

Til lykke til Frank Jensen, tror han har fundet sin rette hylde der, når det ikke kan være politik. Han gjorde det godt som overborgmester i KBH. men snublede i de ting, hvor han skulle udvise lederadfærd, det er han hverken den første eller sidste, der har gjort. Men det er lige dumt alligevel og man må tage konsekvensen. Og gå.

Flot man har nået 41% allerede, så måske skulle de radikale og Ø og SF sænke paraderne lidt, vi når det, men vejen må nok justeres lidt ind imellem så borgerne kan følge med. Landbruget og deres indsats bliver tung.

De radikale...

Den synkende skude...

Vi er bedre tjent uden deres svingende meninger, og manglende opbakning til politiske aftaler de selv har stemt for...

De radikale vil ikke danskerne (de etniske) det godt.

Jeg håber Socialdemokratiet siger: aldrig mere skal de radikale være tungen på vægtskålen.

Så er det bare at håbe, deres indflydelse fremover vil være proportional med deres størrelse, og at deres størrelse vil være lille.

Efter 116 år siden løsrivelsen fra Venstre, overlevelse for Radikale Venstre og Venstre er en sammen lægning, så kan i nok nå op på 10% til 13% af vælgerne. Som ny formand for Ny Venstre er Christian Friis Bach. Ingen tror på Jacob Ellemann-Jensen eller Sofie Carsten Nielsen de er færdig i Danmark, meget få har tillid til dem.
Christian Friis Bach er rednings manden for de 2 fallitboer.

Annonce