Annonce

Minister med advarsel til danske banker: “Det skal stoppe nu”

De danske banker skal stoppe med at kræve betaling fra flere kunder for at have deres penge stående i banken, mener erhvervsministeren.
Grænsen for negative renter i de danske banker er nået.

Sådan lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S).

“Det kan ikke blive ved på denne her måde. Bankerne nærmest snubler over hinanden over de seneste måneder, hvor de har rykket på grænsen, så flere og flere danskere skal betale penge for at have deres egne penge stående i banken. De negative renter,” skriver ministeren på Facebook.

Det kan ikke blive ved på denne her måde

 

placeholder
 

 

Meldingen kommer, efter at landets største bank, Danske Bank, mandag sænkede grænsen for, hvor mange penge man må have stående i bankerne uden at skulle betale for det, fra 250.000 til 100.000 kroner.

Danske Bank følger i hælene på en række af de øvrige store banker, som har lavet lignende manøvrer de seneste måneder - herunder Nordea, Sydbank, Jyske Bank og Spar Nord.

Flere skal betale for at have penge stående i banken

Når grænsen bliver sat ned, er der flere kunder, som skal til at betale for at have deres penge stående i banken.

Hvilket skal stoppe nu, mener erhvervsministeren.

“Grænsen er nået. Det bliver simpelthen for grådigt, når bankerne leverer store overskud, men alligevel fortsætter med at pålægge negative renter på flere og flere danskere,” skriver Simon Kollerup videre på Facebook og fortsætter:

Det bliver simpelthen for grådigt

“Derfor indkalder jeg nu bankernes forening, Finans Danmark, til møde om sagen. Her forventer jeg at høre branchens svar på, hvordan vi kan stoppe den her spiral. For den nuværende situation kan danske bankkunder ikke være tjent med.”

Vil ikke blive taget godt imod

Ifølge TV 2's erhvervskommentator, Ole Krohn, vil branchen ikke tage godt imod erhvervsministerens udmelding.

“Der er en klar irritation. Hver gang bankerne gør noget, står de til tæv i offentligheden, og det, mener de, er uretfærdigt,” siger han til mediet.

Der er en klar irritation

Bankerne har begrundet beslutningen med, at de generelle renter gennem en årrække har været negative.

Det betyder, at bankerne selv skal betale penge for at have overskydende penge stående i Nationalbanken, som er bankernes bank.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Negative renter er ikke det værste det er meget være med udhulningen af pensionsopsparingen der opkræves gebyrer som er helt ude i skoven mange mange tusinde kroner om året.mvh curt

Udgifterne til negative renter er jo ingenting i forhold til det afkast, folk der er så dumme at have en formue stående i banken taber. Den negative rente er det mindste af det.

DESVÆRRE vil Folketinget nok ikke lave en lovgivning, som i mindste detalje fastlægger omfanget af og størrelsen på diverse gebyrer, som almindelige pengeinstitutter og banker opkræver af brugerne.
Folketinget vil desværre nok heller ikke gribe ind over for NATIONALBANKENs gebyrer over for bankerne m.fl. - og heller ikke lægge loft over lønninger, pensionsordninger og aktieoptioner inden for bankverdenen...