Annonce

Tulle i hårdt angreb på Vermunds økonomiske politik

Kalder Nye Borgerliges økonomiske politik for et ekko af Liberal Alliances: "Blind fokus på en vækstdagsorden - uden hensyn til om væksten kommer de fleste tilgode"
Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, går nu til stålet i et frontalt angreb på Nye Borgerliges økonomiske politik.

I sit seneste ugebrev skriver Thulesen Dahl således, at han ser Nye Borgerliges økonomiske politik som et "ekkokammer" af den økonomiske politik, som Liberal Alliance fører - inklusive mere til dem, der i forvejen har mest:

Blind fokus på en vækstdagsorden

"Så når jeg nu hører Nye Borgerlige, er det som et ekkokammer af de diskussioner, jeg tit har haft med Liberal Alliance. Blind fokus på en vækstdagsorden - uden hensyn til om væksten kommer de fleste tilgode. Andre vil nok kalde det ultra-liberalisme. Mere til dem, der i forvejen har mest."

Thulsesen Dahl skriver, at han længe - og hidtil forgæves - har forsøgt at få Nye Borgerlige til at fortælle, hvor penge skal komme fra til skattelettelser for 110 milliarder kroner, som Nye Borgerlige ønsker (Afskaffelse af topskatten, afskaffelse af selskabsskatten, afskaffelse af registreringsafgiften og nedsættelse af skatten for store aktieindkomster).

NB vil afskaffe grøn check til pensionister og SU'en

Torsdag aften tørnede Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige sammen i forbindelse med behandlingen af et forslag til folketingsbeslutning om en velstandslov fra Nye Borgerlige.

Ifølge Thulsesen Dahl lettede Nye Borgerlige her lidt på låget og nævnte, at en del af de 110 milliarder kroner skal skaffes ved at afskaffe SU’en til de unge, stoppe tilgangen til efterløn og fjerne pensionisternes grønne check. Og pengene til skattelettelserne skal ikke mindst skaffes ved afskaffe det såkaldte økonomiske råderum de næste 10 år.

Så at tage disse penge til skattelettelserne er virkelig tankevækkende

"Det er de penge, som vi har på vores fælles kistebund for netop at sikre nær velfærd i en årrække, hvor vi får flere og flere ældre. I mine øjne skal alle kunne få hjælp til at få en god alderdom, når den tid kommer. Så at tage disse penge til skattelettelserne er virkelig tankevækkende," kommenterer Thulesen Dahl.

Dansk Folkepartis formand noterer, at Nye Borgerlige og Dansk Folkepartis økonomiske politik flugter på ét punkt: Nemlig når det gælder om at spare mange af de udgifter, der i dag bruges på ikke-vestlig indvandring. Men så hører enigheden tilsyneladende op:

"Men hvor vi i Dansk Folkeparti gerne vil bruge disse penge på dels at forstærke velfærden - dels lette skatten for dem, der har lave lønninger, vil Nye Borgerlige bruge disse penge til at fjerne skatten for de mest velhavende. Det er dén afgørende forskel."

Det er dén afgørende forskel

Efterlyser samlet økonomisk plan fra Nye Borgerlige

Thulesen Dahl anfører, at Nye Borgerlige sandsynligvis vil kalde DF for rene socialister fordi partiet kerer sig om velfærden:

"Det vil de sikkert også gøre i forbindelse med, at jeg skriver dette. De vil falde over os i deres iver efter at sætte os i bås med venstrefløjen. Lad mig derfor svare med det samme: Det er ikke socialisme at passe på hinanden og tage hånd om hinanden. At passe på dem, der har slidt og slæbt for Danmark og nu fortjener ro i alderdommen. Det er derimod gode borgerlige dyder. Det bør være sund fornuft for os alle," skriver DF-formanden.

I ugebrevet efterlyser Thulsen Dahl - igen - at Nye Borgerlige lægger hele sin økonomiske plan frem:

Derfor bør Nye Borgerlige lægge hele deres økonomiske politik åbent frem

"Jeg synes derfor, at danskerne i detaljer bør vide, hvad de kan forvente. Derfor bør Nye Borgerlige lægge hele deres økonomiske politik åbent frem, så alle kan få vished om, hvordan den politik fundamentalt vil ændre det velfærdssamfund, som vi har i dag. Derfor spørger jeg nu igen (igen) Nye Borgerlige: Hvornår kommer den økonomiske plan."

Vermund: "Der er ikke noget 'ultra' over vores politik

Netavisen Pio har forelagt DF-formandens kritik for Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, i form af en række spørgsmål, som Vermund har svaret skriftligt på.

Med sine svar bekræfter Pernille Vermund, at Nye Borgerlige ønsker at afskaffe SU'en for unge studerende de to sidste studieår, og også at pensionisternes grønne check skal fjernes. Vermund svarer ikke konkret på, hvornår Nye Borgerlige fremlægger en samlet økonomisk plan.

Har Thulesen Dahl ret? Står Nye Borgerlige for ultraliberalisme "med mere til dem, der i forvejen har mest"?

DF og de andre partier på Christiansborg har i alt for mange år centraliseret magten

"Der er ikke noget ’ultra’ over vores politik. Vores mål er, at politikerne skal bestemme mindre og danskerne meget mere selv – også over flere af deres egne penge. Det er såmænd blot sund fornuft. Vi vil flytte magten tilbage til de nære samfund og til familierne. DF og de andre partier på Christiansborg har i alt for mange år centraliseret magten. De udsteder alt for mange love og komplicerede regler. Det er statsstyret puljepolitik. Politikerne og DJØF’erne sidder i dag simpelthen for tungt på det hele."

Er det korrekt, når Thulsen Dahl anfører, at Nye Borgerlige "vil afskaffe SU’en til de unge, stoppe tilgangen til efterløn, fjerne pensionisternes grønne check og afskaffe det økonomiske råderum de næste ti år?

SU kan med fordel for de sidste to år på universitetet omlægges til et lån

"SU kan med fordel for de sidste to år på universitetet omlægges til et lån. Akademikere får over livet en ganske pæn løn og kan godt finansiere en større del selv. Vi tager ingen tilskud fra pensionister uden at sænke deres afgifter først. Når vi afskaffer eller reducerer afgifter på blandt andet el og anden energi, får pensionisterne lov til at beholde pengene selv. Det er meget bedre end at opkræve afgifter og så bagefter kompensere én bestemt gruppe med en check," lyder svaret fra Pernille Vermund, der fortsætter:

"Grundlæggende mener vi, at det er langt bedre at lade danskerne selv bestemme. I stedet for at politikerne opkræver penge fra dig med den ene hånd og giver dig noget af det tilbage i form af tilskud og fradrag, så vil vi skubbe politikerne lidt i baggrunden, så de bestemmer mindre – også over pengene."

Er det korrekt, som Kristian Thulesen Dahl anfører i sit ugebrev, at NB ønsker skattelettelser for mindst 110 milliarder kroner. Bl.a. ved at afskaffe topskatten, afskaffe selskabsskatten, afskaffe registreringsafgiften og nedsætte skatten for store aktieindkomster?

Det vil i tørre tal betyde 120 milliarder kroner i lavere offentlige udgifter

"Nej, det er ikke korrekt. Vores ambition er over 15 år at skabe en bedre balance mellem den offentlige sektor og den private sektor, så den bliver 10% mindre og den private tilsvarende større. Det vil i tørre tal betyde 120 milliarder kroner i lavere offentlige udgifter. Penge, der så kan forblive ude hos danskerne og ikke behøver at blive opkrævet i skat."

Vermund: Alle - undtagen migranterne - får flere penge til sig selv

Er det korrekt, som Thulesen Dahl anfører i sit ugebrev, at NB vil lette skatten for velhaverne, mens DF vil lette skatten for dem med lave lønninger?

"Jeg skal ikke udtale mig om DF’s skattepolitik. Nye Borgerlige vil give et bundfradrag på 90.000 kroner, så de lavtlønnede ikke skal betale skat af de første 90.000 kroner, man tjener om året. Med vores skattepolitik får alle befolkningsgrupper flere penge til sig selv – eneste undtagelse er udenlandske migranter på kontanthjælp, som slet ikke med vores politik vil være berettiget til offentlig forsørgelse."

Hvornår fremlægger Nye Borgerlige sin økonomiske plan?

Vi debatterer gerne nu og når som helst

"Vi debatterer gerne nu og når som helst vores ambitioner om at skabe et rigere Danmark. Det er kun stigende produktion og velstand, der kan garantere vores børn og børnebørn, at de kan overtage et rigt land med den bedste tryghed, den bedste sundhed og de bedste uddannelser."

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vermund er en døgnflue, fint KTD går til hende, han synes at være den eneste, medierne gør det ikke.Df er ikke min kop te heller, men de kan dog samarbejde med begge sider i folketinget. Men de skal virkelig lave en selvransagelse hvis de ikke vil komme under spærregrænsen

Godt klaret KTD. Prøv og læse Inger Marie Tryde på facebook, hun spyr ild som hun er en drage.Håber sidst ind først ud. SIFU.

Det stød her er NB's ømme punkt. Det burde S også afsende.
Jeg forventer afklædning under valgkampen.

DS bør naturligvis bruge det.
Men især venstre kunne bruge det med fordel. Det er ikke en fordel for dem, at de blå optræder som en flok.

3 x enig !

Dumheden regerer iblandt den højreekstreme tosse-gruppe.
De støtter NB blindt, blot fordi de har altid fremmedfjendske udmeldinger.
Men de har ikke fattet, at NB vil nedskære/fjerne de offentlige ydelser, som de fleste af dem modtager.

Prøv at se bort fra nedskæringer på flygtninge / indvandrere / studerende / pensionister i NB og DF...
Så har de ikke noget, intet, at byde på...

De appelerer udelukkende til "Den indre svinehund"...

Det har hele tiden for mig været noget af en gåde, hvordan surt øl på gamle flasker med beton liberalisme og libertanisme, sammen med gammelt øl på sure flasker med udtalt fremmedhaderi, kan sælges som "Nye Borgerlige".
Det forekommer mig, at den sammenkogte ret af usympatiske ledige standpunkter har skilt grundigt i processen og i konsistens mest af alt har karaktér af en politisk mødding.

Annonce