Oversigt: Det kan du opleve 1. maj 2021

Arbejdernes Internationale Kampdag bliver endnu et år mest en digital begivenhed.
Ligesom sidste år er 1. maj i år mere eller mindre aflyst som fysisk begivenhed og rykket over på digitale platforme.

Det betyder jo, at muligheden for at møde venner og kammerater i et øltelt, er forsvundet og det lægger naturligvis en kraftig dæmper på festligheden.

Det mest positive man kan sige om den situation er vel, at så slipper man for debatten om at 1. maj-deltagerne ikke rydder op efter sig selv i Fælledparken.

Men taler og politiske markeringer vil man alligevel kunne opleve på lørdag. Netavisen Pio har samlet et udpluk.

(Listen vil løbende blive opdateret)


Fagbevægelsens 1. maj på Facebook

"I år er det 150-året for arbejderbevægelsens stiftelse i Danmark. Det fejrer vi 1. maj ved at se fremad og finde fælles løsninger på en af tidens store udfordringer; den grønne omstilling," lyder det fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

De lokker med taler fra formand Lizette Risgaard (FH), statsminister Mette Frederiksen, Pia Olsen Dyhr (SF) og så er der debut på den store scene til Enhedslistens Mai Villadsen.

Programmet starter klokken 10.00

Se eventen her.


Socialdemokratiet sender live

Fra Metalskolen Jørlunde i Nordsjælland sender Socialdemokratiet live på Facebook.

Under ledelse af partiets næstformand, Mogens Jensen, og Holbæks borgmester, Christina K. Hansen, vil man kunne opleve statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen og partiets nye næstformand, Marie Stærke, der er borgmester i Køge.

Sendingen starter klokken 9 og er sat til at vare en time.

Eventen kan ses her.

 

3F Kastrup har en afgang til de morgenfriske

Fagforeningen 3F Kastrup, der organiserer mange af medarbejderne i Københavns Lufthavn, inviterer til virtuelt arrangement allerede klokken 08.00. Programmet byder på tre talere, Pia Olsen Dyhr (SF), beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og Mai Villladsen (Ø).

"Fadøl og grillpølser må vente til 125 års festen den 15. oktober 🙂" undskylder de. 
placeholder

 

Rød 1. maj på nettet

Er man træt af reformister og mere interesseret i at hænge ud sammen med den yderste venstrefløj, så er det også muligt.

Kommunistisk Parti, ej at forveksle med DKP, holder Rød 1. maj under sloganet  "mennesker før profit" på nettet.

Her er der taler og hilsner fra bl.a. Dansk-Cubansk Forening, Borgerbevægelsen mod en motorvej i Egholmlinjen, Kommunistiska Partiet i Sverige, det amerikanske Workers World Party og mange, mange andre.

Rød 1. maj kører digitalt fra klokken 13:00 til cirka 15:30 og du vil kunne være med enten via Facebook, Youtube eller Twitter.

Se eventen her.

 

Fagforening uddeler 1. maj gør-det-selv-kit.

Selvom der altså stadig er forsamlingsforbud, så skal "vores medlemmer ikke snydes for den gode 1. maj stemning".

Sådan lyder det fra fagforeningen 3F TLB Århus (Transport, Logistik og Byg, red.), som derfor har lavet et 1. maj-gør-det-selv-kit til dem, der savner lidt autentisk 1.maj-stemning.

Indholdet er fuldstændigt klassisk: Øl og pølser til at sikre hyggen og et klart politisk budskab, som holder fast i 1. maj som arbejdernes kampdag.

600 af fagforeningens medlemmer har taget imod tilbuddet.

 

Købnehavnere kan høre taler fra en båd

Der er også enkelte fysiske begivenheder.

F.eks. 1. maj i Sydhavnen i København inviterer til picnic og sejlads, og Enhedslistens spidskandidat til kommunalvalget i København, Line Barfod, taler fra en båd i Fiskehavnen.

Se programmet her.

 

Husk overtøjet

Hvis man skal ud, så skal man huske den varme frakke. Vejrudsigten fra DMI forudser "lidt eller nogen sol, men især i den vestlige del af landet også byger flere steder. Temperatur mellem 7 og 13 grader."

 

Rigtig god 1. maj!

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hej David. Jeg vil selvfølgelig savne det årlige “kick” ved at være til et ægte 1. Maj. møde. Stemningen, vennerne, fællessangen og de gode taler er gode minder.
MEN vi holder altså ikke KUN 1. Maj i Fælledparken!!!, det gør vi i hele Danmark, bl.a. I min gode by, Aalborg. Det var bare lige det jeg ville sige, hvis du nu havde glemt det! 🙋😊👍🏾🌹

Og så er der jo også antifacistisk 1.maj i Folkets Park på Nørrebro, Kbh, lige nu. Den havde i sørme glemt. Vi er ca 1000 nu, så kom frisk og hør musik og taler hele aftenen indtil kl.02.00 morgen

Annonce