Hver ottende bandekriminel er udlænding

"Det krænker min retsfølelse, at så mange udlændinge blæser højt og flot på dansk lovgivning," lyder det om ny opgørelse over bandekriminelle.
Det er ikke nogen nyhed, at udlændinge fylder meget i kriminalitetsstatikkerne.

Men nu viser en opgørelse fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), at blandt de i alt 1239 personer, som er registreret som rockere eller bandemedlemmer i Politiets Efterforskningsstøttedatabase (PED), er de 156 personer registreret med et udenlandsk statsborgerskab.

Hvilket svarer til 12,6 procent eller hver ottende.

Ud af de 156 udlændinge er de 85 registreret med et indrejseforbud som følge af udvisning og/eller en betinget udvisning/advarsel.

Uvelkomne

Mattias Tesfaye har tidligere understreget, at “kriminelle udlændinge, herunder bandemedlemmer, som misbruger deres ophold i Danmark til at begå kriminalitet, ikke har noget at gøre i det danske samfund,” og i dag kalder Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Rasmus Stoklund, det store antal for krænkende.

"Det krænker min retsfølelse, at så mange udlændinge blæser højt og flot på dansk lovgivning," siger Rasmus Stoklund til Netavisen Pio.

Ikke velkomne i Danmark

"Udlændinge der begår alvorlig bandekriminalitet, spreder utryghed og ødelægger samfundet er ikke velkomne i Danmark."

Ifølge den seneste rapport fra Nationalt Efterforskningscenter (NEC) har der alene i årets tre første måneder været registreret seks skudepisoder i det offentlige rum med relation til rocker- og bandekonflikterne, og seks sager, der vurderes at have relation til rocker- og bandemiljøet, og hvor personer er blevet såret eller dræbt som følge af skud eller knivstik.

En person er blevet dræbt, mens seks er blevet såret i de nævnte sager.

Stramning på vej  

Regeringen håber inden sommerferien at ændre reglerne, så det bliver muligt at frakende en person med dobbelt statsborgerskab sit danske statsborgerskab, hvis vedkommende har begået alvorlig bandekriminalitet, der er til alvorlig skade for statens vitale interesserer.

Som reglerne er i dag, er det alene muligt at blive frakendt sit danske statsborgerskab ved dom, hvis man har dobbelt statsborgerskab og dømmes for overtrædelse af straffelovens kapitel 12 om forbrydelser mod statens selvstændighed og sikkerhed eller 13 om forbrydelser mod statsforfatningen og de øverste statsmyndigheder, terrorisme med videre.

Herudover er det i dag også muligt administrativt at fratage fremmedkrigere deres danske statsborgerskab, hvis de har dobbelt statsborgerskab og har udvist en handlemåde, der er til alvorlig skade for Danmarks vitale interesser.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nej, hver ottende bandemedlem er etnisk dansker. De syv fra mellemøsten har bare fået falsk indfødsret på et lovforslag i Folketinget. Et svar fra udlændinge- og integrationsministeren den 27. april 2021 viser, at bare 20 ud af 163 (12 procent) udlændinge registreret som bandemedlemmer i Rigspolitiets Efterforskningsstøttedatabase (PED) er udvist af Danmark (https://www.ft.dk/samling/20201/almdel/UUI/spm/342/svar/1774924/index.htm). Vi er simpelthen for dumme. Der er ingen bandekrig i Krakow og Prag, på trods af at Tjekkiet har den mest liberale våbenlov i hele Europa. Vi danskere ender som dronten; Vi mister vores eget land og uddør pga. dumhed.

Nu er dumheden vist det mest fremherskende kendetegn for jer høreekstremister.

Vi normale skal dog nok forsørge jer.

Kære Jan
Du har ret i at mange bandemedlemmer også har været aktive i stokkekonservative højreekstremistiske islamistiske bevægelser, der går ind for sharia og stening. Det er velkendt i medierne. Flere har også været i Syrien for at kæmpe for kalifatet og IS. Jeg begriber ikke at vi har givet den slags reaktionære højreekstremister dansk indfødsret i årtier, og sidestillet dem med H.C. Andersen og Bohr. Jeg fatter som dig heller ikke hvad tilhængere af højreekstremisten Erdogan, højreekstreme Hamas og det højreorienterede Muslimske Broderskab skal med dansk valgret.

"Vi er simpelthen for dumme."

Tal for dig selv troll...

Nu kan man vel ikke beskylde medlemmer af de Danske bander som Hells Angels, Bandidos eller den tidligere Bullshit m.fl. for efterleve sharialovgivningen, de er vist bare dybt kriminelle, mest kendt for narkohandel, mord, økonomisk kriminalitet, druk og ballade. Det er muligt der er enkelte medlemmer i disse grupper der er af anden etnisk herkomst end Dansk, men de opføre sig som de Danske medlemmer m.h.t. druk og kriminalitet.

Kære Bent Menck Andersen
Bullshit, Bandidos og Hells Angels findes ikke mere i praksis. De to sidstnævnte holder sig i dag i klubhusene, fordi de ikke har noget at skulle have sagt uden for mere. 94 procent af de bandedømte i dag er indvandrere og efterkommere, skrev Ekstra Bladet den 2. april 2021.

Henvisninger:
https://ekstrabladet.dk/krimi/afsloering-naesten-alle-bande-doemte-har-i...
https://www.berlingske.dk/danmark/stadig-flere-indsatte-i-landets-faengs...

Med venlig hilsen
Peter Jensen

Peter Jensen, når jeg nævner de danske rockere er det ikke for at negligere de bander som udelukkende består af personer af anden etnisk oprindelse end dansk, men for at sige at vi har så rigeligt med danske kriminelle at vi ikke behøver at importere sådanne typer. Stod det til mig skulle banderne forbydes, d.v.s. ingen synlig uniformering i det offentlige rum og dem som begik kriminalitet skulle straffes i Danmark og om nødvendig fratages deres danske statsborgerskab og udvises for bestandig. Alternativt skulle de deponeres til Sibirien mod betaling til Rusland for at passe på dem.

Meget kan man sige om de danske rockere, men jeg erindrer ikke at de har opført sig så hensynsløst og stupidt i det offentlige rum som indvandrerbanderne: skyderier uden hensyn til hvor og hvornår, der bringer uskyldige i livsfare.

Du har så behageligt glemt et rockerangreb med affyring af en bazooka. De nærmere omstændigheder har jeg desværre glemt.

ino, nej det har jeg ikke, men selvom vi tager den hændelse med i regnskabet, så er indvandrerbanderne totalt hensynsløse og fuldstændig ligeglade med om uskyldige bliver ramt. Deres motto må jo være at målet helliger midlet.

Hvor har du så været de seneste 40 år ? "Danske" rockere har da i den grad været fremme i skoene når det gælder vold, tortur, mord og likvideringer. Har du glemt "Den store Nordiske rockerkrig" eller bazookaangrebet i Snoldelev, eller raketangrebet i Titangade?

Hvis danske rockere flyttede til Tyrkiet eller Syrien for at begå kriminalitet, så ville de få sparket lige ud. Det er bare os, der er dumme.

Annonce