Ny meningsmåling: Fortsat rødt flertal uden radikale

Trods tilbagegang for Socialdemokratiet og Enhedslisten er der stadigvæk udsigt til rent rødt flertal.
Der flyttes stadigvæk vælgere mellem partierne, men mellem blokkene er status mere eller mindre uændret.

Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Målingen viser 95 mandater til rød blok, mens blå blok står til 80.

I forhold til Voxmeter-målingen i sidste uge, så er der udelukkende tale om mindre bevægelser mellem partierne, der ligger inden for den såkaldte statistiske usikkerhed. Det betyder, at når for eksempel Socialdemokratiet står til 31,2 procent, så ligger partiet i virkeligheden et eller andet sted mellem 28 og 34 procent.

S taber stemmer

Socialdemokratiet, der de seneste uger har været under hård beskydning fra støttepartierne i sager om Syrien, tager det største dyk med 1,2 procentpoint, og partiet står i den nye måling til 31,2 procent af stemmerne.

Der er dog fortsat tale om en pæn fremgang i forhold til valget, hvor Socialdemokratiet fik 25,7 procent af stemmerne.

De Radikale, der i sidste uge ramte et lavpunkt med 3,6 procent af stemmerne, kan til gengæld ånde en smule op, for nedturen er vendt til en lille smule fremgang. Partiet står i denne måling til 4,1 procent.

De Radikales vigtigste allierede i kampen om de syriske børn, Enhedslisten, må dog konstatere, at de går lidt tilbage.

Ser man på partierne internt i rød blok, så er der stadigvæk rent rødt flertal uden De Radikale. S, SF og Enhedslisten står til 88 mandater, hvilket vil kunne give dem de nødvendige 90 mandater med hjælp fra de nordatlantiske mandater.

Venstre-vælgere vender hjem

Forbedring er der også at spore hos Venstre, der i sidste uge ramte 11,5 procent af stemmerne, men som i denne uge tager et lille hop op til 12,3 procent.

Partiet står dog stadigvæk til noget nær en halvering af mandaterne på Christiansborg, nemlig et tab på hele 21.

Om det er sagen med partiets retsordfører, Naser Khader, der har sendt trusler til kritikere, kan man selvfølgelig ikke sige noget om, men i hvert fald er De Konservatives optur i meningsmålingerne taget af.

Partiet står i denne måling til 14,9 procent, hvilket er 1,1 procentpoint lavere end for en måned siden.

Liberal Alliance, der i sidste uges måling kom over tre procent for første gang i år, holder den placering og lander i denne uge på 3,3 procent af stemmerne.

Fremgang til DF

Dansk Folkeparti, der de seneste uger har optrappet deres angreb på Nye Borgerliges økonomiske politik, kan måske begynde at se lidt af frugten af det arbejde.

I hvert fald går partiet frem med 0,4 procentpoint til 6,1 procent, mens Nye Borgerlige tilsvarende går 0,5 procentpoint tilbage.

Kristendemokraterne, der i sidste uge fik tilgang af det tidligere radikale folketingsmedlem Jens Rohde, må nok sande, at selv om skiftet gav meget medieomtale, så er det ikke noget "quick fix" i forhold til at få partiet op over spærregrænsen.

Partiet står til 1,7 procent, hvilket er 0,3 procentpoint mere end i sidste uge.

Om målingen

Meningsmålingen baserer sig på telefoninterview med 1022 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover og den er gennemført i perioden fra den 26. april og til den 2. maj 2021.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/- 2,8 procentpoint.

Se hele målingen her.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Socialdemokratiets gradvise tilbagegang kan fortsætte sålænge partiet optræder urimeligt småligt med sine til tider mærkværdige stilling til covid 19 situationer. Nu under partiet ikke 150 vaccinationer ti den nationale ol- deltagelse og bruger mærkelige krumspring for at forklare forhold som præcedens osv. som socialdemokrat er det godt at stå for lighed, men derfor kan man godt vise storsind i en særlig situation. Håber at Japan kræver vaccination af deltagerne. Med sin holdning kan S blive garanten for nul dansk deltagelse. Pinligt og sørgeligt. Henning grelle

Sikken dog et menneskesyn Grelle har , Det er helt bestem ikke ok, at Ol sportsfolk skal først i køen med vaccine , Det fik batmiton- spilleren Axelsen heller ikke og han tog det meget pænt, da han måtte slutte før tid fordi han var blevet smittet, Han er en rigtig sportsmand og ikke en sportsidiot. man skal åbenbart sorterer i mennesker alt efter hvad de laver. Det er efter min mening ækelt.

Jeg synes du er meget smålig når det gælder vacciner til vores OL deltagere. Nu har Dansk Idrætsforbund samt Team Danmark postet mange penge i vores OL deltagere, som jo også skal ud og repræsentere Danmark, og så skal en manglende vaccination måske ødelægge investeringen. Mon ikke du skal tænke dig om endnu engang, så vi alle kan få en herlig sommer med masser af gode idrætspræstationer og forhåbentlig også medaljer i alle farver. Vedr. Victor Axelsen så mistede han lige en EM medalje p.g.a. manglende vaccination, så han giver dig helt sikkert ikke ret.

Du har ret. Lige på det punkt er S en skændsel. Vores kulturminister burde sætte sig mere igennem, men jeg tror ikke hun aner hvad sport egentlig er. Og slet ikke hvad OL er. Der bliver sikkert kæmpet fra alle sider fra forbundene og erhvervslivet. Jeg forstår simpelthen ikke den holdning som S udøver. John Laybourn

Er kulturministeren underlagt Lady Mettes jenhårde greb? ok vi skal passe på hinanden, men diktatoriske beføjelser, gør befolkningen corona trætte? Vaccineproblemet til debat også til sportsfolket, der er en gevinst for Danmark, når de rejser ud i verden og deltager i diverse mesterskaber og OL og medalje høsten, er et bevis.

Hvis OL ikke kan afholdes forsvarligt, hvorfor afholder man det så ????

Gradvise tilbagegang? Der er tale om små svingninger inden for den statistiske usikkerhedsmargen. Den store fremgang siden valget er til gengæld sikker. De fleste ser på helheden, hvor regeringen har gjort det fremragende.

Gradvise tilbagegang? Der er tale om små svingninger inden for den statistiske usikkerhedsmargen. Den store fremgang siden valget er til gengæld sikker. De fleste ser på helheden, hvor regeringen har gjort det fremragende.

Annonce