Ordfører om menstruationsfridage: “Et fjollet cirkusforslag”

Lars Aslan Rasmussen mener, at forslaget om menstruationsfridage fjerner fokus fra de reelle ligestillingsproblemer i Danmark
Socialdemokratiets ligestillingsordfører, Lars Aslan Rasmussen, giver ikke ret meget for Sikandar Siddiques forslag om at give kvinder og transseksuelle på arbejdsmarkedet menstruationsfridage.

“Jeg synes, det er noget pjat. Man skal ikke sygeliggøre folk. Det er jo meget forskelligt, hvordan kvinder har det. Jeg tænker, at man på den enkelte arbejdsplads finder ud af det, hvis der er nogen, der har særlige problemer i det tilfælde. Vi har et samfund, der fungerer udmærket, selvom kvinder har menstruation, så jeg mener, at han (Sikandar Siddique, red.) opfinder et problem, der ikke eksisterer,” siger Lars Aslan til Netavisen Pio.

Løsgænger i Folketinget og tidligere medlem af Alternativet Sikandar Siddique mener, at kvinder skal have nogle fridage hvert år, som de kan bruge, når de har menstruationssmerter.

Det skriver B.T.

Ifølge Sikandar Siddique er der mange, der døjer med netop menstruationssmerter.

Idéen til forslaget udspringer af en artikel på CNN.com om, at en virksomhed i Indien havde givet deres kvindelige og transseksuelle ansatte 10 fridage om året, som de kunne bruge, når de havde menstruationssmerter - altså en form for øremærket sygedag.

“Det ville være klædeligt, hvis danske virksomheder fulgte trop,” skrev Sikandar Siddique i et tweet.

placeholder

Fjerner fokus fra de reelle ligestillingsproblemer 

Sikandar Siddique mener, at menstruationsfridage ville kunne fremme ligestillingen.

Det er Lars Aslan helt uenig i.

Han mener, at ligestillingsproblemerne i Danmark grundlæggende set handler om, at der stadigvæk er nogle strukturelle ting i forhold løngab, barsel og uddannelsesvalg, som gør, at kvinder har det svært.

“Det har intet med menstruation at gøre. Det er et fjollet cirkusforslag,” siger Lars Aslan, som modsat Sikandar Siddique mener, at det ville være hæmmende for ligestillingen.

“Langt de fleste kvinder går på arbejde, selvom de har menstruation. Så det ville være en sygeliggørelse af kvinder, så på den måde er det faktisk hæmmende for ligestillingen: Man taler ned til en bestemt gruppe mennesker, fordi de har et bestemt køn,” siger Lars Aslan.

Lars Aslan har generelt lidt svært ved at tage forslaget alvorligt.

“Jeg har aldrig set nogen kvindeorganisationer eller folk, der arbejder med ligestilling, sige det her, så det er noget pjat og en sygeliggørelse af noget af det mest naturlige, som kvinder har. Det er latterligt,” siger han.

“Endnu et klovneforslag”

Lars Aslan mener, at det vil være nedladende over for kvinder, hvis de ikke kan gå på arbejde, fordi de har menstruation.

Det risikerer ifølge ham at sende et signal om, at kvinder bliver set som et svagt køn.

“Jeg er fuldstændig med på, at man kan have nogle smerter og humørsvingninger, men det der med at se ned på, at kvinder i disse tilfælde ikke skulle kunne arbejde. Det er endnu et klovneforslag ligesom med diskussionen om, hvor mange mænd og kvinder der skulle være på trafiklys. Det fjerner fokus fra de reelle ligestillingsproblemer i Danmark,” siger Lars Aslan.

Afviser kritik

Sikandar Siddique kan ikke genkende kritikken fra Lars Aslan.

“Det er noget, man er begyndt på ude i verden, fordi kvinder efterspørger det. Det var jo netop initiativet fra Indien, der inspirerede mig til at tweete om det, og hvis der er nogen virksomheder, der synes, det giver mening at gøre det i Danmark, hilser jeg det velkomment. Jeg sygeliggør ikke kvinder, og menstruation er jo noget af det mest naturlige, der findes. Det er selvfølgelig ikke en sygdom, men jeg har stor forståelse for, at det for nogen er forbundet med store smerter, og når det er det, tror jeg, det kan fremme ligestillingen, hvis det ikke bliver talt som almindelige sygedage,” skriver Sikandar Siddique i en sms til Netavisen Pio.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Generelt er der en tendens til, at de skøre bliver taget alt for alvorligt, når de fremfører deres skøre ideer, der som oftest alligevel ikke er deres egne men blot noget, de har taget fra udlandet - som regel USA men i dette tilfælde åbenbart Indien.

Godt at Sikandar Siddique snart er historie i folketinget!

Manden er jo udenfor pædagogisk rækkevidde!

Tak til Aslan for at gøre modstand mod Sikandar Siddiques klovneforslag. Kvinder har ikke behov for at blive gjort svage af retardo-hippier som Sikander.

Annonce