Thulesen Dahl: Nye Borgerlige benytter sig af præfabrikerede læserbreve

Dansk Folkepartis formand om Nye Borgerliges hijacking af toppolitikeres Facebook-opslag: "Misbrug af sociale medier"
"Det svarer jo til præfabrikerede læserbreve."

Sådan betegner DF's formand, Kristian Thuelsen Dahl, over for Netavisen Pio Nye Borgerliges hijacking af toppolitikeres Facebook-opslag om nattens genåbningsaftale.

Netavisen Pio har tirsdag eftermiddag beskrevet hvordan Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, og partiets næstgruppeformand, Mette Thiesen, er gået ind og hijacket Jakob Ellemanns, Kristian Thulesen Dahls og Mette Abildgaards Facebook-opslag om Venstres, Dansk Folkepartis og De Konservatives syn på nattens genåbningsaftale, som er indgået af samtlige partier i Folketinget - undtagen netop Nye Borgerlige.

Uanset om Pernille Vermund eller Mette Thiesen kommenterer, så er kommentarerne enslydende - og forholder sig ikke til hvad politikerne fra de andre partier rent faktisk skriver i deres Facebook-opslag.

placeholder

 

Den trafik betegner Thulesen Dahl som "misbrug af sociale medier", og han sidestiller det med præfabrikerede læserbreve, som normalt afvises af diverse medier.

"Det, de laver her, det svarer til, at man laver præfabrikede læserbreve i forskelliges navne, og så sender dem ud i fædrelandet. Det er sådan noget man som avis normalt ville reagerede imod," siger Kristian Thulesen Dahl til Netavisen Pio.

"Her viser Nye Borgerlige sit sande jeg"

"Det har ikke noget at gøre med, at man som politiker ønsker at indgå i nogen som helst dialog. Det handler bare om at lave noget præfabrikeret, som man så sender rundt. Det der går galt her, det er, at man ligger og venter på, at jeg og andre lægger noget op på vores Facebook-sider, og så lægger Nye Borgerlige en forberedt, enslydende tekst op, som ikke forholder sig til vi andre politikere skriver," siger Thulesen Dahl og fortsætter:

Her viser Nye Borgerlige sit sande jeg

"Her viser Nye Borgerlige sit sande jeg. For det handler ikke om at indgå i nogen som helst form for dialog og diskussion. Det handler alene om at påvirke stemningen inde på min og andre politikeres Facebook-sider," siger DF-formanden.

Han understreger, at han ikke har noget som helst imod at indgå i en debat og i en dialog:

"Mette Thiesen og andre er hjertens velkomne til at gå ind og kommentere og debattere. Det er hendes og andres ret. Det jeg synes, der går galt for dem her, er, at de kun lægger noget ud for at lægge et pres ind på en given Facebook-side. Det synes jeg er misbrug af de sociale medier. Det snyder også lidt dem, der læser det. Deres opslag kan sammenlignes med læserbreve. Og medierne er jo normalt ikke interesserede i præfabrikerede læserbreve. Men det er da jo klart tale om her. For alle indlæggene fra Mette Thiesen og Pernille Vermund er ens. Vi taler om misbrug, og læserne bliver snydt."  

Netavisen Pio har tidligere tirsdag også beskrevet, hvordan Mette Thiesen og Pernille Vermund har lagt de samme enslydende forberedte tekster i kommentarsporene til redaktionelle omtaler i medierne af nattens genåbningstale.

NB: Ingen bevidst pressestrategi

For 14 dage siden skrev Netavisen Pio om, hvordan især politikere fra Nye Borgerlige i stort omfang hijacker mediernes kommentarspor.

En opgørelse  fra analysebureauet Analyse & Tal viste således, at Lars Boje Mathiesen og Mette Thiesen fra Nye Borgerlige er de to politikere, der har skrevet flest kommentarer på mediernes hjemmesider.

Nye Borgerlige afviste ved den lejlighed, at der var tale om en bevidst strategi fra partiets side:

“Der er mange, der spørger mig, fordi min facebookside er så stor. Jeg siger det, jeg mener, der er ingen stor, forkromet strategi bag,” sagde Lars Boje Mathiesen ved den lejlighed til DR Nyheder og fastslog, at Nye Borgerlige ikke “har siddet på et møde og aftalt, at det var sådan her, vi skulle gøre det”.

Netavisen Pio arbejder på at få en kommentar fra Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Den der lider af smerte
Har ofte noget på hjerte
Men lever du i overhalingsbanen
Bliver du nemt en del af politikerklanen

Den der blot passer dagen og vejen
Har sjælden tid til medie-plejen
Smarte algoritmer vores liv kontrollerer
Partisoldater deres meninger udrollerer

Med iPhone i hånden meninger spredes
Før med munden en verden kunne reddes
Meningsudveksling var før lokal og verbalt
Politiken spredes nu global velbetalt

Tilskud fra private og organisationer
Selv EU likes igennem millioner
Har du tid og råd til egne algoritmer
Andre iværksætter lockafgoritmer

Meningsdanneres iværksætteri
Er der for nogle store penge i

Arkitekttegnede pædagogiske pengemagier
Tilfører dansk politik nye fantasifulde strategier
Et moderne brand i tidens ubønhørlige moder
Fører sjældent menneskeheden til nye goder

At bide sig fast i forhandlingsbordet
Og vente på endeligt at få ordet
Iværksætterkvinder er selve utålmodet
Der gør at Danmark sjældent mister modet

I Sverige reddes klimaet næppe af Greta Thunberg
Men af industrien der lever af skog och berg
Pandemien tog al politikernes tid
Imens andre forbereder den næste strid

At løfte jern og smede sociale breve
Løfter ukendte fra Højer til Greve
Virkelighedens verden for du og jeg
Møder de på valgdagen hver for sig

Annonce